Pamela Matthews oor sukseskoerse, feite of fiksie van IVF

Pamela Matthews is een van ons fantastiese kundiges en 'n senior embroloog wat nou in Australië gevestig is. Sy werk al byna drie dekades in die IVF-industrie, werk saam met IVF-pioniers regoor die wêreld en voel passievol oor hoe IVF-suksessyfers aan potensiële pasiënte gerapporteer word, en hier verduidelik sy waarom.

'Ons ken almal die aanhaling wat deur Mark Twain beroemd gemaak is,' Daar is drie soorte leuens, 'Leuens, verdomde leuens en statistiek ”. Selfs die mees ingeligte gesondheidswerkers sukkel om 'suksespersentasies' van 'n kliniek te ontwrig.

Ek haal een van my kollegas aan; "Ons het die data gemartel totdat dit bely het ”, en dit is die benadering wat gevolg moet word om 'n sukseskoers van klinieke te verstaan.

Die rapportering van 'suksessyfers' is 'n belangrike deel van die goeie IVF-praktyk, maar dit is moeilik om te verstaan ​​en is ver van perfek.

Dit is selfs onvolmaakter as dit as 'n bemarkingsinstrument gebruik word. Statistieke beantwoord baie spesifieke vrae, en om die vraag te ken, is noodsaaklik. Baie pasiënte het bygedra tot die statistiek en 'n individu kan enige plek binne 'n wye verskeidenheid data val. 'N Enkele statistiek kan nie die veelvuldige veranderlikes voorstel wat die uitkoms van enige behandelingsiklus beïnvloed nie. Dieselfde behandelingsprotokolle by dieselfde pasiënt in opeenvolgende siklusse kan tot baie verskillende uitkomste lei.

IVF-uitkomste kan op verskillende maniere uitgedruk word, en dit is belangrik om presies te verstaan ​​watter 'sukses' gerapporteer word.

In enige IVF-behandelingsiklus is daar baie hindernisse om te spring. Eerstens moet 'n vrou reageer op die vrugbaarheidsmedisyne en eiers moet herwin, eiers moet bevrug word en ontwikkel tot embrio's, die tydsduur van die embrio's voordat dit oorgedra word, sal beïnvloed hoeveel embrio's beskikbaar is vir oordrag en cryopreservering, hoeveel embrio's oorgedra word elke keer is ook 'n faktor. As daar dan 'n + ve-swangerskapstoets is, is daar drie fases wat as 'n swangerskap aangemeld kan word.

Die heel eerste fase is 'n verhoogde HCG-vlak of chemiese swangerskap. As 'n fetale hartklop by skandering opgespoor word, is dit 'n kliniese swangerskap en uiteindelik die belangrikste resultaat, 'n lewendige gebore baba.

HCG staan ​​vir Human Chorionic Hormone, en word geproduseer deur die plasenta van 'n ontwikkelende fetus. 'N Hoë dosis HCG word ook gebruik as die sneller vir die herwinning van eiers en bly 'n geruime tyd in die stelsel, wat tydens 'n vroeë swangerskapstoets opgespoor kan word. 'N Huis swangerskapstoets dui op die teenwoordigheid van HCG, maar 'n bloedtoets is meer akkuraat en insiggewend.

Oor die algemeen word 'n HCG-vlak onder 10 mIU / ml as 'n negatiewe swangerskapstoets beskou, 10-25 mIU / mL is 'n grensdraende swangerskap en meer as 25 mIU / ml word beskou as 'n positiewe swangerskap. Beide die dag dat die bloed geneem word vir die HCG-toets en die konsentrasie is belangrik. Sommige klinieke meld iets meer as tien as swangerskap aan, sommige ander ouer as 10, en ander meld slegs 'n swangerskap na twee lesings wat 'n gesonde styging in die vlak toon. HCG-vlakke verdubbel gemiddeld elke 25-48 uur. Een kliniekwebwerf het berig dat 'n HCG-vlak van meer as 72 mIU / ml, 2-10 dae na die sneller as swangerskap !!! Ander klinieke kan tot 11 dae na die sneller wag voordat hulle getoets word. Daar is duidelik dat daar groot variasie is in HCG-toetsprotokolle, wat die chemiese swangerskapstempo van 'n kliniek sal beïnvloed.

Ongeveer 10-20% van chemiese swangerskappe vorder nie. Hoe vroeg die bloedtoets gedoen word en die vlak van HCG as swangerskap aanvaar word, sal 'n groot invloed hê op wat hierdie tempo sal wees.

Daar word verwag dat 'n ywerige kliniek wat aanvanklik op dag 16 toets en dat die vlak aansienlik moet styg tussen twee toetse, 'n laer verlies aan chemiese swangerskappe sou hê as 'n kliniek wat op dag 12 toets en 10mIU / ml as 'n positiewe toets aanvaar.

'N Vergelyking van sukseskoerse vir kliniese swangerskap, gedefinieer as die opsporing van een of meer fetale hartklop, is 'n meer akkurate en minder buigbare parameter as sukseskoerse vir chemiese swangerskap. Dit word egter nie noodwendig deur klinieke bevoordeel nie, aangesien dit altyd laer sal wees.

Uiteindelik en ongelukkig lei die opsporing van 'n hartklop nie altyd tot die geboorte van 'n baba nie. Oor die algemeen, as 'n kliniese swangerskap nie die geboorte van 'n baba tot gevolg het nie, het 'n miskraam plaasgevind. As 'n fetale hart nie opgespoor is nie, word dit 'n biochemiese swangerskap genoem.

'N' Suksessyfer 'is afhanklik van die parameters wat gebruik word om dit uit te druk. Die laagste en betekenisvolste vir pasiënte; is lewende gebore babas / siklus begin, en die biochemiese swangerskapstempo / embrio-oordrag is die hoogste en mees aanloklike bemarkingsinstrument.

Dit sal betekenisvol verskil, en dit is belangrik om presies te verstaan ​​watter definisie van 'suksessyfer' in die kliniek aangehaal word. Baie klinieke noem slegs die sukseskoers vir 'n spesifieke groep pasiënte. Dit kan geldig wees, maar wat die groep definieer, moet ondubbelsinnig uitgedruk word. Die gemiddelde ouderdom van die pasiëntgroep moet altyd gedefinieer word.

Live Baby / Cycle het begin is die aantal babas wat gebore is vir elke IVF-siklus wat begin is.

Dit moet insluit die aantal pasiënte wat nie genoeg eiers kry om 'n eierversameling te regverdig nie, diegene wat nie bevrugting kry nie, diegene wat nie 'n oordrag kry nie. Ideaal gesproke behoort dit babas wat uit bevrore embrio-oordragte gebore is, in te sluit, wat dit 'n baie moeilike statistiek kan maak om te bekom, aangesien bevrore embrio's vir baie jare in bewaring kan wees.

Kliniese swangerskap / embrio-oordrag is 'n algemene 'suksessyfer' wat gebruik word en is die aantal pasiënte wat 'n embrio-oordrag het waar ten minste een fetale hart opgespoor word.

Die belangrike vrae om die werklike vergelykende sukseskoers van klinieke te bepaal, is die gemiddelde aantal embrio's / oordragte en die aantal pasiënte wat nie 'n oordrag kry nie.

Biochemiese swangerskapstempo / embrio-oordrag is verreweg die hoogste 'suksessyfer' en baie vrae moet gevra word.

Die eerste en belangrikste is wat die kliniek as 'n swangerskap definieer, aangesien die klinieke selde sulke inligting aanbied. Dit word gewoonlik uitgedruk as 'n swangerskapskoers of 'n sukseskoers met 'n kort uiteensetting van hul statistieke. Vrae wat gevra moet word is nie net hoeveel pasiënte nie 'n oordrag kry nie en hoeveel embrio's / oordragte is nie, maar ook hoeveel van hierdie swangerskappe lei tot 'n lewendige gebore baba.

As 'n kliniek sê dat hulle nie lewende gebore babas kan opvolg nie, dan is die belangrikste vraag wat dit as 'n chemiese swangerskap geklassifiseer word, en is dit ideaal vir die kliniese swangerskap. Die klinieke wat nie ten minste 'n kliniese swangerskapskoers kan lewer nie en die gemiddelde aantal embrio's wat oorgedra word, probeer nie baie hard nie.

Laastens is krioskonservering 'n belangrike deel van elke behandelingsiklus en is dit ewe moeilik om aan te meld.

Die swangerskapstempo / embrio-oordrag, alhoewel 'n geldige statistiek nogal van definitief is, is ten opsigte van die doeltreffendheid van die cryopreservation-program. Die aantal embrio's wat gekies word vir die bewaring van die kruis en die oorlewingsyfer van die met die kruis-voorbehoude embrio's is net so belangrik. As slegs die allerbeste embrio's gekies word vir die behoud en oordrag van kruie, sal die swangerskapstempo / oordrag hoog wees, maar die aantal babas / siklus wat begin is, is moontlik nie so hoog nie.

Die kumulatiewe dragtigheidstempo / siklus begin is verreweg die mees omvattende statistiek wat saamgestel kan word, maar ook die moeilikste aangesien embrio's vir baie jare in bewaring kan wees en sommige sal nooit ontdooi word vir oordrag nie.

Dit is 'n belangrike inligting vir elke pasiënt wat 'n behandelingsiklus moet begin, aangesien 'n lewendige baba die einde van die reis is waarop hulle gaan begin, en al die hekkies moet gespring word voordat hulle opdaag.

Soms kan 'n kliniek 'n selfs meer uitgebreide kumulatiewe swangerskapskoers aanbied, die baba-tarief vir huise na 1, 2 of 3 behandelingsiklusse, dws 40% na een siklus, 60% na twee siklusse, 70% na 3 siklusse van ten minste een baba.

Dit moet elke parameter insluit, gekanselleerde siklusse, siklusse sonder eiers, sonder bevrugting, sonder oordrag, swangerskappe van bevrore embrio's. Om dit moontlik te maak, moet klinieke uitstekende data-insameling en -bestuur hê, wat 'n belangrike komponent van goeie kliniese praktyk is.

Dit is alles statistieke en 'n belangrike deel van die handhawing van goeie kliniese praktyk.

Protokolle moet altyd ontwikkel word uit bewysgebaseerde medisyne. Klinieke is dikwels baie gretig om die vakkies te merk met die dienste wat hulle lewer, en bied dikwels nuwe tegnologieë en behandelings aan voordat hulle eers vasstel dat dit voordelig is.

'N Pasiënt is egter nie 'n gemiddelde van baie behandelingsiklusse nie, maar 'n individu met unieke behoeftes en vereistes.

Klinieke kan baie verskillende vereistes vir behandeling vir pasiënte hê. As slegs pasiënte met goeie prognose aanvaar word, sal die sukseskoers hoër wees.

Skenkers se eiersiklusse vaar beter, die ouderdom van moeder en lewensstyl is 'n belangrike aanduiding van sukses. Pasiënte wat 4 ondergaanth of 5th behandelingsiklus het baie laer sukseskoerse as pasiënte wat die 1 ondergaanst behandelingsiklus.

Die pasiëntgroep wat die statistiek saamstel, het 'n enorme impak op die 'suksessyfer', en die swak prognose-pasiënte kan benadeel word deur die klem op hierdie baie onakkurate statistiek, wat die klinieke in die versoeking bring om behandeling te weier vir pasiënte wat 'suksessyfers' in die gedrang kan bring.

As slegs baie streng geselekteerde embrio's oorgedra word na baie nougeselekteerde pasiënte, kan die swangerskapstempo / embrio-oordrag baie groot wees, maar die werklike aantal babas / siklus wat begin is, kan redelik laag wees.

'N Kliniek met 'n uitstekende' suksessyfer 'het moontlik geen ervaring in die hantering van pasiënte met swak prognose nie, aangesien 'n kliniek met 'n laer' suksessyfer 'baie goed met hierdie groep kan vaar.

IVF is 'n baie moeilike en veeleisende proses; 'n pasiënt moet gemaklik voel met sy vertroue in hul verskaffer. Daar is geen twyfel dat goeie regulering en toesig deur 'n regerings- of bedryfsliggaam 'n belangrike parameter is om gunstige uitkomste te lewer nie.

Toesig deur kundiges op die gebied bied nie net 'n manier om onheilspellende klinieke te beheer en bemarking in toom te hou nie, maar dit verhoog ook die standaarde van kliniese praktyk. Dit is belangrik om in ag te neem as u 'grensoverschrijdende behandeling' oorweeg.

As 'n kliniek in 'n gereguleerde omgewing werk met hoë aanspreeklikheidsvlakke, sal die praktyk standaard hoog wees, selfs al lyk dit asof die 'suksessyfers' nie is nie.

In 'n ondersoek deur die Australiese mededingings- en verbruikerskommissie is bevind dat sommige IVF-klinieke in Australië misleidende bewerings oor hul 'suksessyfers' op hul webwerwe gemaak het. Gevolglik is daar nou 'n meer eenvormige verslagdoeningsvereiste wat vereis dat beide die kliniese swangerskap en lewendige geboortesyfer aangebied word. Daar word glad nie 'n chemiese swangerskap aangemeld nie. Die meeste klinieke bied hul resultate aan in die vorm van die onderstaande tabel.

Dit is voldoende en gee 'n redelike oorsig, maar hierdie kliniek het hul resultate met behulp van baie verskillende parameters aangebied. Wat deur elke grafiek voorgestel word, is duidelik geartikuleer. '

Dit is 'n wonderlike voorbeeld van hoe verskillende data kan lyk as hulle op verskillende maniere aangebied word.

Elke grafiek vorm deel van die verhaal, wat uiteindelik lei tot die hoogs informatiewe kumulatiewe swangerskap en lewendige geboortesyfer na twee siklusse. Die rapportering van hierdie kompleksiteit is nodig om 'n begrip te kry van die kwaliteit van die sorg van enige kliniek.

Die ouderdom van die moeder word duidelik in hierdie datastel gedefinieër, maar die aantal pasiënte in elke ouderdomsgroep is nie.

Dit kan net so belangrik wees as die pasiëntgroep. Dit sou onmoontlik wees om al die pasiëntgroepe, oftewel manlike faktor, buissiekte, PCOSS, op 'n webwerf duidelik te omskryf, maar dit beïnvloed onteenseglik die uitkomste.

Verpligte verslagdoening en publikasie-uitkomste is 'n fyn balanserende handeling tussen die verskaffing van noodsaaklike inligting en die druk van klinieke om 'sukseskoerse' te handhaaf, wat kan lei tot 'n vooroordeel teen die behandeling van swak prognose-pasiënte.

'N Goeie kliniek is die belangstelling van die pasiënte bo alles.

Het u enige vrae oor die suksesvolle koers van IVF vir Pamela Matthews? Sy sal baie graag van jou wil hoor. E-pos u vraag hier

1 Kommentaar
 1. Ek het 'n bietjie ondersoek gedoen na artikels of blogplasings van hoë gehalte in hierdie soort gebied.
  Uiteindelik in Yahoo I het hierdie webwerf gestruikel.
  Die lees van hierdie inligting, so ek is tevrede om dit oor te dra
  Ek het 'n ongelooflike regse onbehoorlike gevoel wat ek net opgedoen het
  wat ek nodig gehad het. Ek sal so baie sekerlik seker maak dat dit nie uitgesit word nie
  dink aan hierdie webwerf en gee dit konstant 'n blik.

Los Kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.

Vertaal »