British Fertility Society: "Die behoud van vrugbaarheid moet meer as 'n prioriteit gestel word"

Volgens 'n toonaangewende vrugbaarheidsdeskundige moet die NHS wetgewing en beleid inhaal wanneer dit kom by die behoud van vrugbaarheid.

Dr James Barrett, van die Charing Cross-hospitaal, het 'n praatjie gelewer oor die onderwerp tydens Vrugbaarheid 2018, wat in Liverpool gehou is.

Die jaarlikse geleentheid bring toonaangewende professionele persone in die vrugbaarheidswêreld bymekaar om die jongste ontwikkelings, navorsing en kundige opinies te bespreek.

In 2013 het NICE (die Nasionale Instituut vir Uitnemendheid in gesondheid en sorg) die riglyne oor vrugbaarheid opgedateer. Dit sluit 'n aanbeveling in dat die kriteria vir die NHS-vrugbaarheidsbehandeling in die Verenigde Koninkryk nie van toepassing moet wees op vroue wat vrugbaarheid wil behou nie, en dat geen laer ouderdomsperk gebruik moet word nie.

In werklikheid is die voorsiening van vrugbaarheidsbehandeling behandelend, en plaaslike CCG's (Clinical Commissioning Groups) besluit oor die beskikbaarheid van fondse om mense in staat te stel om voordeel te trek uit die nuutste kliniese ontwikkelings.

Professor Adam Balen, voorsitter van die Britse Fertiliteitsvereniging, het gesê: "Daar is 'n aantal situasies waar die behoud van vrugbaarheid nodig is. Dit moet gebeur op 'n tydstip voordat iemand gereed is om met 'n gesin te begin en soms die enigste hoop kan wees om in die toekoms ouer te word. Ons riglyne is ontwerp om ons lede en die breër vrugbaarheidsgemeenskap te help om in oorleg met hierdie pasiënte oor die beste verloop van behandeling te besluit. ”

Dr Melanie Davies, University College London Hospitals, 'n skrywer op die blad, wat in die British Fertility Society-tydskrif, Human Fertility, gepubliseer is, het gesê: 'Embryo preservation is die mees gevestigde tegniek, maar dit is nie geskik vir mense wat dit nie doen nie. het die sperm van 'n maat om eiers te bevrug, of is nog nie seker of hulle 'n kind by hul maat wil hê nie.

“Dit is nou baie meer gereeld om onbevrugte eiers te vries, en dit word nou beskou as 'n gevestigde metode vir die behoud van vrugbaarheid.

Daar is ook belowende eksperimentele benaderings wat na vore kom. Byvoorbeeld, 'n persoon kan nou 'n gedeelte van 'n bevrore eierstok hê wat later weer in hul liggaam oorgeplant kan word. Dit kan 'n besondere geskikte tegniek wees vir pasiënte wat nog nie puberteit bereik het nie, of waar daar nie genoeg tyd is om ovariale stimulasie en eiervry te ondergaan nie. Die geboortesyfers volgens hierdie nuwe tegniek lyk goed en ons hoop dat dit binnekort landwyd beskikbaar sal wees. ”

Kanker pasiënte

Vir vroue wat kankerbehandeling ondergaan, kan die medisyne wat hulle genees ook onvrugbaarheid veroorsaak. Dit kan neerkom op die skadelike gevolge van chemoterapie-medisyne, of die gerigte werking van bestralingsbehandeling vir kanker in die bekken en buik. Die feit dat ons toenemend tot ons dertiger- of veertigerjare wag om 'n gesin te stig, beteken ook dat die waarskynlikheid dat 'n persoon nie voor die behandeling van kanker geboorte geskenk het nie, steeds groter is.

Vrugbaarheidsbewaring was nog nooit belangriker vir diegene wat op die punt is om kankerbehandeling te doen nie, en die bespreking van vrugbaarheidsbehoud moet voor die behandeling van pasiënte geskied om hul opsies te verstaan.

Genetiese, aangebore en ander toestande

Daar is ook 'n aantal toestande wat tot onvrugbaarheid lei. 'N Jong persoon wat met Turner-sindroom gediagnoseer word, sal byvoorbeeld in die toekoms 'n baba kan baar, maar kan nie haar eie eiers produseer nie. Alhoewel dit 'n relatiewe seldsame toestand is, vind die Vereniging dat moeders van kinders met die Turner-sindroom bereid is om hul eie eiers te skenk en te vries sodat hul dogter die geleentheid kry om swanger te raak, as en wanneer die tyd daarvoor reg is.

Mense wat stamseloorplanting ondergaan het, om ander redes as kanker, soos sekelselanemie, kan ook onvrugbaarheid ly weens die medisyne wat hulle tydens hul behandeling ontvang.

Die vereniging het gesê dat hulle die behoud van vrugbaarheid moet oorweeg vir al hierdie toestande - nie net vir kankerpasiënte nie.

Wat dink jy? Het u ervaring gehad dat u vrugbaarheidsbewaring geweier het? Of is u nie ingelig oor die beskikbare keuses nie? Kontak, ons hoor graag u siening. E-pos claire@ivfbabble.com

Om meer te lees vrugbaarheidsbewaring

 

Nog geen kommentaar

Los Kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.

Vertaal »