HUFFINGTON POST Pining vir 'n baba? Die pynappelpen wat sê 'Jy is nie alleen nie'

deur Samantha Walsh

Reisverslaafde: maar daar is een reis wat ek nie sal herhaal nie ...
Ek is lief vir reis. Soms hou ek selfs daarvan om alleen te reis. Ek het solo terug in Thailand gereis, geen probleem nie. Ek is immers 'n volwasse vrou: groot genoeg, vaardig genoeg ... ja, en lelik genoeg om vir myself te sorg. Natuurlik, daar was oomblikke van eensaamheid; geleenthede waar ek 'n besonderse asemrowende sonsondergang sou bekyk en wens dat daar 'n ander mens langs my sou sit, aan 'n Chang gekuier en wreed na die see kyk. Maar grootliks vind ek dit alleen dat ek bevrydend en opwindend was om te reis.

Maar daar is 'n besondere reis wat ek onderneem het wat buitengewoon eensaam en sielsvernietigend isoleer: my IVF-reis.

Alhoewel dit meer 'n reis was as 'n reis regtig. 'N Slegte een. Die medisyne wat u tydens 'n IVF-siklus gee, is vir 'n begin amper net so 'n buigsaamheid as LSD. Dan is daar die wag. So. Veel. Wag. Wag eers 'n jaar voordat die huisdokter na die kliniek verwys word, dan weer 'n jaar (as jy gelukkig is!) Op die kliniek se waglys; wag vir toetse… en dan die resultate; wag totdat die siklus begin, die herwinning van die eier; wag op nuus van bevrugting ... dan wag die twee weke om uit te vind of dit gewerk het. Wag, wag, wag.

Selfs die langste vlug wat ek nog ooit gedoen het - na Australië, wat nimmereindigend lyk - is soos 'n paar sekondes in vergelyking met die sorge van die wag om op nuus te wag tydens elke nagemaakstadium van die IVF-proses.

En deur die hele proses is daar hierdie gevoel van alleenheid wat jou laat voel asof jy die enigste oorlewende is van 'n skeepswrak, verward en knipperend in die sonlig; uitgespoel en alleen op 'n woestyn-eiland, en gewonder wat die toekoms inhou; wonder of u ooit gered sal word uit die greep van onvrugbaarheid wat die een of ander tyd tyd laat stilbly.

Net ek was nie alleen nie - wel, nie ten minste fisies nie. Ek het uit die St. Barts-hospitaal getree, klippe van mascara-gestreepte trane deur my wange na 'n ander mislukte ronde van behandeling, en verswelg deur die see van vreemdelinge wat op die buis op die bankstasie neergestort het. Dit is snaaks hoe jy deur mense, neus-tot-neus, omring kan word in 'n gek-oorvol stad soos Londen - maar tog heeltemal alleen voel.

Soms sien ek 'n 'Baba aan boord'-kenteken wat met trots gespeel word deur 'n gloeiende, verwagtende mamma, 'n jas wat oor die ontluikende bult strek, en dink:' Sal ek ooit een daarvan kan dra? '(Die antwoord, wat veel later gekom het , was nee). Ironies genoeg laat die IVF-medisyne jou maag opblaas, so ek is seker dat sommige mense verkeerdelik gedink het ek is al 'in die klub'.

Ek het dit oorweeg om my eie kenteken te maak en 'n groot rooi 'NEE' voor die woorde 'baba aan boord' en 'n tong-in-wang 'by te voeg ... maar kan ek in elk geval u sitplek hê?' na hulle, gevolg deur 'n kleiner 'onvrugbaarheidsbewustheid'. Maar toe dink ek beter daaraan. Dit sou vir die eerste keer 'n redelike groot kenteken moes gewees het om dit alles duidelik aan te pas. Ten minste 'n skottelgrootte. Skaars subtiel.

Ek dink my badge-idee was 'n geroep om hulp, 'n hoop dat ander vroue in soortgelyke omstandighede dit sou sien en 'n gesprek met my sou voer; werklike vroue uit die werklike lewe, in plaas van net die virtuele vriende (wat ook behulpsaam was) wat ek aanlyn op webwerwe soos Vrugbaarheidsvriende gemaak het, terwyl ons mekaar saans vertroos en ondersteun het deur ons rekenaarskerms.

Toe ek die pynappelpen, die eenvoudige maar geniepsige breinkind van die dames, by die online vrugbaarheidstydskrif IVF Babble raakloop, het ek hulle geestelik gevier met hul stylvolle, subtiele benadering (in teenstelling met my lomp een) en onmiddellik op pad na Amazon my eie te kry. Aangesien hierdie jaar die 40ste herdenking van IVF-sukses is, het IVF Babble hul #StrongerTogether-veldtog van stapel gestuur tydens die Nasionale Vrugbaarheidsbewustheidsweek van verlede maand. Die pynappel, sedert 'n universele simbool van vriendskap, warmte en welkom, het die wêreldherkenning simbool van geluk in die TTC (probeer swanger word) gemeenskap geword.

IVF BABBLE
Beide Sara Marshall-Page en Tracey Bambrough van IVF Babble is trotse moeders van tweelingmeisies wat hul eie vrugbaarheidsbehandelings volg, en is dus ten volle bewus van die achtbaan van emosies wat onvermydelik is tydens so 'n persoonlike en lewensveranderende reis. Alhoewel ek nie meer self deel uitmaak van die TTC-gemeenskap nie, en nou die vrugbaarheidsbehandeling van vrugbaarheid behandel het, is ek 'n vokale ondersteuner van diegene wat behandeling ondergaan en verder. Ek is ver genoeg in my reis om ander te kan help: op my blog Life: A Bird's Eye View, in koerant- en tydskrifartikels, en my Facebook-groep vir vrouelose (of kindervrye, afhangend van u siening) vroue genaamd The Non -Mamma Netwerk.

Die pynappelpen is vir almal wat ondersteuning wil bied aan diegene met vrugbaarheidskwessies, sowel as die een uit ses paartjies wat self probleme ondervind, met al die winste na Fertility Network UK. Bekende ondersteuners sluit in Fearne Cotton, Kate Thornton, en Izzy Judd, vrou van die McFly-tromspeler Harry, en nou 'n ma van twee na aanleiding van haar eie vrugbaarheidstryd.

Nadat ek my eie kronkelende IVF-reis deurgemaak het deur die natuurskoon na geluk te neem, alhoewel sonder die sprokiesbesoek aan die einde van die ooievaar, kan ek sê dat alles wat ondersteuning bied aan hierdie mense - beide mans en vroue - wat vrugbaarheidsbehandeling ondergaan het om 'n goeie ding te wees. UK IVF suksessyfers is tans ongeveer een uit elke drie per siklus vir vroue onder 35, met meer as 250,000 babas wat in die Verenigde Koninkryk gebore is alhoewel IVF die afgelope 25 jaar.

As u dus by die bushalte of op die buis sit en sien dat iemand die pen dra, glimlag hulle. Julle is albei op dieselfde reis - op meer as een manier.

Wil u u steun vir hierdie veldtog wys? Bestel u pynappel nou van Amazon hier af.

Nog geen kommentaar

Los Kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.

Vertaal »