Valse mites oor geassisteerde voortplanting

Internet is die kanaal wat die meeste gebruik word as u na inligting oor onvrugbaarheid soek, maar die oorskot aan inligting kan totaal misleidend wees.

Die mites oor geassisteerde voortplanting is baie en dit veroorsaak twyfel en rusteloosheid. In hierdie pos wil ons enkele van die mees algemene mites noem.

'N Man wat in die verlede 'n pa was, sal nie in die toekoms probleme met onvrugbaarheid hê nie

Dit is baie gereeld dat vrugbaarheidsprobleme verband hou met die vrou se ouderdom. Die biologiese klok van 'n man tik egter ook. Soos met vroue, beïnvloed ouderdom die vrugbaarheid van mans. Verder kan die kwaliteit van die spermsoort verander of vererger as gevolg van faktore soos oorgewig, vetsug, rook, alkohol en dieet. Wat beteken dat hierdie bevestiging verkeerd is.

As u op soek is na 'n swangerskap, moet u ten minste 'n jaar wag om mediese advies te kry

Dit is nog een van die mites oor geassisteerde voortplanting, omdat dit nie altyd 'n goeie idee is om 'n jaar te wag nie. Dit word aanbeveel om 12 maande te wag voordat u 'n spesialis op die gebied besoek as u 'n vrou onder die ouderdom van 35 is. Maar as u ouer as 35 is, is dit die beste om na 6 maande 'n spesialis te besoek en verskeie mislukte pogings ondervind het. Na 'n aantal ontledings, kan u die teenwoordigheid van manlike en vroulike steriliteit uitsluit, en met die oog op die nuwe resultate, kan u voortgaan om hulp te kry of hulp te kry met behulp van geassisteerde voortplanting.

Om elke dag saam te verkeer, verhoog die kanse om swangerskap te kry

Dit is nog een van die oortuigings, ook verkeerd, want as 'n ejakulasie elke dag uitgevoer word, neem semen af ​​in hoeveelheid en kwaliteit. Wat meer is, om die seksuele daad in 'n roetine te omskep, kan dit ook tot 'n verpligting verander en dit kan die verhouding beïnvloed.

Om hierdie rede word dit aanbeveel om elke ander dag omgang te voer, sodat die sperm hergroei en herstel, veral as u die middel-siklusfase nader, wanneer ovulasie plaasvind. In hierdie geval is daar meer waarskynlikhede dat die spermatosoïed die eier bereik.

Daar is houdings wat die swangerskap bevoordeel

Daar is geen wetenskaplike studies wat toon dat spesifieke houdings die kans op 'n swangerskap verbeter nie, aangesien daar geen studies is wat die voordele noem om u bene op te hou na 'n geselligheid om swanger te raak nie.

Spermatozoïede het hul eie mobiliteit wat onafhanklik van die gravitasie is. Wat wel belangrik is, is die konsentrasie van spermatozoïede met progressiewe mobiliteit in die ejakulasie, en nie die swaartekrag nie.

Babas wat met behulp van 'n behandeling verkry word, het waarskynlik meer probleme in die toekoms met gesondheidskwessies

Een van die mites wat ontwikkel rondom die bygestaante voortplantingstema, is dat die swanger babas gewoonlik vroeggebore is en ondergewig gebore word. Ondersteunde voortplanting het egter geen gevolge vir die gesondheid of grootte van die pasgebore babas nie.

Geassisteerde voortplanting is meer 'n bondgenoot vir die toekomstige kind se gesondheid as 'n probleem. Dit kan help met die voorkoming van siektes danksy die voor-diagnostiese genetiese toets, 'n tegniek waar 'n genetiese ondersoek op die embrio's uitgevoer word voordat dit in die baarmoeder oorgeplaas word, met die doel om 'n vermybare genetiese siekte in die fetus te belemmer.

Vrugbaarheidsbehandelings verhoog die moontlikheid om tweelinge, drieling of meer babas te hê

Geassisteerde voortplanting in nie sinoniem vir veelvuldige swangerskappe nie. Baie is die studies wat tans daarop gemik is om hierdie soort swangerskappe te verminder en sekere komplikasies tydens swangerskap te vermy. Die keuse van die beste embrio's is die sleutel om 'n kleiner getal oor te dra. Op hierdie manier is eierstimulasie, die embrio-oordragte en die kultuurtegnieke in die laboratorium geoptimaliseer. Laasgenoemde help embrio's om die blastosistiese stadium te bereik. Na hierdie prosedure verhoog ons die kanse op swangerskap met die oordrag van een embrio en verminder dit dus die kanse op 'n meervoudige swangerskap.

Dit is 'n paar van die algemeenste mites oor geassisteerde voortplanting. Onthou daar is baie blogs en forums op die web, maar probeer altyd om te soek na diegene wat gedokumenteerde inligting toepas.

As u twyfel, kan u altyd 'n professionele persoon in die veld kontak. By Barcelona IVF ons sal dit graag help!

Nog geen kommentaar

Los Kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.

Vertaal »