Paula Knight: The Facts of Life

Paula Knight is 47 jaar oud en het jare lank die droom deurgebring wat soveel meisies en vroue droom - om 'n baba te hê

Sy het 'n boek geskryf oor haar lewe wat spesifiek fokus op haar reis deur onvrugbaarheid en chroniese siektes, getiteld Die feite van die lewe.

Paula is 'n professionele illustreerder en haar boek is baie ongewoon omdat dit in komiese formaat geskryf is. Voordat sy The Facts of Life geskryf het, was sy 'n kinder illustreerder en skrywer wat verskeie kinderprenteboeke geïllustreer en geskryf het.

Hier gesels sy met Moira Smith op haar reis en haar briljante boek.

As 'n gepubliseerde skrywer van kinderprenteboeke, lyk dit na 'n redelike sprong om na 'n persoonlike en ontroerende memoire te skryf - hoe het die sprong ontstaan?

Paula: 'Ek het oorspronklik die idee van 'n boek ongeveer tien jaar gelede gehad toe daar geen bewustheid van was nie kinderloosheid.

'Ek was 'n kinderillustrator en het geleidelik meer geïnteresseerd geraak in strokiesprente en grafiese romans. Toe ek besef dat daar ander vroue van die middeljarige ouderdom is wat grafiese romans skryf, outobiografiese memoires wat handel oor moeilike persoonlike onderwerpe, kom dit my voor dat ek dieselfde met my boek kan doen.

Die kulturele belangstelling in grafiese romans het toevallig saamgeval met my eie persoonlike reis om 'n baba te hê.

'N Gedenkboek wat in hierdie formaat geskryf is, sorg vir 'n heel ander en kragtige boek - ek het gevoel dat dit 'n baie vinniger manier was om hierdie baie kragtige verhaal te lees en op te neem.'

Het u 'n duidelike idee gehad van die boodskappe wat u wou hê dat die boek moes oorgedra word voordat u dit geskryf het, of het die boodskappe net ontwikkel deur die vertelling van die 'verhaal'?

'Ja, ek het 'n duidelike idee gehad van sommige boodskappe wat ek wou oordra - maar die herinneringe kom eerste. Terwyl ek aan die skryf was, herken ek 'n draad van die druk op vroue en waar die druk vandaan kom.

Toe ek die boek in 2007 begin skryf het, was die boek 'n geruime tyd gelede toe daar nie veel bewustheid of bespreking was oor die kwessies rondom kinderloosheid nie. Oor die jare het die gesprek gegroei met die vestiging van gemeenskappe soos Gateway Women. ”

Kan 'n grafiese roman 'n kragtiger manier wees om 'n boodskap oor te dra?

'Ja, ek dink dit, want jy gebruik prente en prente sê dinge wat woorde nie kan doen nie - dit is moontlik onmiddelliker. Dit kan makliker wees vir mense om met beelde te identifiseer. Dit voeg 'n ander dimensie tot die leeservaring toe. ”

Wie wil u hê dat u boek 'n beroep op doen?

'Ek wil hê dat hierdie boek 'n beroep op mense het wat miskien nie gewoond is aan die lees van foto's nie, sowel as aanhangers van strokiesprente en grafiese romans. Ek dink dit is jammer dat mense gespeen word as hulle foto's lees. Ek het vasgehou aan 'n baie tradisionele strokiesprentboek om mense nie af te skrik nie. Ek wou hê dat mense wat nog nie kinders kon hê nie, daarmee kon verband hou, of hulle al ooit 'n grafiese roman gelees het al dan nie. ”

U voel duidelik baie sterk oor die kondisionering om 'n moeder te word wat vanaf 'n jong ouderdom by meisies plaasvind - wil u hê dat die jonger geslag dit moet lees om hulle 'n 'werklikheidstoets' te gee oor hul idees om kinders te hê?

'Ja, ek dink dit - dit is my hoop, maar die boek is slegs geskik vir tieners opwaarts. Ek verkies dat ouers noukeuriger nadink oor hul taalgebruik by kinders en of dit verwagtinge en aannames kan bevorder. Byvoorbeeld, 'u sal verstaan ​​wanneer u kinders het' is so 'n algemene verklaring deur ouers as kinders hul gesag bevraagteken. Die woord 'wanneer' is baie relevant.

Ek voel baie sterk dat daar 'n groot hoeveelheid sosiale kondisionering is wat die meeste vroue laat glo dat om 'n baba te hê wanneer hulle kies, iets is wat outomaties vir hulle sal gebeur. '

Paula glo dat hierdie natuurlike verwagting uitgedaag moet word. Hoe voel sy dat dit gedoen kan word?

'Deur bewustheid. Professor Geeta Nargund is 'n groot voorstander van vrugbaarheid om as deel van PRP in skole onderrig te word. Ek stem saam - ek wil net hê dat jong mense opgevoed moet word oor vrugbaarheid - beide meisies en seuns.

Dit is nie so eenvoudig soos vrugbaarheidsopleiding alleen nie - ek hoop dat onderrig ook kan insluit dat dit in orde is om te besluit om nie kinders te hê nie, en dit is ook in orde om baie jare onseker te wees.

Identifisering met ander vroue wat deur soortgelyke ervarings was, is duidelik baie kragtig - is dit iets wat u deur u boek wou bereik? Om ander vroue wat miskien nog nooit oor hul ervarings gepraat het nie, te laat weet dat ander vroue dit deurgemaak het?

'Beslis - ek het al gesien dat verskeie vroue my kontak, omdat hulle so sterk met my verhaal verband hou.'

Hoe voel u man oor die boek?

'Dit is duidelik, soos met enige memoir, ook die verhale van ander mense in my lewe. Hy was baie vriendelik en ondersteunend op alle vlakke. Hy het geweet dat dit 'n memoire was en hom dus onvermydelik sou insluit. ”

U boek is duidelik baie persoonlik. Was die skryf van u boek 'n katartiese proses om u emosies te verwerk omdat u nie die baba waarna u verlang het nie?

'Dit is 'n baie interessante vraag. Nou is dit klaar, sou ek nee sê, maar terwyl ek dit geskryf het, was dit miskien 'n buis vir sekere emosies. Die hartseer dat ek gedink het dat ek verwerk het, het oorstroom in die weke nadat ek klaar was. Terwyl ek op die boek fokus, was dit 'n manier om sekere gebeure weg te lê en te behandel, maar uiteindelik, noudat die skryfproses verby is, voel ek nie dat dit katharties was nie. '

Na haar laaste miskraam het Paula berading gesoek wat sy baie nuttig gevind het en sy sal raad gee om swangerskapverliese te raadpleeg vir iemand wat iets soortgelyks ondergaan.

Hoe word die boek ontvang?

'Wel, die resensies wat ek tot dusver gehad het, was baie goed. Interessant genoeg het ek 'n paar resensies gehad van mans in die strokiesprentbedryf wat dit baie geniet het, so dit was goed om te hoor dat sowel mans as vroue daarmee kan verband hou. '

Jody Day beskryf die verlies wat deur kinderloosheid gevoel word as 'n verborge verlies - sy beskryf dit as 'n 'ontgroende hartseer' - hoe dink u kan die samelewing meer bewus word van hierdie smart?

'Deur mense meer daaroor te praat. Ek is betrokke by 'n paar groepe mense wat nie kinders op Facebook kon hê nie. Ek dink mense moet net daaroor kan praat as hulle wil en voel. Ek dink sosiale netwerke speel 'n groot rol hierin. ”

IVFbabble stem saam dat daar 'n baie groter begrip moet wees van kinderloosheid en die emosionele pyn wat daarmee gepaard gaan. Paula se boek The Facts of Life is 'n ongewone en kragtige manier om bewusmaking van hierdie baie belangrike saak te maak.

Besoek gerus vir meer inligting oor Gateway Women www.gateway-women.com

Besoek haar wonderlike blog vir meer inligting oor Paula en haar boek, https://paulaknight.wordpress.com/category/the-facts-of-life/

Nog geen kommentaar

Los Kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.

Vertaal »