Hantering van die emosionele sy van IVF

Die mede-stigter van IVF babble, Sara Marshall-Page en Natalie Fitzpatrick, die skepper van die briljante IVF-dagboek 'Me Myself & IVF', praat oor die rolprent van emosies wat gepaard gaan met IVF.

IVF babble het 'n oorvloed van briljante advies om te bied oor wat om te eet, medikasie om te verwag, toetse om te neem en aanvullings om van te kies voordat u met u IVF begin, maar waarskynlik is die grootste uitdaging wat iemand wat IVF in die gesig staar, die grootste probleem. van die emosionele achtbaan. Die meeste dokters beveel voor- en na-berading aan, maar ek het hierdie advies persoonlik nie geneem nie. Ek wou net verder gaan met my behandeling. Selfs toe my IVF misluk, het ek steeds met niemand gepraat nie. Ek het net my voordeur toegemaak en weggekruip vir die wêreld. Wat ek wel gedoen het, was om my dagboek oop te maak en my hart uit te stort. Alhoewel ek verkies het om nie met 'n professionele berader te praat nie, was dit my manier om my emosies en gedagtes op die blanke bladsye af te laai, sodat ek 'n bietjie asemhaling kon kry uit my eie vrees.

Ek het ook verkies om gereelde akupunktuur te neem voor my tweede rondte van IVF.

Ek het so kalm gevoel toe ek in die kamer was. Ek kon eintlik 'n regte energieke draai rondom my liggaam voel soos die naalde geplaas is. Agterna gesien het ek eintlik met my akupunkturis gepraat asof sy my raadgewer was. Sy het nooit raad gegee nie, sy het bloot geluister. Ek het altyd haar oefening laat kalm en positief voel.

As gevolg hiervan het ek my tweede ronde van IVF betree met 'n ander ingesteldheid as dié van my eerste. Ek het besef dat my IVF kan misluk. Ek het besef dat ek sal oorleef wat ook al die resultaat was. Ek het besef dat dit 'n reis was en ek sou daarby hou, maak nie saak hoe lank dit duur nie. Ek was egter gelukkig, my reis was relatief kort. My tweede ronde van IVF was suksesvol.

Verlede week het ek die pragtige Natalie Fitzpatrick, wat al 5 rondes van IVF deurgedring het, betrap en volgende week haar 6de ronde gaan betree, gewapen met vasberadenheid en ry. Ondanks die tragiese verlies aan herhaalde miskrame, is Natalie een van die mees energieke en positiewe vroue wat ek nog ooit ontmoet het. Hier vertel sy hoe sy omgegaan het en emosioneel is.

Natalie, as u vyf onsuksesvolle rondes van IVF gehad het, moet u u liggaamlik sowel as emosioneel dreineer. Hoe het u uself elke keer gehelp om te genees? Het u enige berading gehad? As nee, wat het u dan gedoen?

My eerste drie siklusse was taai, geestelik en fisies. Met elke mislukking of miskraam wou ek deurgaan met rug-tot-rug-siklusse, ondanks die feit dat ek deur mediese kundiges daarteen aangeraai is. Hulle wou hê dat ek my liggaam sou laat rus, maar ek het hul opdragte aanvaar en aangegaan, en enige negatiwiteit agter my gedagtes ingedruk.

Agteruit gesien was dit een van die slegste dinge wat ek kon doen vir my geestesgesondheid. Alhoewel ek goed gelyk het en dit redelik goed hanteer het, het dit my eendag opgeval en angs en depressie het my hard getref.

Ironies genoeg het ek steeds nie die stukke met mekaar verbind nie, en ek het gereeld gesit en wonder wat op so 'n lae toestand gebring het. Toe ek met my huisdokter gepraat het, het ek besef dat ek dwaas was om nie tydens die proses na myself om te sien nie.

Selfs toe het ek nog steeds geweier om te glo dat dit my neergedaal het, amper soos om te erken dat ek misluk het. Ek het swak gevoel en myself die skuld gegee vir mislukkings - dit is waarskynlik waarom ek myself nooit toegelaat het om vir berading te kies nie, alhoewel dit aangebied is.

Naïef het ek geglo dat dit beoordeel sou word, sou ek as 'onstabiel' beskou word as ek tydens 'n een tot een sessie afbreek? Wat as ek my wag in die steek gelaat het en hardop erken dat ek nie seker was of ek die regte ding doen nie? Sou ek van die behandelingslys verwyder word?

As ek terugkyk, lyk dit so naïef en onkundig, daarom is ek nou openlik oor my emosies. As ek 'n lae dag beleef of moet praat, kan ek met die Instagram-gemeenskap praat vir advies. Dit is nie oordeelkundig nie en nie 'n klip gaan draai nie.

Dit is ok om nie ok te wees nie, en my nuwe leuse is as ek nie my eie gesondheid kan prioritiseer nie, hoe kan ek dan na my toekomstige gesondheid van kinders omsien?

U is op die punt om aan te gaan met u 6de ronde van IVF. Waar vind u die energie om positief te bly?

As u my hierdie vraag 18 maande gelede gevra het, voordat ek tyd daaraan verbreek het, sou my antwoord baie anders wees. Ek het nie van plan om so 'n lang ruskans te neem nie, maar dit het my gehelp om positief te bly.

Ek het begin pouses terwyl ek op my besigheid konsentreer en in alle eerlikheid sneeu. Ek het my vrye tyd geniet, maar ek smag nog steeds na die roetine van behandeling. Ek het 'n belofte gemaak om myself minstens 12 weke te gee, en ek het soveel pret en kwaliteit tyd gehad om weer met my man, vriende en familie te skakel dat ek nie besef het dat dit 18 maande was nie. Om terug te gaan na die behandeling is vreesaanjaend en tog opwindend, dit is vars, dit is nuwe verwagtinge en verwagtinge.

Hoe hou u u vrese onder beheer?

As daar 'n magiese pil was om my te bekommer, dink ek dat ons almal dit sou neem. Daar is soms niks om my verstand te beheer nie; ek kan al 3:XNUMX wyd in die bed lê en spekuleer, of ek kan sit en droom by die werk - ek moet besig bly. Sodra ek stilstaan, is die vrees ingestel, die Google-soektogte kom uit en dit maak dinge net erger. U kan nooit IVF-resultaatverhale ooit lewer nie; u kan uself slegs vergelyk met die resultate van almal en u sal bitter teleurgesteld wees. Die wedloop is lank, maar jy hou net hierby in.

Gaan u in hierdie ronde van IVF met 'n ander ingesteldheid as die vorige rondes?

Nie presies 'n ander ingesteldheid nie, maar beslis 'n gevoel van opgewondenheid. Ek het dit verloor met my ander siklusse, dit het te veel van 'n roetine geword en met elke teleurstelling was dit die helfte te wagte.

Hierdie keer is ek gretig om voort te gaan en die inspuitings en skanderings regtig te geniet. Dit gee my 'n gevoel van beheer - sal dit my weer byt as ek 'n mislukking het? Miskien so, maar ek is altyd die realis, ek moet eerlik wees met my verwagtinge en niks verwag nie, iets anders is 'n bonus .

Hoe verskil u IVF-behandeling hierdie keer?

Hierdie keer het ek gekies vir PGS. Met herhaalde miskrame het ek 'n nuwe uitkyk en behandelingsplan nodig gehad. Ek wou nie aan strooitjies vasklou en op 'n wonderwerk hoop nie. Ons moes na wetenskap, harde feite en syfers kyk.

Ek sal ook baie meer betrokke wees by my behandeling. Ek was bly om die laaste keer mee te ry, maar ek voel dat die vuur in my buik brul. Ek voel dat die begeerte baie goed is om uit kliniese oogpunt te dink as om 'n pasiënt te hê wat net 'n kind wil hê.

U het die dagboek Me Myself en IVF amper geskep as 'n manier om te hanteer, sou u sê?

'Ek, myself en IVF' was aanvanklik 'n persoonlike onderneming. Nadat ek 'n blaaskans van IVF 5 geneem het, het ek verlore geraak. Ek het die roetine en ondersteuning tydens my pouse regtig gemis, en terwyl ek verdere behandeling ondersoek het, het ek opgemerk dat ek nie 'n duidelike rekord het van my vorige siklus om toekomstige behandeling te vergelyk nie, insluitend medikasie, medikasie dosisse en toetsresultate. Ek het gevoel dat my mediese aantekeninge te generies was en dat ek los van die teks op die koerant was, my reis was amper te klinies om met my in verbinding te tree. Krap stukke papier lê in die bondel note sonder enige doel of doel. As 'n voorstander van geestesgesondheid en die emosionele proses tydens vrugbaarheid, was dit sekerlik handig te pas as dit by die ontwerp sowel as 'n ligsinnige humor ingesluit is, iets om te versag om te verwerk en verband te hou met die werklikheid van behandeling.

Ons sal volgende week weer met Natalie inhaal, maar dit is vanselfsprekend dat ons almal haar groot liefde en ondersteuning wens.

(Natalie het ons intekenaars 'n afslagkode aangebied as u een van haar dagboeke wil koop. Gaan eenvoudig na bearfaceprints.etsy.com en voer BABBLE10 in by die kassa en u kry u afslag.)

IVF dreineer emosioneel. Laat jouself toe voel net wat jy voel. Huil, skree, wees knorrig, wees gelukkig. U mag ook gereeld met hierdie emosies skakel! Hou hulle net nie in nie. Moenie skuldig voel omdat jy jou swanger vriende en werkskollegas gehaat het nie. Moenie skuldig voel omdat jy jou humeur verloor het nie.

Kies 'n afsetpunt vir jou angs en kommer. Laai u gedagtes in 'n dagboek af, of praat met 'n goeie vriend of met u maat.

Praat met ander vroue en mans op die ongelooflike ondersteuningsgroepe op Facebook, oorweeg dit om berading te hê, of vind jouself bloot 'n pragtige akupunktur soos die een wat ek gehad het. Uitreik; jy is nie alleen op hierdie emosionele achtbaan nie.

Nog geen kommentaar

Los Kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.

Vertaal »