Geassisteerde voortplantingstegnologie. Wat is u opsies?

IUI

IUI, (intra-uteriene inseminasie), is 'n vrugbaarheidsbehandeling wat spermselle in 'n vrou se baarmoeder inspuit waar dit oorbly om die eier te bevrug. Dit is die minste indringend van alle behandeling.

Natuurlike siklus IVF

Natuurlike siklus IVF behels die versameling en bemesting van een eier gedurende 'n normale maandelikse siklus. Geen vrugbaarheidsmiddels word gebruik nie. Min klinieke in die Verenigde Koninkryk bied dit aan, aangesien suksespersentasies laer is as die konvensionele IVF en die NHS word deur NICE (National Institute for Health and Care Excellence) aangeraai om nie die IVF vir natuurlike siklusse aan te bied nie.

Ligte stimulasie IVF

Die vrou kry 'n laer dosis vrugbaarheidsmedisyne, of dit word oor 'n korter tydperk gebruik as by gewone IVF.

Daar moet op gelet word dat klinieke nie die behandeling van die pasiënt moet rantsoeneer op grond van lae ovariale reservate deur natuurlike of ligte IVF-siklusse aan te bied nie, aangesien dit sukses in die gedrang kan bring. U hoor miskien 'kwaliteit nie kwantiteit' nie, maar mediese kenners meen dit is beter om drie eiers eerder as een eier te hê.

IVF

In vitro-bevrugting (IVF) is 'n prosedure waar 'n eier of eiers buite die vrou se liggaam bevrug word.

Die eiers word chirurgies verwyder en in 'n laboratorium bevrug met behulp van sperms wat as 'n spermmonster gegee is. Die bevrugte eier, wat 'n embrio genoem word, word dan gewoonlik 2-5 dae later in die vrou se baarmoeder ingeplant.

In vitro-rijping (IVM)

Onvolwasse eiers word uit die eierstokke verwyder en in die laboratorium verouder voordat dit bevrug word. Dit kan nuttig wees vir vroue met PCOS, maar ander metodes kan beter sukses behaal.

ICSI

Intersitlasmatiese sperminspuiting (ICSI) verskil van konvensionele in vitro-bevrugting (IVF) deurdat die embroloog 'n enkele sperm selekteer wat direk in 'n eier ingespuit moet word. In plaas daarvan dat bevrugting in 'n skottel plaasvind waar baie spermselle naby 'n eier geplaas word. ICSI stel bemesting toe wanneer daar min spermselle beskikbaar is.

U kliniek kan ICSI aanbeveel as u 'n lae spermtelling het, 'n swak morfologie (abnormale vorm), swak beweeglikheid (nie normaal beweeg nie) of as u bevrore spermselle gebruik in u behandeling wat nie van die beste gehalte is nie. Ander redes kan wees dat daar tydens vorige pogings tot IVF mislukking van bevrugting was, of 'n onverwagse lae bemestingstempo. ICSI word ook gebruik as sperm chirurgies opgeneem moet word, omdat u byvoorbeeld 'n vasektomie gehad het, u nie sperm ejakulasie het nie, of omdat u baie lae spermproduksie het.

IMSI

Intracytoplasmic morfologiese sperminspuiting (IMSI) behels die seleksie van die sperma onder 'n groter vergroting [x6000] om te kyk of die sperm beskadig is wat 'n normale mikroskoop nie kan opspoor nie. Word soms gebruik as ICSI meer as twee keer onsuksesvol was.

Geassisteerde embrio-broei

Voordat 'n embrio aan die wand van die baarmoeder kan vasmaak, moet dit uitbreek of 'uitbroei' uit die buitenste laag, die zona pellucida. Daar word voorgestel dat hierdie buitenste laag 'n gaatjie in of uitdun, die embrio's kan help om uit te broei, wat die kanse op swangerskap kan verhoog. Gesteunde broei verbeter egter nie die gehalte van embrio's nie.

Die NHS-riglyne oor vrugbaarheid, uitgereik deur NICE (die Nasionale Instituut vir Gesondheid en Kliniese Uitnemendheid), lui: 'Daar word nie aanbeveel dat daar bygestaan ​​word om uit te broei nie omdat dit nie bewys is dat dit die swangerskapskoers verbeter nie.' Die riglyne noem ook dat verdere navorsing nodig is om vas te stel of geassisteerde uitbroei 'n invloed op lewende geboortesyfers kan hê en om die gevolge vir kinders wat as gevolg van hierdie prosedure gebore word, te ondersoek.

Verwante inhoud

Nog geen kommentaar

Los Kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.

Vertaal »