IVF babbel

'N Dag in die lewe van 'n man wat probeer swanger raak

Laat ons u voorstel aan Benji ...

Hallo, my naam is Benji. Ek en my vrou probeer nou al 4 jaar swanger raak en dit is moeilik - regtig moeilik. Ek het nog nie gepraat oor hoe onvrugbaarheid my voorheen laat voel het nie, maar die IVF-span het vir my 'n paar vrae gestuur en my gevra of ek hulle sou help om te verstaan ​​hoe dit is vir 'n man wat probeer swanger raak.

Waar in die wêreld woon jy?

Ek woon in Londen in 'n klein klein woonstel in Oos-Londen saam met my vrou Kelly en ons baie ou kat, Jemima.

Waar is u tans met vrugbaarheidsbehandeling? 

Ek en my vrou het pas ons tweede ronde IVF gedruip. Ons het albei 'probleme'. My vrou het PCOS en ek het 'lui sperm' sal ons sê. In ons eerste ronde het ons nie een enkele embrio gemaak nie. My lui sperma kon net nie eers die energie vind om deur die eier te dring nie. In die tweede ronde het ons ICSI gehad en vier embrio's geskep, maar tragies genoeg kon die een wat ons teruggesit het, nie ingeplant word nie. Ons probeer dus albei om ons kop hieroor te kry. Ons het nog drie embrio's in die vrieskas oor, so ons reis is nog nie verby nie ...

As u soggens wakker word, wat is die eerste dinge waaraan u dink, gevolg deur die eerste dinge wat u doen? 

Die eerste ding waaraan ek dink, is my vrou. Sy is op die oomblik baie laag, so ek probeer alles in my vermoë doen om die perfekte man te wees. Sodra die alarm afgaan, gaan ek reguit kombuis toe en maak vir haar 'n koppie tee. Ek lê die tafel neer vir ontbyt, sit die radio aan en probeer my bes doen om nie die verkeerde ding te sê nie. 

Hoe sou u die manier beskryf waarop u voel as u soggens wakker word? 

Ek word die meeste oggende hartseer en angstig. Ek weet dat ek en Kelly probleme met onvrugbaarheid het, maar die feit dat my sperma nie in die eerste ronde deur die eier dring nie, het my regtig nutteloos gevoel. Ek het gevoel dat ek my vrou regtig in die steek gelaat het. Ons verhouding is nie soos voorheen nie - daar word baie minder gelag en dit laat my baie laag voel.

Daarbenewens werk ek in advertensies, omring deur mans en vroue wat jonger as ek is (ek is 35). My werk is stresvol, en my werkskollegas is die soort mense wat vir hul loopbane leef, dink ek 'n bietjie soos ek tien jaar gelede was. Die druk van werk, tesame met die druk om die hartseer wat ek in my persoonlike lewe ervaar, te verberg, is ongelooflik uitdagend. 

Wat het jy vir ontbyt? 

Tydens die behandeling het ons so goed geëet - vrugbaarheidsvoedsel was hoog op die agenda. Dus baie roereiers, tamaties en avokado. Dit lyk egter of dit sedert ons mislukte ronde gegly het. Ek het vanoggend 'n bak shreddies gehad en Kelly het twee spysverteringskoekies by haar tee gehad!

Hoe gereeld dink u aan u eie kind? 

Ek sal sporadies deur die dag, elke dag, sê. 

Watter hanteringstegnieke het u as u so laag voel dat u nog steeds TTC is? 

Ek weet nie regtig nie. Ek dink ek probeer my aandag aflei met werk en sport. Ek hou van pluimbal, so ek speel twee keer per week saam met vriende. Om eerlik te wees, het ek my aandag daarop gevestig om seker te maak dat ek Kelly probeer oplig as sy laag voel. As ek sien dat sy besonder stil of betraand is, sit ek die ketel op, gryp haar gunsteling kombers, gryp die kat en sit iets opbouend of afleidend op die TV. Ek bestee baie tyd aan die ondersoek na wonderlike dinge om op TV te kyk. 

Het u vriende of familie met wie u regtig openlik kan wees oor die manier waarop u voel?

Ek het wel 'n baie ondersteunende gesin, maar ek voel ongemaklik om hulle te vertel oor hoe ek voel. Kelly is die een wat volgens my die aandag en ondersteuning van die gesin moet kry. Sy het emosioneel en fisies so 'n beproewing deurgemaak. Ek sal goed wees solank Kelly reg is. 

Ken jy iemand in dieselfde posisie as jy?

Nee - maar dan praat die meeste mans nie oor die manier waarop hulle voel nie, en daarom was ek passievol daaroor om hierdie vrae vir IVF-gebabbel te beantwoord. Ek wil hê dat meer mans moet sien dat hulle nie alleen is nie.

Wat doen u as u nie by die werk is nie?

Ons kuier nie regtig soos vroeër nie, want kuier beteken om binne ons vriendekring te drink. Ons is geneig om eerder baie te stap. Ons loop soms van Victoria Park af tot by Camden. Soms praat ons nie, ons loop net en dink. Maar ons hou altyd hande vas. 

Watter soort etes kook u as dit kom by die etenstyd? 

Wel, soos ek genoem het, het ons lekker geëet, maar dinge het effens gegly sedert die laaste mislukte ronde. Ons het gisteraand 'n yslike kerrie bestel en dit afgespoel met wyn! Dit het sooooo lekker gesmaak !! Ek moet egter sê dat ek goed voel om my maaltye te beplan en om 'n gebalanseerde gesonde kos te eet. My liggaam is in die beste vorm waarin dit nog ooit was!

Wanneer is u gelukkigste tyd van die dag?

Op die oomblik is dit baie moeilik om te antwoord, want daar is geen tyd op die dag wat baie gelukkig is nie. Sowel ek as Kelly voel die spanning. Ons wil so graag met ons gesin begin, maar die vrees dat dit nooit kan gebeur nie, is net so oorweldigend. 

Hou u 'n joernaal?

Geen! Doen mans dit?

Het u ondersteuninggroepe bereik of volg u enige sosiale media-rekeninge vir mans?

Ek het nie by enige ondersteuningsgroepe aangesluit nie, maar daar is 'n paar instagram-rekeninge wat ek nuttig gevind het.

Wat maak jou gelukkig?

Sien my vrou glimlag. Braaivleis op 'n Sondag. Om in my kroeg in 'n kroeg te wees. Sien die liefde wat my ouers nog vir mekaar het. 

Vertel ons ten slotte van slaaptyd. Hoe laat gaan jy bed, en hoe voel jy as jy in die bed klim?

Slaaptyd is baie vroeër as vroeër, naamlik omdat daar saans nie veel gebeur nie. Ek gaan gewoonlik 11 uur bed toe ek baie Netflix gekyk het !. Ek het soms 'n laat bad, (nie baie warm nie!) Of lees net.

As ek my antwoorde teruglees, het ek op die oomblik 'n baie jammer prentjie van my lewe geskets, maar die waarheid is dat dit baie moeilik is om optimisties te wees. Voordat ek die ligte afskakel, probeer ek myself daaraan herinner dat daar wonderlike aspekte van my lewe is - my vrou, my familie, my vriende, my gesondheid en natuurlik my pragtige ou kat Jemima.

As u 'n gewone dag met ons wil deel, stuur 'n skakel na info@ivfbabble.com

 

 

 

 

 

op die regte pad

IVF gebabbel

Voeg kommentaar by