Ons oggend by die Embryoloog

Toe my IVF die eerste keer misluk, het ek die embrioloog gebel. Hy het verduidelik dat nie een van my eiers bevrug het nie.

Ek het in totale skok en ongeloof gesit. Al die weke van inspuitings en hormone, verniet. Al die weke van hoop is in een sin verpletter. Daardie telefoonoproep was soos 'n steek in die hart. Dit was my pyn. Niemand anders s'n nie. Ek het my voorgestel dat die kliniek my aantekeninge in die bak gooi en dan na die volgende pasiënt gaan.

Hoe verkeerd was ek nie.

Ek het nooit aan die mense agter die telefoonoproep gedink nie; die passie, professionaliteit en toewyding wat my behandel het. Ek het nooit gedink dat hulle miskien net so verwoes is soos ek was nie, totdat ek oor 'n Instagram-pos van @breenidez, 'n embroloog by Thames Valley-vrugbaarheidskliniek, wat my in 'n ander lig laat sien het.

Ek was so ontroer deur haar pos, dat ek kontak met haar gehad het en gevra het of ek die dag saam met haar kon deurbring, om meer te wete te kom oor die rol van 'n embroloog.

Ek wou uitvind wat hulle presies gedoen het, en of hulle hulself op een of ander manier van die emosionele besef kon besef dat hulle letterlik wonderwerke doen, terwyl angstige pasiënte telefonies wag om uit te vind of hul harde werk besoldig is. Ek wou weet hoe hulle hierdie ongelooflike druk hanteer !!

Voor Danielle se pos, het ek nog nooit regtig nagedink oor hoe 'n embroloog voel as die behandeling vir 'n paartjie misluk nie. Ek het nie een keer gedink aan die gevoel van die Embryoloog toe hy my daardie dag skakel om my te vertel dat nie een eier bevrug is nie. Die dag was hy net 'n stem, wat slegte nuus gelewer het, en ek voel aaklig daaroor, want ek het 'n dag saam met Danielle deurgebring en weet nou hoeveel liefde, sorg en kommer die IVF-proses inhou.

Dit gaan nie net oor u dokter nie, dit gaan oor die hele span en die Embryoloog speel 'n groot rol in hierdie span.

Ek het dus vroeg en vroeg by die kliniek aangekom, maar skielik het my angstigheid teruggevloei toe ek die gebou nader. Ek dink dat ek, nadat ek nog nooit enige berading gehad het of met wie ek kon praat toe ek my jare van onvrugbaarheid deurgemaak het, baie onderdrukte emosies het wat nog diep begrawe is nie. Toe ek egter aankom, het ek rustiger gevoel, en my angs het opgewonde geword toe ek my pragtige pers skrop oorhandig het !! Tracey en ek neem een ​​wonderlike IVF Babble-leser, Chrissy, wat ongelukkig 'n onsuksesvolle ronde IVF gehad het, het 'n volledige lys vrae nodig gehad. (U kan sien hoe die skrop ook vir Chrissy 'n wonderlike afleiding was!)

Danielle het ons rondom die kliniek gewys, ons deur al die gebiede gesels en verduidelik hoe die hele proses van IVF-behandeling werk.

Sy het ons aan die span voorgestel en ons deur hul rolle gesels. Terwyl elke persoon verduidelik wat hulle gedoen het, het ek gesien dat die IVF-proses handel oor spanwerk. Dit gaan nie net daaroor dat u dokter die besluite neem nie. Gesamentlik kom hierdie wonderlike mense bymekaar en bespreek wat reg is vir u as pasiënt.

Vir my was die mees emosionele deel van die toer tin die kamer waar eiers, sperms en embrio's gebêre word.

Ek het 4 van my embrio's in my eie hospitaal gebêre en het altyd gewonder hoe hul huidige 'huis' lyk ... dit is dit.

Die kamer word so noukeurig gemonitor, met oral alarms in geval van kragonderbreking en temperatuurveranderinge. Hierdie potte vloeibare stikstof bevat sulke kosbare vrag.

Danielle het ons deur elke stap van die IVF-proses gelei, van eierversameling tot oordrag. Dit is INTENSIE. Elke beweging in die laboratorium en teater moet so noukeurig en noukeurig uitgevoer word. Danielle het my vertel dat sy 'n perfeksionis moet wees terwyl sy vinnig optree ... 'n fenomenale vaardigheid om te besit. Sy kan nie haar optrede raai of twyfel soos elke sekonde tel nie. Sy weet presies wat om te doen en doen dit met totale oortuiging. 'Daar kan nie 'n embrio gelaat word om aan die kant te sit en wag vir oordrag nie. Eers as die dokter KLAAR aankondig, haal ek die embrio uit die 'veilige huis' (die kassie aan die linkerkant G1 op die foto hieronder) en dra dit binne 30 sekondes na die dokter oor. '

Die spanne werk met breekbare, minuscule selle wat enorme vergroting benodig, maar word deur pipette en spuite met die hand van die bestendige hande bestuur.

Dit beteken natuurlik dat kater 'n nee is. 'Om moeg te wees, kan lastig wees, en ons kan hierdie werk met 'n kater nie doen nie,' het Danielle my vertel.

Sy het ons aangemoedig om deur die mikroskoop te gaan kyk of ons 'n klein borrel deur die spuit kon optel. Ek kon nie eers die spuit na die Petri-skottel lei terwyl ek deur die mikroskoop kyk nie, wat nog te sê die borrel met my wankelrige hand opgetel het!

Met elke demonstrasie het ek so gemaklik gevoel vir die mense wat behandeling by die kliniek gehad het.

Danielle het so 'n passie vir haar werk, en die span vervul hul rolle met 'n naatlose, goed geoliede sinchronisiteit.

Ongelukkig, ondanks die ongelooflike werk wat die span doen, werk dit soms net sonder enige skuld van iemand anders. Danielle het verduidelik dat die aflewering van slegte nuus aan 'n paartjie vir die span baie verwoestend is. Soos u van haar pos sien, is 'n goeie huil soms soms die enigste ding wat u kan doen om u beter te laat voel. Danielle het gesê dat die druk om die perfekte embrio te help lewer wat 'n gesonde swangerskap tot gevolg het, kan wees. 'Jy bou so 'n lieflike verhouding met die paartjies op en jy weet dat hulle sulke perfekte ouers sou wees.'

Dit is 'n hartseer werklikheid dat IVF nie 100% gewaarborg word nie, maar vir baie mense was dit die wonderwerk wat die lewe voltooi het

Ek is een van die gelukkiges vir wie dit gewerk het, en ek sal vir ewig dankbaar wees vir die wonderwerkers wat my droom 'n werklikheid gemaak het ... die dokters, die verpleegsters en natuurlik die fenomenale Embryoloog soos Danielle.

Embryoloë oral, jy is ongelooflik en so 'n belangrike deel van die IVF-proses

Voordat ek na die kliniek vertrek het, het ek gevra of u enige vrae vir Danielle het. So baie van julle het vrae gehad, so ek het dit by haar gelos. Sy belowe om binnekort die antwoorde oor te dra en ons sal dit hier op IVFbabble publiseer.

Nogmaals baie dankie aan die briljante span by Thames Valley Fertility.

(O, en hulle het selfs spesiale sakke vir u nat brollies!)

Nog geen kommentaar

Los Kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.

Vertaal »