British Fertility Society: "Bevordering van vrugbaarheid moet meer van 'n prioriteit gemaak word"

Volgens 'n toonaangewende vrugbaarheidsdeskundige moet die NHS wetgewing en beleid inhaal wanneer dit kom by die behoud van vrugbaarheid.

Dr James Barrett, van die Charing Cross-hospitaal, het 'n praatjie gelewer oor die onderwerp tydens Vrugbaarheid 2018, wat in Liverpool gehou is.

Die jaarlikse geleentheid bring toonaangewende professionele persone in die vrugbaarheidswêreld bymekaar om die jongste ontwikkelings, navorsing en kundige opinies te bespreek.

In 2013 het NICE (die Nasionale Instituut vir Uitnemendheid in Gesondheid en Versorging) leiding oor vrugbaarheid opgedateer. Dit sluit in 'n aanbeveling dat die kriteria vir die Britse NHS-vrugbaarheidsbehandeling nie van toepassing sou wees op vroue wat vrugbaarheidsbehoud wil hê nie, en dat geen laer ouderdomsbeperking gebruik moet word nie.

In werklikheid is die voorsiening van vrugbaarheidsbehandeling behandelend, en plaaslike CCG's (Clinical Commissioning Groups) besluit oor die beskikbaarheid van fondse om mense in staat te stel om voordeel te trek uit die nuutste kliniese ontwikkelings.

Professor Adam Balen, voorsitter van die British Fertility Society, het gesê: "Daar is 'n aantal situasies waar die behoud van vrugbaarheid nodig is. Dit moet gebeur op 'n tydstip voordat 'n persoon gereed is om 'n gesin te begin en soms die enigste hoop is om in die toekoms 'n ouer te word. Ons riglyne is bedoel om ons lede en die groter vrugbaarheidsgemeenskap te help om in oorleg met hierdie pasiënte te besluit oor die beste behandelingskursus. ”

Dr Melanie Davies, University College London Hospitals, 'n skrywer in die koerant, wat in die British Fertility Society-tydskrif gepubliseer is, het Human Fertility gesê: “Embriopreservering is die mees gevestigde tegniek, maar dit is nie geskik vir mense wat nie het die saad van 'n maat om eiers te bevrug, of is hulle nog nie seker of hulle moet pleeg om 'n kind by hul maat te hê nie.

“Dit is nou baie meer gereeld om onbevrugte eiers te vries, en dit word nou beskou as 'n gevestigde metode vir die behoud van vrugbaarheid.

Daar is ook belowende eksperimentele benaderings wat na vore kom. Byvoorbeeld, 'n persoon kan nou 'n gedeelte van 'n bevrore eierstok hê wat later weer in hul liggaam oorgeplant kan word. Dit kan 'n besondere geskikte tegniek wees vir pasiënte wat nog nie puberteit bereik het nie, of waar daar nie genoeg tyd is om ovariale stimulasie en eiervry te ondergaan nie. Die geboortesyfers volgens hierdie nuwe tegniek lyk goed en ons hoop dat dit binnekort landwyd beskikbaar sal wees. ”

Kanker pasiënte

Vir vroue wat kankerbehandeling ondergaan, kan die medisyne wat hulle genees ook onvrugbaarheid veroorsaak. Dit kan neerkom op die skadelike gevolge van chemoterapie-medisyne, of die gerigte werking van bestralingsbehandeling vir kanker in die bekken en buik. Die feit dat ons toenemend tot ons dertiger- of veertigerjare wag om 'n gesin te stig, beteken ook dat die waarskynlikheid dat 'n persoon nie voor die behandeling van kanker geboorte geskenk het nie, steeds groter is.

Vrugbaarheidsbewaring was nog nooit belangriker vir diegene wat op die punt is om kankerbehandeling te doen nie, en die bespreking van vrugbaarheidsbehoud moet voor die behandeling van pasiënte geskied om hul opsies te verstaan.

Genetiese, aangebore en ander toestande

Daar is ook 'n aantal toestande wat lei tot onvrugbaarheid. 'N Jong persoon wat byvoorbeeld met die Turner-sindroom gediagnoseer is, kan in die toekoms 'n baba dra, maar kan nie haar eie eiers produseer nie. Alhoewel dit 'n betreklik seldsame toestand is, vind die Genootskap dat moeders van kinders met die Turner-sindroom bereid is om hul eie eiers te skenk en te vries, sodat hul dogter die geleentheid kry om swanger te raak, indien en wanneer die tyd reg is.

Mense wat stamseloorplanting ondergaan het, om ander redes as kanker, soos sekelselanemie, kan ook onvrugbaarheid ly weens die medisyne wat hulle tydens hul behandeling ontvang.

Die vereniging het gesê dat hulle die behoud van vrugbaarheid moet oorweeg vir al hierdie toestande - nie net vir kankerpasiënte nie.

Wat dink jy? Het u al ondervind dat u vrugbaarheidsbewaring geweier het? Of is u nie ingelig oor die beskikbare keuses nie? Kontak ons, ons hoor graag u sienings. E-pos claire@ivfbabble.com

Om meer te lees vrugbaarheidsbewaring

Nog geen kommentaar

Los Kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.

Vertaal »