Jessica Hepburn: The Pursuit of Motherhood

Een van die dinge wat my die meeste opgeval het oor Jessica Hepburn toe ek haar die eerste keer ontmoet, was haar emosionele eerlikheid en helderheid.

Een van haar onvergeetlikste aanhalings was: 'Jou grootste wond kan jou grootste geskenk word.'

Haar persoonlike reis deur onvrugbaarheid, insluitend 11 onsuksesvol IVF siklusse , is een wat haar geneem het van die pyn van daardie wond na 'n vryheid om 'n lewe te leef wat sy nooit bewustelik wou of verwag het nie, maar wat sy koester en ten volle leef.

Sy erken dat nie almal so gelukkig is nie: 'Ek voel baie geseënd dat ek deur my pyn kon gaan.' Sy is vasbeslote om soveel ander mense te help om die vryheid wat sy ervaar het, te verwesenlik.

Jessica is baie trots op Noord-Londen gebore en geteel

Sy het een halfsuster uit die eerste huwelik van haar ma, maar sy het die huis verlaat toe Jessica nogal jonk was, sodat sy as enigste kind grootgeword het.

Jessica studeer Engels op universiteit en was baie gelukkig dat sy van 'n redelike vroeë ouderdom af geweet het dat sy in die kunste wil werk. Jessica het tien jaar in teater gewerk en het The Lyric Theatre op Hammersmith bestuur en tien jaar voordat sy vertrek het om 'n loopbaan as skrywer te volg en 'n veldtog vir onvrugbaarheid sowel as ander oorsake te beoefen.

Haar eerste boek word genoem Die strewe na moederskap en sy is nou besig om haar tweede boek af te handel waarin onderhoude gevoer is met 'n onderhoud met verskeie vroue oor die impak van moederskap op hul lewens en op hulle as individue.

'Toe ek my boek skryf, is die skaamte wat onvrugbaarheid het, besluit ek om 'n skuilnaam te gebruik, sodat ek nie die skande hoef te voel nie. Na 'n bietjie sielsoek het ek besluit om my regte naam te gebruik. Ek besef nou dat dit so 'n belangrike besluit was. As ek dit nie gedoen het nie, sou ek niks hiervan kon doen nie - praat oor onvrugbaarheid en al die emosies daar rondom, swem die kanaal, beplan om Everest te klim - my lewe sou heeltemal anders gewees het. ”

Waar is Jessica nou wat haar begeerte om moeder te wees?

'As 'n vrou tot op die dag dat u die laaste periode het, is daar nog steeds 'n klein kans dat u 'n moeder kan word. Nadat ek 11 rondes IVF gehad het (die laaste een drie jaar gelede), sou ek moet sê dat ek die idee van 'n biologiese moeder geword het, goed afgelos het. ”

'Wat met my gebeur het, is dat ek besef het dat daar baie verskillende roetes na moederskap is, of dit nou 'n eierskenking is, al die wonderlike vrouens wat ek ontmoet het tydens die skryf van my boek. surrogasie, pleeg, aanneming of wat ook al.

Op die oomblik ontdek ek dat daar 'n ongelooflike lewe is wat geleef moet word, so ek streef nie na enige van die moontlikhede nie, maar ek stel hulle op geen enkele punt in die toekoms uit nie. '

'Ek weerstaan ​​die etiket' kinderloos 'omdat ek op 50-jarige ouderdom kon sien dat ek 'n pleegmoeder sou word.'

Sy glo vas dat as die lewe nie uitwerk soos u gedink het nie, sou u op 'n ander manier moet soek.

Sy verduidelik: “As die ding wat jy regtig wil nie werk nie, moet jy ander dinge in die lewe vind waaroor jy passievol is. Dit is baie belangrik om die ding te vind wat by u pas. '

Sy sê dat ander mense beslis nie hoef te doen wat sy gedoen het nie. Jessica erken dat sy 'n persoon van uiterstes is: "om deur 11 siklusse van IVF te gaan, om die kanaal te swem, om te besluit om Everest te klim - dit is net nie normaal nie, maar dit is wie ek is."

'U moet uitvind wat u Everest is. As u een van die mense is wat groot dinge soos ek doen, gee dit u 'n platform om uit te praat. Ek sê nie dat iemand anders moet doen wat ek doen nie - hoegenaamd nie! Ek is baie ekstreem en ek is vreemd. Maar dit is baie belangrik om ander passies in die lewe te vind en uit te leef. ”

Hoe het haar reis haar verhouding met jou man beïnvloed?

'Gosh, dit is so moeilik om te weet, want verhoudings is so kompleks. Ek dink wat IVF om te doen met verhoudings is dat dit jou soms bymekaar trek en dat dit jou soms uitmekaar trek.

'Vir ons was dit toe ons ophou behandel het dat die foutlyne in ons verhouding regtig duidelik geword het.

“My maat ondersteun my volkome in my werk om bewusmaking van hierdie kwessie te maak, en hy haat terselfdertyd elke sekonde daarvan omdat hy - en ek - baie privaat mense is en 'n baie openbare figuur geword het.”

Hoe is u verhouding met vriende beïnvloed toe hulle kinders gehad het?

'Ek dink dit is baie moeilik, want almal begin ongeveer dieselfde tyd vir 'n baba probeer. Julle almal wil hierdie realiteit hê, en dit gebeur vir hulle, maar nie vir julle nie, wat regtig moeilik is om mee te werk.

'In my boek beskryf ek dit as die pyn van nooit - dit is soos om buite 'n lieflike winkel te wees en nie daarin te mag wees nie.

'Dan skep dit hierdie toksiese situasie waar hulle voel dat hulle vreeslik uitnooi om 'n doop te maak, en die volgende keer dat hulle jou nie nooi nie, en dit ook vreeslik voel - dit is 'n no wen-situasie - is dit seer as jy gevra word en dit maak nie seer as jy gevra word nie . "

Hoe het hierdie pyn verminder?

'Dit is waar' uitkom 'my regtig gehelp het met my verhoudings met my vriende en familie. Tot op daardie stadium was my olifant in die kamer die baba wat ek wou hê. Nadat ek uitgekom het, kon ek daaroor praat en sê dat om seergemaak te word en om nie seergekry te word nie, sodat hulle kan sê: "Welke seer wil u vandag hê?" Dit het die kommunikasie soveel eerliker gemaak.

Jessica voeg by: “Dit is nie te sê dat aankondigings oor swangerskap nie ongelooflik moeilik gebly het nie - selfs nou vind ek dit regtig moeilik om te hoor. Dit maak steeds seer dat ander mense probeer het en dat hulle daar gekom het, en ek het nie. ”

Daar is 'n Japanese spreekwoord waarvan Jessica lief is en wat haar mooi opsom:

'Daar is 'n ander lewe wat ek kon gehad het, maar ek het hierdie een.' En sy omhels dit sekerlik en leef dit ten volle.

U kan die blog van Jessica volg deur te besoek Die strewe na moederskap

Nog geen kommentaar

Los Kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.

Vertaal »