Die belangrikheid daarvan om aan u 'n ingeligte keuse te gee

Onlangs deur artikels geswerfTracey) het een van Zita West teëgekom oor een van die mees algemene vrae wat sy gevra word.

'Hoe lank ek nog het voordat dit te laat is om ooit my eie kind te hê.'

Soos Zita West sê: 'Verskillende paartjies het verskillende uitdagings as dit gaan oor die beplanning om 'n baba te hê, en vrae soos hierdie is moeilik om te beantwoord, aangesien vrugbaarheid nie swart en wit is nie: daar is soveel grys skakerings.'

Dit het 'n koord met me aangesien my vrugbaarheidsreis beslis nie swart en wit was nie. . . en was nie die 'norm' nie

Ek was in my laat tienerjare en 20's in 'n 'langtermyn'-verhouding en toe eendag is my maat so ongelukkig in 'n motorongeluk dood. My wêreld het omgekeer. Die gedagte om 'n gesin te hê, het vir baie jare weggegaan en nie regtig sy kop opgelig nie, totdat ek my nou wonderlike man op 39-jarige ouderdom ontmoet het!

Vir sommige is dit dalk al te laat, vir ander is daar nog meer tyd. . .

Ek kan onthou van 'n vriendin van my wat destyds 38 jaar oud was en my vertel het dat sy gedink het dat sy swanger was, omdat sy twee maande lank nie 'n periode gehad het nie! Sy het 'n jaar of wat 'n wonderlike man ontmoet en was op die punt om by hom in te trek. Sy besoek haar dokter met soveel opgewondenheid en net 'n bietjie angs. . .

Na 'n swangerskapstoets was dit negatief. Sy was seker dit sou positief wees, aangesien sy nog nooit 'n periode gemis het nie! Haar huisdokter het haar toe gestuur vir meer bloedtoetse en 'n skandering. Die uitkoms? Sy was perimenopousaal. . . en blykbaar baie na aan die menopousale toestand.

Dit is nie wat sy verwag het om te hoor nie. . . sekerlik was sy nog jonk genoeg, kon sy dit nie begryp nie, sy was so lank in 'n vreeslike toestand na hierdie diagnose. Toe sy uiteindelik die krag kry om met haar Ma daaroor te praat, het sy uitgevind dat haar moeder ook in die laat dertigerjare deur die menopouse is.

Dit was nie die eerste verhaal soos hierdie wat ek destyds teëgekom het nie en ook nie!

Dit het my aangespoor om met my Ma te praat

Ek het nog nooit vantevore daaraan gedink om die onderwerp selfs voor te sit nie! Hoekom sal ek? Ek het gedink dat ons almal net swanger raak as ons wil. . . Ek het nog nooit gedink dat ons probleme sou hê nie en dat daar 'n naderende tydsbeperking was !!!

In my geval was die verhaal van my moeder baie anders. Haar ma het haar op 42-jarige ouderdom gebaar (en haar eerste kind op 32-jarige ouderdom!). . . Ma was ook nie die laaste een nie! Sy het my ook vertel dat sy in die laat 50's deur die menopouse gegaan het! Sy het my in die 40's geboorte geskenk.

Noem my weer eens naïef, maar ek het nie die groot variasies besef wanneer mense deur die menopouse sou gaan en dat daar dekades van mekaar kan wees nie!

Hierdie ervaring het my gelei - veral omdat ek so geseënd was het 'n tweeling as 'n ouer mamma - en ook baie gelukkig daarmee! Ek wil so graag verseker dat almal - van tieners en ouer - verstaan ​​dat hulle nie 'vrugbaarheid' mag neem nie.

Dit beteken terloops nie dat as u moeder voortydige verswakking van die eierstokke opgedoen het nie. . . maar daar is 'n kans en die wonderlike ding in die huidige tyd is dat jy kan kyk!

So, hoe kan u kyk?

U kan bloedtoetse soos FSH en AMH onderneem om u eierreserwe en kwaliteit na te gaan, wat die dokters 'n idee sal gee van 'n tydlyn vir u. Kliek hier om na die toonaangewende vrugbaarheidskonsultant, Raef Faris, van die befaamde Lister Fertility Clinic, te luister oor voorbehandelingskontrole.

U kan ook u eiers vries!

Hoe vroeër u u eiers vries, hoe beter! Sommige soos Diane Hayden (ex Miss World) wat onlangs swanger geraak het met haar eie eiers, en in die openbaar gedeel het dat sy dit op 41 jaar bevries het. Dit is saam met baie ander soos ek wat die besluit neem om hul eiers later in hul lewe te vries. . . maar dit is 'n bietjie soos Russiese roulette of hulle gaan neem. . . maar daar is ten minste 'n kans, al is dit 'n klein.

Maar om jouself meer kans te gee - en 'n vrye keuse om 'n besluit oor moederskap te neem - is dit regtig raadsaam om jou eiers vroeër te vries - 20's / 30s gee jou meer kans.

Dus kom ek terug na Zita West se artikel

'As ek vroue met hul vrugbaarheid help, bestee ek baie tyd aan hulle om hulle bewus te maak van die moontlike vertragings in die proses en die gevolge van vertraging, en hoe hulle strategies moet wees in hul besluite.' . . .

Ek kan nie genoeg hiervoor instem nie, om al die redes wat ek hierbo gelys het.

Zita West sê ook verder

Ek beveel ten sterkste aan om soveel as moontlik van u vrugbaarheidsreis te beplan. En met die einde van die jaar, wil ek praat oor die belangrikheid daarvan om geen berou te hê nie.

Een van die pynlikste omstandighede wat ek by die kliniek sien, is as vroue voor my sit en dink wat hulle anders moes gedoen het.

Normaalweg - en ek sê dit omdat duisende paartjies gehelp is - wens hulle dat hulle vroeër begin probeer het of vroeër hulp gesoek het. Ek het die aantal kere wat ek gehoor het, nie meer verloor nie paartjies sê dit vir my.

As ek vroue met hul vrugbaarheid help, spandeer ek baie tyd om hulle bewus te maak van die moontlike vertragings in die proses en die gevolge van vertraging, en hoe hulle strategies moet wees in hul besluite.

Die rede? Om te verseker dat hulle nie hierdie spyt ervaar nie.

Ek kan nie meer saamstem nie!

Daar is altyd 'n ander moontlikheid vir u om kinders te hê soos skenkers, surrogaatskap, aanneming, bevordering. . . maar waarom gee u nie 'n ingeligte keuse nie. . . voel nie spyt nie. . . dit is so belangrik om beheer te neem oor u toekomstige en toekomstige gesinsbesluitneming.

Lees meer: Die vertragings van vrugbaarheid verstaan ​​en terugkyk sonder berou

Lees meer Tracey se reis na ouerskap

 

Nog geen kommentaar

Los Kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.

Vertaal »