Jody Day - Deel twee

Twee weke gelede het ons die eerste deel van Jody se inspirerende reis gepubliseer tot op die punt van volkome desperaatheid met die besef dat sy nie die baba sou hê waarop sy so lank gedroom het nie.

In die tweede deel van haar verhaal vertel sy van haar pad na herstel van die verskriklike hartseer en verlies wat sy beleef het as gevolg van hierdie lewensveranderende besef.

Hoe het u besef dat die emosie wat u ervaar het, droefheid was?

'Dit was geluk - nie een van die dokters of terapeute wat ek gesien het, het dit gesien nie. Ek studeer om 'n integrerende psigoterapeut te wees en het 'n werkswinkel bygewoon waar ons die vyf fases van smart bestudeer het. Dit het vir my perfek begin sin maak. Toe ek by die huis kom, het ek die vyf stadiums wat ek ervaar het rondom kinderloosheid, gekarteer. En dit was 'n perfekte pas. '

'Ek het dus besef dat dit smart was wat 'n ware verligting was, omdat dit beteken dat ek nie mal geword het nie. Ek het ook geweet - op een of ander manier - dat verdriet op 'n sekere punt eindig.

In 2011 het ek 'n blog met die naam Gateway Women begin om 'n ruimte te skep om die gesprekke te voer oor my kinderloosheid wat niemand my sou laat nie - en daarom het ek ook oor hartseer begin skryf. Dit was vir my en vir ander baie genesend, want ek verstaan ​​nou dat smart 'n dialoog is en nie 'n monoloog nie. '

Hoe het die blog ontwikkel tot Gateway Women?

'Baie vroue van oor die hele wêreld het my gekontak en gesê:' Hoe kan u presies dieselfde woorde gebruik as in my kop? '

'Ek het baie genesing gehad deur middel van 12-stap-genootskappe en het baie geleer oor die krag van portuurondersteuning - so ek wou 'n soortgelyke ondersteunende en genesende gemeenskap vir kinderlose vroue skep. Vir my moet die twee kragtigste woorde in die lewe as jy sukkel ook 'ek' wees. ''

Jody glo dat die verlies aan kinderloosheid 'n verborge verlies is - in haar boek beskryf sy dit as 'n 'ontgroende hartseer' - hoe dink sy kan die samelewing meer bewus word van hierdie smart?

'Deur bewusmaking en opvoeding te bevorder - is ek op die punt om 'n TED-praatjie op te neem wat 'n uitstekende manier is om dit te doen.'

Jody voel duidelik baie sterk dat hierdie probleem nie eens deur die meeste mense erken word nie, want daar is bloot geen bewustheid daarvan nie

'Daar is 'n stigma en taboe kinderloosheid wat onsigbaar is totdat jy daarin is. ”

In haar boek skryf Jody dat die menslike toestand vir ons almal moeilik is en dat moederskap gesien word as 'n soort onrealistiese immuniteit teen ongelukkigheid.

Jody is 'n realis: "Dit is so geïdealiseerd - en so ook nie: dit is nie regverdig teenoor vrouens wat moeders is nie."

Sy glo ook hartstogtelik dat moederskap nie die enigste manier is waarop 'n vrou haar lewe kan lei nie

'Daar is soveel ander maniere as volwasse, intelligente, bevryde vrouens wat ons moeder se harte kan bydra tot die wêreld waar dit nodig is.'

'Daar is 'n persepsie dat daar iets verkeerd moet wees met kinderlose vroue, veral as hulle enkel is. Dat hulle stukkend is of op een of ander manier ontbreek - dit is net nie die geval nie. ”

Jody voel met trots baie trots daarop dat hy so 'n ongelooflike gemeenskap geskep het wat 'n wonderlike veilige plek bied waar vroue bymekaar kan kom om hul verliese te bedroef en te leer hoe om 'n nuwe betekenis en doel in die lewe te vind. “Die twee pilare van my genesing was my hartseerwerk en die susterskap - om ander vroue te hê om mee te praat wat verstaan.”

Sy is 'n bewys dat die verwoestende besef van kinderloosheid nie die einde is van alle hoop op 'n gelukkige en vervullende lewe nie.

Soos sy so verstandig sê: 'Dit is nie dat my lewe as ek 'n moeder was, beter sou gewees het as die lewe waarin ek leef nie, maar net 'n ander. Moederskap sou 'n morsige, onvolmaakte menslike ervaring gewees het. Net 'n ander weergawe van slordig en onvolmaak as die een wat ek leef! '

“Leef die lewe onverwags: 12 weke voor u plan B vir 'n betekenisvolle en vervullende toekoms sonder kinders.” Deur Jody Day, 2016, Bluebird (Pan Macmillan).

www.gateway-women.com

Nog geen kommentaar

Los Kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.

Vertaal »