IVF Diaries - Surviving Christmas & Trying to Make a Baby, deur Hollie Shirley

Dek die saal mense, die feestyd is aan ons! Ongetwyfeld die spanningsvolste tyd van die jaar vir (byna) almal. Kersfees is die tyd van die jaar waar gesinne oor die hele wêreld hulself om een ​​kombuistafel dwing en voorgee om regtig te lag as oom Derek sy gunsteling vuil kersfeeste vertel.

Die Helif-November-tot-Kersfees-tot-Nuwejaar-trifecta voel ietwat soos 'n aanslag van gebeure wat oor ses weke plaasvind, waar familielede die behoefte voel om op u persoonlike ruimte in te val.

Natuurlik hou ek van Kersfees. Ek is mal daaroor om tyd saam met familie, vriende deur te bring, en ek hou van die vreugde wat met hierdie periode gepaard gaan. Behalwe vir die manier waarop mense u mislukkings wil beklemtoon met hul spesiale handelsmerk 'vriendelikheid'.

Dit kan oor 'n aantal dinge gaan. As Tantes vra waarom jy nie getroud is nie. Gesinslede laat jou skuldig voel omdat hulle 'n glas wyn drink omdat jy nog nie swanger is nie. Die gedwonge glimlag van broers en susters terwyl jy jou lieflike niggies en nefies koester - jy kan sien dat dit op hul gesigte helder is as “o hulle sal eendag groot ouers wees”. Daar is geen ruimte vir hartseer en hartseer wat tipies is van hierdie spesiale geleenthede nie. U steek u glimlag aan, trek u masker af en gaan aan.

Die laaste paar jaar het ek hierdie aanskoulike ideale Kersoggend gehad waar ek my maat die beste geskenk kan gee - 'n positiewe swangerskapstoets. Tot dusver het dit nie gebeur nie.

Verlede jaar het ek 'n ekstra skop in die baarmoeder gekry toe tante op die Kersaand gemaklik binnekom. Elke pynlike kramp was 'n pynlike herinnering dat ek weereens versuim het om swanger te raak. Ek het myself die oggend uit die bed gesleep, 'n glimlag aangeheg en die dag deurgebring asof ek net 'n ander dag was. Dit het nie saak gemaak nie. Maar êrens tussen Kersete en die spel van die 1970-uitgawe, het my gedagtes aanhou dwaal, en ek moes myself daaraan herinner om nie kersfees kersfees by my ouerhuis te huil nie, want wie doen dit?

En raai wat? Uiteindelik het ek geklap. By die kleinste dingetjie. En ek het dit as verskoning gebruik om op die trappe te gaan sit en stil tot myself te huil.

Ek haat dit om onvrugbaar te wees en alles wat daarmee gepaard gaan. Die stigma. Die voorkoms van mense lyk asof jy sterf. Hoe eensaam ek erger word, hoe ouer ek word, want meer van my vriende het babas en veral kersfees. Ek vermy sekere vriende en familie gedurende hierdie periode, want dit raak net te veel, en dit maak my ook vererg. Oral waar ons kyk, sien ons vriende en geliefdes met perfekte kersgesinne vir 'n poskaartkaartjie, om 'n boom versamel, geskenke oopmaak en ons kinders aantrek as mini-vader Kersfees, en ek? Ek sit my hond in 'n Kersvader-uitrusting en noem haar 'Kersvader'.

Volle onthulling - ja, ek weet ek klink jaloers en mal. Maar plaas jouself 'n sekonde in my skoene, voel jy nie dieselfde nie?

Die vakansietydperk kan een van die bitterste seisoene van die jaar wees vir diegene van ons wat met leë arms sukkel. Byna alles is gerig op familie en kinders, en die normale gevoelens van rou oor die dinge wat ons verloor het, kan 'n neerdrukkende beurt neem as ons nie versigtig is nie.

So, hoe kan ons keer dat ons melancholies en depressief is?

Soveel as wat ek u graag sou wou sê dat ek die antwoord het, doen ek dit nie. Maar danksy sommige van my ongelooflike vriende en bydraers, het ek 'n paar wenke om dit 'n bietjie minder blink te maak.

Kry vooraf al u gevoelens oop.

Ek en jy weet beter as iemand hoe vreeslik jou huidige onvrugbaarheidstoestand jou laat voel. Die oorwegend onaangename gevoelens wat ek gereeld ervaar, sluit in, maar is beslis nie beperk tot:

skuld,

onregverdigheid,

jaloesie,

Woede en,

Hopeloosheid.

Vakansies bied baie geleenthede om 'n gereelde dosis van hierdie gevoelens te kry, aangesien ons gereeld blootgestel word aan ekstra snellers, soos om u jonger niggie te sien wat u nog nie die hele jaar by haar tweede pasgeborene gesien het sedert die tyd dat u begin swanger word het nie!

In my soeke om dinge vir myself te vergemaklik, leer ek nou om hierdie gevoelens te laat voel. Dit is OK om hartseer, kwaad te voel, of enige gevoel wat u ervaar as u sukkel met onvrugbaarheid. Dit is 'n vreeslike ding, en jy moet 'n robot wees om nie geraak te word nie.

Dit is een van die min wonderlike dinge wat onvrugbaarheid ons kan leer om te aanvaar dat u in 'n slegte toestand is en om u hart en vriendelikheid te behandel. Ons kan almal daarby baat vind om beter hiermee te wees, ongeag in watter stadium ons leef.

In die minste, om ons huidige emosionele toestand te erken en te besef dat ons 'n rukkie hiermee kan voel, maar dat dit uiteindelik sal verbygaan, is 'n bemagtigende proses en 'n wonderlike instrument om gedurende die vakansie saam met ons mee te doen.

Laat familie en vriende weet wat 'n onderwerp is vir gesprekke

Duidelik en eenvoudig, sê dit vir u familie en vriende as u nie daaroor wil praat nie.

Alhoewel u waarskynlik die hele jaar baie tyd kry om goed te wees met die beantwoording van vrae oor u gesinsbeplanningsstatus, is dit dikwels 'n tyd dat dit lyk asof die onderwerp 'n gereelde basis is om na familielede te kyk wat u soms inhaal. Sommige mense verkies om glad nie daaroor te praat nie. Ander hou daarvan om 'n geestige antwoord op vrae soos "wanneer gaan u kinders hê?" Voor te berei

Alhoewel ek weet dat hierdie opsie vir almal is, verkies ek om in die algemeen daaroor te wees. Ek voel geen skande nie (meestal rasioneel gesproke) dat ek deur onvrugbaarheid gaan, maar soms, veral gedurende die vakansie en by groot gesinsbyeenkomste, wil ek liewer nie daaroor praat nie.

U kies egter om persoonlike vrae te beantwoord wat u liewer nie wil vra nie, en neem die tyd om na te dink oor wat u wil deel, en wat u nie doen nie; met verskillende mense gedurende die vakansie sal u op die oomblik vaar, as om 'n Kersvader se hert in die hoofligte te wees.

Hang saam met vriende, kinders is nie ingesluit nie (waar moontlik)

Ons gee gereeld aan ons familielede 'n outomatiese bespreking vir die vakansie, hetsy uit gewoonte, keuse of 'n bietjie sosiale verpligting. Dit is dus maklik om tyd te spandeer met ons vriende. As u gelukkig is om 'n kinderlose vriende te hê, kan u tyd maak om saam met hierdie mense te kuier, 'n ware verligting van al die negatiewe snellers waaraan u blootgestel kan word.

Maak tyd om jou vriende te sien en maak 'n bietjie tyd daar waar dit net julle is, sans kinders (grootouers, nou is dit tyd om te skyn). Niks slaan 'n volwassene in met wyn, kaas en goeie geselskap nie.

Skep nou tradisies vir julle twee

Dit is maklik om te dink, 'eendag as ek kinders het ...' en noem al die lekker vakansietradisies wat u wil doen. Doen nie. Niks maak vinniger vreugde dood as om iets anders te begeer as wat jy het nie. Vier vandag. Sorg vir tradisies wat u op die oomblik kan geniet. Dit is 'n persoonlike gunsteling om 'n peperkoekhuis te maak en die hele ding saam met tuisgemaakte glwyn te eet.

Sluit sosiale media af

Niks is meer aanloklik as om al jou vriende perfekte familie Kersoggende op sosiale media te sien nie. Sit dit af. Fokus op wat hier en nou aangaan met die mense rondom u waarmee u hierdie tyd spandeer, en geniet dit.

Geniet die vakansie

Dit is miskien een van die enigste tye van die jaar wat u met u ouma van 95 jaar spandeer, so geniet dit om in u gesinsgeselskap te wees. Moenie te hard met jouself wees nie. As u 'n glas wyn wil hê, drink 'n glas wyn (tensy u in die middel van 'n siklus is, probeer dan alkoholvrye wyn?). U het 'n tradisie waar u 'n ton bloukaas en klappers eet? Eet hulle. Moenie druk op jouself plaas om perfek te wees nie, en gee jouself 'n blaaskans. Hoe meer u uit stress, hoe meer sal u uitstres. Sit die papierkroon aan, drink jou geldjie en sny jouself 'n blaaskans.

Ek hoop dat sommige van hierdie wenke nuttig is! Laat weet my asseblief u belangrikste wenke om die vakansietyd deur te gaan, en tot die volgende keer,

Hx

U kan Hollie volg hier afgelaai word

Instagram / twitter: @ohheyitshollie

Facebook: @holliewritesblog

Nog geen kommentaar

Los Kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.

Vertaal »