IVF babbel

'N Vergadering met IVF-geskiedenis

Vandag is die voorletters IVF welbekend en hoef dit amper nie nodig te wees nie, al is “In Vitro” 'n Latynse frase wat "in glas" beteken.

Ek is trots daarop dat ek die eerste persoon ter wêreld was wat gebore is deur IVF, maar toe ek gebore is, is ek aan die wêreld bekendgestel as “die proefbuisbaba”. My vriend Alastair, wat die tweede in die wêreld was, is ses maande later gebore.

My ma het die term 'proefbuisbaba' gehaat. Baie mense lees net die opskrifte en stel hulle voor dat hierdie baba op die een of ander manier tot 'n volle termyn in 'n glaskruik gegroei het, eerder as natuurlik in my baarmoeder na die eerste bevrugting!

Ma het altyd gesê dit is 'n term wat deur die pers bestaan, maar dit is 'n frase waarmee ek my hele lewe lank geleef het.

'N Paar weke gelede het ek Manchester in die Verenigde Koninkryk besoek, nie ver van die Oldham General Hospital nie, waar Patrick Steptoe die eerste IVF-prosedure suksesvol uitgevoer het, wat daartoe gelei het dat ek gebore is. Ek was daar as gas van CARE Fertility om 'n lint af te sny om hul opgeknapte kliniek van £ 5 miljoen amptelik te open.

Toe ek skielik buite in die sonskyn staan, word ek deur 'n koerantverslaggewer genader. Dit is nie ongewoon vir my nie, maar hierdie man, vergesel van sy vrou, het 'n vergeelde koerantpapier gewaai.

Sy naam was Peter Harris en hy was voorheen die Health Correspondent van die Manchester Evening News, nou afgetree.

Dit blyk dat hy die man was wat die term “proefbuisbaba” bedink het. Om dit te bewys, het hy my 'n verslag getoon wat hy in 1970 geskryf het - agt jaar voor my geboorte - en dit is die vroegste verwysing na die term wat ek nog ooit gesien het.

Hy het gesê dat dit in gesprek met Patrick Steptoe ontstaan ​​het toe hy op soek was na 'n maklike manier om hierdie wêreldveranderende tegniek aan die publiek te beskryf.

Die term is drie dae later deur die Press Association - 'n nasionale nuusagentskap - opgetel en daarna word dit 'n algemene frase.

Dit was heerlik om Peter te ontmoet en ek het vir hom grappend gesê: 'Ek moet jou klap' en ons het saam gekuier. Alhoewel my familie ongelooflike druk onder die media gehad het, het hulle ook 'n belangrike rol gespeel om die boodskap aan die wêreld uit te dra dat daar hoop is vir onvrugbare paartjies.

Peter Martin het 'n groot rol gespeel in die uitreiking van die boodskap aan die wêreld en dit was fantasties dat ons paaie na al die jare uiteindelik gekruis het.

 

op die regte pad

IVF gebabbel

Voeg kommentaar by

TTC GEMEENSKAP

Teken in op ons nuusbriefKoop jou pynappelpen hier

Instagram

Fout tydens die validering van toegangstoken: Die sessie is ongeldig, omdat die gebruiker hul wagwoord verander het of Facebook om sekuriteitsredes die sessie verander het.

KONTROLEER U Vrugbaarheid

Instagram

Fout tydens die validering van toegangstoken: Die sessie is ongeldig, omdat die gebruiker hul wagwoord verander het of Facebook om sekuriteitsredes die sessie verander het.