Jessica Hepburn: Die strewe na moederskap

Een van die dinge wat my die meeste opgeval het oor Jessica Hepburn toe ek haar die eerste keer ontmoet, was haar emosionele eerlikheid en helderheid.

Een van haar onvergeetlikste aanhalings was: "Jou grootste wond kan jou grootste geskenk word."

Haar persoonlike reis deur onvrugbaarheid, insluitend 11 onsuksesvol IVF siklusse , is een wat haar geneem het van die pyn van daardie wond na 'n vryheid om 'n lewe te leef wat sy nooit bewustelik wou of verwag het nie, maar wat sy koester en ten volle leef.

Sy erken dat nie almal so gelukkig is nie: "Ek voel regtig geseënd dat ek deur my pyn kon reis." Sy is vasbeslote om soveel moontlik ander te help om die vryheid wat sy ervaar het te verwesenlik.

Jessica is baie trots op Noord-Londen gebore en geteel

Sy het een halfsuster uit die eerste huwelik van haar ma, maar sy het die huis verlaat toe Jessica nog baie jonk was, en is dus as enigste kind grootgemaak.

Jessica studeer Engels op universiteit en was baie gelukkig dat sy van 'n redelike vroeë ouderdom af geweet het dat sy in die kunste wil werk. Jessica het tien jaar in teater gewerk en het The Lyric Theatre op Hammersmith bestuur en tien jaar voordat sy vertrek het om 'n loopbaan as skrywer te volg en 'n veldtog vir onvrugbaarheid sowel as ander oorsake te beoefen.

Haar eerste boek word genoem Die strewe na moederskap en sy is nou besig om haar tweede boek af te handel waarin onderhoude gevoer is met 'n onderhoud met verskeie vroue oor die impak van moederskap op hul lewens en op hulle as individue.

'Toe ek my boek geskryf het, is die skande rondom onvrugbaarheid, dat ek besluit het om 'n skuilnaam te gebruik, sodat ek nie die skaamte hoef te ervaar nie. Na 'n bietjie sielsondersoek het ek besluit om my regte naam te gebruik. Ek besef nou dat dit so 'n belangrike besluit was. As ek dit nie gedoen het nie, sou ek niks hiervan kon doen nie - praat daaroor onvrugbaarheid en al die emosies wat dit omring, die Kanaal swem, beplan om Everest te beklim - my lewe sou heeltemal anders gewees het. ”

Waar is Jessica nou wat haar begeerte om moeder te wees?

'As 'n vrou tot op die dag dat u u laaste periode ervaar, is daar nog 'n klein kans dat u 'n moeder kan word. Nadat ek 11 rondes IVF gehad het (die laaste een drie jaar gelede), sou ek moes sê dat ek die idee om 'n biologiese moeder te word, redelik goed laat gaan het. '

'Wat met my gebeur het, is dat ek al die wonderlike vroue wat ek ontmoet het tydens die skryf van my boek, besef het dat daar baie verskillende roetes na moederskap is, of dit nou eierskenking is, surrogasie, pleeg, aanneming of wat ook al.

Op die oomblik is ek besig om te ontdek dat daar 'n ongelooflike lewe is om te leef, so ek volg nie een van hierdie maniere nie, maar ek sluit dit nie op 'n stadium in die toekoms uit nie. ”

'Ek weerstaan ​​die etiket' kinderloos 'omdat ek my op 50-jarige ouderdom sou kon voorstel om 'n pleegmoeder te word.'

Sy glo vas dat as die lewe nie sal werk soos u gedink het nie, u 'n ander manier moet soek.

Sy verduidelik: “As die ding wat u regtig wil werk nie, moet u ander dinge in die lewe vind waaroor u passievol is. Dit is regtig belangrik om die ding te vind wat reg is vir u. ”

Sy sê dat ander mense beslis nie hoef te doen wat sy gedoen het nie. Jessica erken dat sy 'n persoon van uiterstes is - 'om deur 11 siklusse van IVF te gaan, om die kanaal te swem, om te besluit om Everest te klim - dit is net nie normaal nie, maar dit is wie ek is.'

'U moet uitvind wat u Everest is. As u een van die mense is wat die groot dinge soos ek doen, gee dit u 'n platform om uit te praat. Ek sê nie dat enigiemand anders hoef te doen wat ek doen nie! Ek is baie ekstreem en ek is vreemd. Maar dit is regtig belangrik om ander passies in die lewe te vind en dit uit te leef. ”

Hoe het haar reis haar verhouding met jou man beïnvloed?

'Goe, dit is so moeilik om te weet omdat verhoudings so kompleks is. Ek dink wat IVF om te doen met verhoudings is dat dit jou soms bymekaar trek en dat dit jou soms uitmekaar trek.

'Vir ons was dit toe ons ophou behandel het dat die foutlyne in ons verhouding regtig duidelik geword het.

"My maat ondersteun my volkome in my werk om die saak te bewus te maak, maar terselfdertyd haat hy elke sekonde daarvan, aangesien hy - en ek - baie private mense is en ek 'n baie openbare figuur geword het."

Hoe is u verhouding met vriende beïnvloed toe hulle kinders gehad het?

'Ek dink dit is regtig moeilik, want julle begin almal op dieselfde tyd vir 'n baba probeer. Julle wil almal hierdie werklikheid hê, en dit gebeur vir hulle, maar nie vir u nie, wat regtig moeilik is om te hanteer.

'In my boek beskryf ek dit as die pyn van nooit. Dit is soos om buite 'n lieflike winkel te wees om in te kyk en nie te mag hê wat daarin is nie.

'Dan skep dit 'n toksiese situasie waar hulle verskriklik voel om u uit te nooi om 'n doop te sê. Die volgende keer as hulle u nie uitnooi nie, voel dit ook verskriklik - dit is 'n situasie wat nie wen nie - dit maak seer om gevra te word en dit maak seer om nie gevra te word nie . ”

Hoe het hierdie pyn verminder?

'Dis waar' uitkom 'my regtig gehelp het in my verhoudings met my vriende en familie. Tot dan toe was my olifant in die kamer my verlang na 'n baba. Nadat ek uitgekom het, kon ek daaroor praat en sê dat om seergemaak te word en om nie gevra te word nie, sodat hulle kan sê: "watter seer wil jy vandag hê?" Dit het kommunikasie net soveel eerliker gemaak ”.

Jessica voeg by: 'Dit wil nie sê dat aankondigings oor swangerskap nie ongelooflik moeilik gebly het nie - selfs nou vind ek dit regtig moeilik om te hoor. Dit maak steeds seer dat ander mense probeer het en dat hulle daar aangekom het, en ek nie. '

Daar is 'n Japanese spreekwoord waarvan Jessica lief is en wat haar mooi opsom:

'Daar is 'n ander lewe wat ek kon gehad het, maar ek het hierdie een.' En sy omhels dit sekerlik en leef dit ten volle.

U kan die blog van Jessica volg deur te besoek Die strewe na moederskap

 

Nog geen kommentaar

Los Kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.

Vertaal »