Scandinavian Attitudes To Surrogacy deur Sam Everingham

Gesinne deur Surrogacy eers konferensie oor surrogaatskap in Swede in Augustus 2017 iets gedoen wat nooit tevore gepoog is nie. Ons het altruïstiese en vergoede surrogate na Stockholm gebring om te verduidelik waarom hulle gekies het om te vervoer.

Dit was 'n riskante stelling in 'n land met konserwatiewe regulasies rakende surrogaatskap. Anders as lande soos die Verenigde Koninkryk, is altruïstiese surrogache nog nooit in Swede toegelaat nie, en 'n owerheidstaakgroep het in 2016 aanbeveel dat hierdie verbod gehandhaaf word en dat Swede ook van internasionale surrogaatskap versper word.

Ons weet egter dat Swede en Noorweë wêreldwyd twee van die groter gebruikers van surrogaatskap is. navorsing in 2015 het getoon dat Swede, ondanks die afwesigheid van binnelandse toegang, die sesde grootste was en Noorweë die derde grootste gebruiker van internasionale surrogaatskap, wat proporsioneel is tot die bevolking, ondanks 'n slordige proses om wettige ouerskap te verseker.

Plaaslike onvrugbaarheid-NGO's was gretig om 'n byeenkoms in Stockholm by te woon, aangesien hulle jare lank vrae oor surrogaatskap opgehad het sonder enige betroubare inligting. Die konferensie-registrasies was veel groter as wat verwag is, met voorgenome ouers wat van Finland, Noorweë, Duitsland sowel as Swede gereis het.

Toe die dag egter aanbreek, het aktiviste geklee in 'Handmaiden's' uit Margaret Atwood se dysptopiese verhaal, die Netflix-reeks bymekaar gebring in stil protes aan die voorkant. Van die dapper surrogate en ouers het hulle stil gekonfronteer

En die hoogtepunt was natuurlik die laaste paneel van surrogate wat verduidelik waarom hulle die geskenk van die gesin aan paartjies wat hulle miskien nog nie voorheen ontmoet het nie, wou gee.

Maar was hierdie betogers verteenwoordigend van gemeenskapsopvattings in Swede en Noorweë? Om uit te vind, het ons 'n Sweedse navorsingsfirma opdrag gegee om aanlyn 'n verteenwoordigende steekproef van 803 Swede en Noorweërs van 18-49 jaar uit te voer.

Die resultate het getoon dat die meerderheid van die deelnemers in albei lande die een of ander vorm (meer as 80 persent) se toegang tot surrogaatskap ondersteun.

Kompenseerde surrogaatskap word meer algemeen ondersteun as altruïsties, hoewel die verskil nie statisties beduidend was nie.

Onder die Sweedse steekproef is die meerderheid van mening dat Swede toegelaat moet word om surrogaatskap in hul vaderland te beoefen (89 persent). Daar was ook meerderheidssteun vir die reg op toegang tot surrogaatskap in lande wat vroueregte beskerm het (73 persent), of 'n ondersteunende wet op surrogaatskap het (65 persent).

Die Noorse steekproef het baie soortgelyke resultate getoon. Die meeste het geglo dat hulle toegelaat moet word om óf hul vaderland (90 persent) of 'n vreemde land te betrek wat vroueregte beskerm (87 persent), of 'n ondersteunende wet op die mark gehad het (72 persent). Hoewel daar minder steun was om in enige vreemde land (40 persent) te kon betrokke raak, was hierdie steun aansienlik sterker as onder Swede.

In albei monsters was daar ewe groot ondersteuning (meer as 70 persent) vir vroue met 'n mediese behoefte (soos om geen baarmoeder te hê nie) om toegang tot surrogaatskap te kry.

Dit is duidelik dat daar onder die Sweedse en Noorse burgers van die ouderdom van kinderopvoeding 'n redelike sterk steun is vir surrogaatskap, waar die toepaslike beskerming bestaan. Vandaar die sosiaal-konserwatiewe

Die Skandinawiese openbare beleid rakende surrogaatskap is aansienlik buite die stap met die Sweedse en Noorse gemeenskapsbeskouings.

Die gemeenskapsteun vir hervorming van die maatskaplike beleid is op sigself onvoldoende. Oorweging van die uitkomste oor tyd vir beide surrogate en kinders is ook van kardinale belang.

Gelukkig het die UK se Centre for Family Research al meer as tien jaar sulke families in die Verenigde Koninkryk opgevolg. Hul ondersoeke het deurgaans geen skadelike gevolge van surrogaatskap op die sielkundige aanpassing van enigeen getoon nie die swanger kinders or hul surrogate. Sweedse groepe wil reeds Britse surrogate nooi om hul parlementslede oor die kwessie te spreek

Hopelik sal Skandinawiese lande begin luister na surrogate oor die rede waarom hulle kies om paartjies die gawe van ouerskap te gee.

Nog geen kommentaar

Los Kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.

Vertaal »