Dink aan surrogaatskap? Doen u navorsing

Vir almal wat surrogaatskap oorweeg, is deeglike beplanning, denke en navorsing noodsaaklik. Sam Everingham van Gesinne deur surrogaatskap bespreek die huidige opsies.

Altruïstiese surrogaatskap

Lande soos die Verenigde Koninkryk, Australië, Suid-Afrika en sommige Amerikaanse en Kanadese jurisdiksies het wetgewing beplan om altruïstiese reëlmatige surrogaatreëlings al jare lank toe te laat. Daar is egter min voorsorgmaatreëls toegepas. 'N Honderd wissels as jy IVF-prosesse, eierskenkers, hoë emosies, vrugbare' draers 'en kinderlose enkelinge en paartjies by die smeltkroes van hierdie moderne familietipe voeg.

Diegene wat aan altruïstiese surrogaatskap deelneem, is geneig om nie toegang tot agentskappe te hê wat toesig hou oor surrogate nie. In plaas daarvan moet beoogde ouers en surrogate mekaar op 'n selfbeeld vertoon. 'Vriendskap-gebaseerde' surrogaatreëlings word bevorder deur die nie-winsgewende Surrogacy UK. Alhoewel dit 'n geweldige grondslag is, pas dit nie diegene wat nie selfvertroue het om direk met sulke surrogaat betrokke te raak oor sulke intieme kwessies nie. Daar is geen twyfel nie. om iemand op te spoor om jouself te dra, kan ongelooflik vreesaanjaend en vir sommige amper onmoontlik wees.

Ander bewe van altruïstiese surrogaatskap weens die gebrek aan regsekerheid en die verbod op die vergoeding van surrogate vir hul arbeid. Daar is toenemende oproepe om meer sielkundige keuring en ondersteuning van alle partye om te help met die bestuur van 'n delikate verhouding. Om 'n surrogaat by die huis te vind is duidelik nie 'n oplossing vir almal nie. Baie lande, waaronder Ierland en 'n groot deel van Europa in die Middellandse See, het eenvoudig geen toegang tot altruïstiese surrogaatskap nie.

Kompenseerde surrogaatskap

Baie ouers wat bedoel is, is gemakliker om 'n surrogaat vir haar arbeid te vergoed. Sekere Amerikaanse state, gelei deur Kalifornië (maar nou Nevada, Oregon en Minnesota ingesluit), was die vroeë, betroubare bestemmings en het steeds 'n staatmaker van beste praktyk gebly. Vir baie beteken dit egter om buite hul eie land te reis om 'n gesin te stig.

Indië het die VSA vinnig vir 'n kort tydjie verbygesteek as die wêreldwye spilpunt van vergoedde surrogaatskap - wat baie meer bekostigbare reëlings bied, ondersteun deur goeie mediese sorg. Die industrie was 'n tyd lank meer as £ 275 miljoen werd vir die Indiese ekonomie. Thailand, Mexiko en Nepal het gevolg, hoewel almal met ander nadele gepaard gegaan het - geen surrogaatewette of wette wat misbruik is nie, het albei surrogate, voorgenome ouers en babas kwesbaar gemaak as die regeringsbeleid verander het of een party van plan verander.

Met die onlangse sluiting van vergoede surrogaatskap in Thailand, Indië en Nepal aan buitelanders, het die Oekraïne, Kanada en Georgië gewilde alternatiewe geword vir diegene wat die VSA nie kan bekostig nie. Die bekendstelling van 'Obamacare' -hervormings in die gesondheidsorg in die VSA het 'n paar positiewe implikasies gehad vir die koste wat ouers voorheen moes bekommer om na die geboorte te bekommer. Die Oekraïne bied sedert 2000 surrogaatskap aan, en die desimering van die eens groot aannemingsprogram het 'n aantal aannemingsagentskappe gedwing om hulle te wend tot surrogaatskap. In Kanada is surrogaatskap wettig vir buitelanders in sommige provinsies, en soos die Verenigde Koninkryk, is daar 'n sterk kultuur van surrogaatskap.

Status van surrogaatskap per land

LandRegstatusIn aanmerking te kom
USwettige beskerming in sommige lande
Kanadawettige beskerming in sommige provinsies
Oekraïnewetlike beskermingslegs heteroseksueel
Georgiawetlike beskermingslegs heteroseksueel
Griekelandwetlike beskermingslegs heteroseksueel
RuslandSommige wettige beskermingslegs heteroseksueel
Suid-Afrikawetlike beskermingMoet inwoner wees
UKWettig goedgekeur, maar kontrakte nie afdwingbaar nieMoet vir 2+ jaar in die Verenigde Koninkryk woon
AustraliëWettig goedgekeur, maar kontrakte nie afdwingbaar nieMoet inwoner wees
Israelwetlike beskermingMoet slegs inwoner wees, heteroseksueel
MexikoGeen wetlike beskerming nie
KambodjaGeen wetlike beskerming nie
PoleGeen wetlike beskerming nie
KeniaGeen wetlike beskerming nie
CiprusGeen wetlike beskerming nie
IndiëIn 2015 vir buitelanders gesluit
ThailandIn 2014 vir buitelanders gesluit
NepalIn 2015 gesluit

vrae

Hoe kan surrogate 'n baba wat hulle gedra het, prysgee?

Voorgeboortelike gehegtheid word beïnvloed deur faktore soos ouderdom van moeder en houding jeens die swangerskap. Dit help om 'n behoorlike getoetsde surrogaat se vermoë om 'n baba na die bevalling te laat vaar, te verklaar. Surrogaatmoeders is geneig om in die laat twintigs of ouer te wees, en die meeste glo dat hulle hul eie familie voltooi het. Navorsing het bevind dat surrogaatmoeders minder aan die fetus geheg is en minder gebind is aan die baba na die bevalling as vroue wat natuurlik gebore word.

Is die opdraggewende ouers die wettige ouers?

Dit is 'n ingewikkelde kwessie en hang af van waar die surrogaatskap plaasvind en of die familiereg binne die tuisland van die ouer waarin hy in diens is, surrogaatskap erken wat binne of buite sy grense plaasvind. Sommige lande laat toe dat wettige ouerskap oorgedra word na die geboorte van die surrogaat na die aanstelling van ouers, waar altruïstiese surrogaatskap gebruik is. Sommige laat dit toe waar grensoverschrijdende reëlings gebruik is.

Gebruik surrogaatskap nie vrugbare vroue nie?

Navorsing met surrogate in die VSA, die Verenigde Koninkryk en Indië toon dat daar min mense voel dat hulle uitgebuit is en dat baie mense hul eie familie by die surrogaatproses betrek. Baie mense argumenteer dat die vraag van 'n vrou om altruïsties (ongekompenseerd) te dra 'n groter risiko vir die uitbuiting van haar eie welwillendheid inhou.

Wat van u kind om te sê waar hulle vandaan kom?

Surrogate in Westerse lande verwag dat ouers van opdrag moet oop wees oor hul kind se oorsprong, omdat hulle hul eie kinders vertel dat die surrogaatbaba deel is van die gesin van die voorgenome egpaar - nie hul eie nie.

Watter kontak ná geboorte verwag surrogate?

Dit verskil baie van kultuur tot kultuur en van vrou tot vrou. In Westerse lande verwag baie surrogate dat kontak weer sal voortgaan nadat hulle van die baba afgestaan ​​het. Surrogate in lande wat ver verwyderd is van die opdraggewende ouers, is geneig om geen of min verwagting van kontak na die geboorte te hê. In Indië en die Oekraïne word die pasgebore baba direk na geboorte van die surrogaat geskei.

Behels surrogaatskap die surrogaat met haar eie eiers?

Waar surrogate hul eie eiers gebruik, word dit 'reguit' of tradisionele surrogaatskap genoem. In sommige kulture kom dit al duisende jare voor. As die eiers van die beoogde moeder of skenker-eiers gebruik word, word dit swangerskap of genetiese surrogaatskap genoem. Sommige jurisdiksies erken slegs swangerskap surrogaatskap, ander verbied albei en ander erken albei. In die Verenigde Koninkryk word beraam dat ongeveer 50% van die reëlings surrogate behels wat nie net hul baarmoeder nie, maar ook hul eiers doen.

Wat is die sielkundige uitkomste vir kinders wat gebore word via surrogaatskap?

Die eerste studie wat wêreldwyd ondersoek is na ouerontwikkeling en kinderontwikkeling in surrogaatgesinne, is in die Verenigde Koninkryk gedoen. Kinders gebore via Britse surrogaatskap wat meer as tien jaar opgevolg is, het op 10-jarige ouderdom geen verskille getoon in die vlakke van sielkundige probleme in vergelyking met dié wat swanger is met skenker-eiers of dié wat natuurlik swanger was nie.

Nog geen kommentaar

Los Kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.

Vertaal »