IVF en die wet: ken u wettige regte as ouer

Om 'n kind te hê is nie meer uitsluitlik vir heteroseksuele paartjies nie. Almal het die reg op 'n baba, en danksy die ongelooflike vooruitgang in IVF besef al hoe meer mense die droom.

Wette moet aanpas by vinnige wetenskaplike en sosiale veranderinge en sommige lande beweeg vinniger as ander.

Dit maak die paaie na ouerskap ingewikkeld; ken dus u wet voordat u met IVF-behandeling begin. Dit is so belangrik dat u ten volle bewus is van die wetlike implikasies wat dit op u kan inhou. U omstandighede en die keuses wat u maak, sal bepaal wie die wettige ouers is in die oë van die wet.

Toestemming gee

Soos met enige mediese prosedure, moet alle pasiënte ingeligte toestemming gee dat IVF voortgaan (u kry hierdie vorms om deur u kliniek te onderteken). Dit is wanneer u die geleentheid het om enige kommer of voorwaardes rakende die ouerskap van u potensiële kind op te wek en aan te spreek.

Afhangende van die vraag of die egpaar getroud is / in 'n burgerlike vennootskap is, of nie die egpaar nie, is verskillende toestemming nodig. Hoe u reëls op u en u maat raak, sal afhang van u omstandighede.

Hierdie mediese toestemmingsvorms handel oor baie probleme: u mediese behandeling soos prosedures, voordele, risiko's en alternatiewe

  • U toestemming vir die gebruik en berging van sperm, eiers en / of embrio's wat daaruit geproduseer word
  • Toestemming tot die sperm, eiers of embrio's wat vir u eie behandeling, vir die behandeling van ander, vir navorsings- of opleidingsdoeleindes gebruik word
  • Berging vir die bevriesing van sperm, eiers of embrio's vir toekomstige gebruik.

As u toestemmingsvorms van u kliniek nie aan die vereistes van die wet vir u spesifieke situasie voldoen nie, sal dit nie die gewenste impak op die wettige instelling van ouerregte hê nie.

Dit is onverstandig om aan te neem dat u kliniek oor die nodige regskennis beskik om u te help om die vorms behoorlik in te vul. Die omstandighede en keuses verskil vir elke individu en paartjie. Daar was hofsake omdat IVF-klinieke nie seker gemaak het dat paartjies toestemmingsvorms onderteken wat hul kind wettige verantwoordelikheid aanvaar nie.

Skep u eie wettige voorveronderstellingsooreenkoms

Ken u regte en verstaan ​​u regsposisie en hoe u dit die beste kan beskerm. Maak seker dat u voorafvoorwaardelike ooreenkomste kry om toekomstige komplikasies en moontlike hartseer te vermy. Reëlings moet duidelike verwagtinge en antwoorde stel: wie is finansieel verantwoordelik?

  • Wie se name op die geboortesertifikaat verskyn
  • Wie het ouerlike verantwoordelikheid
  • As daar 'n probleem is, hoe sal die gesinshof dit hanteer

Daar is baie vrugbaarheidsfirmas wat kliënte kan adviseer oor wie die wet op ouerskap kan beïnvloed.

As u in die Verenigde Koninkryk is, is Natalie Gamble Associates 'n goeie plek om te begin. Natalie was die eerste prokureur wat vrugbaarheidswetgewing in die Verenigde Koninkryk pionier en sy het 'n veldtog gedoen vir - en gewen - veranderings aan die Britse wette oor surrogaatskap. Haar prokureursfirma, Natalie Gamble Associates, www.nataliegambleassociates.co.uk het 'n reputasie vir die stryd teen baanbrekersake.

Natalie sê: "Heteroseksuele paartjies is goed bedek, so dit is hoofsaaklik gay pa's, lesbiese paartjies, enkelouers, konsepsie van skenkers, surrogaatskap, verbrokkeling van verhoudings ... waar paartjies van dieselfde geslag probleme met gebergde embrio's kan hê."

U kan in die VK soek vir prokureurs wat spesialiseer in familiereg hier afgelaai word.

As u nie in die UK woon nie, is dit net so belangrik om 'n gerekende advokaat vir surrogaatskap te bekom om u saak te hersien en te verseker dat ooreenkomste afgehandel word voordat u voortgaan met enige IVF / surrogaatskap.

Skenkings- en mede-ouerskapooreenkomste

Trots Engel het lank saam met Natalie Gamble Associates gewerk. Hulle is nou die enigste verbindingsterrein in die Verenigde Koninkryk wat 'n sjabloon vir skenkers en mede-ouerskap-ooreenkomste aanbied (ook 'n voorveronderstellingsooreenkoms genoem) om u te help om u reëling te formaliseer sodra u 'n wedstryd gemaak het.

Nog geen kommentaar

Los Kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.

Vertaal »