FNUK oor hoe Louise Brown se ouers vandag in die Verenigde Koninkryk van die hand gewys sal word

As Louise Brown se ouers in 2018 aansoek doen om IVF-behandeling, sal hulle geweier word, het Fertility Network UK in die week aan die lig gebring dat die eerste IVF-baba haar 40ste verjaardag vier

Aileen Feeney, uitvoerende hoof van Fertility Network UK, het gesê hoewel die laaste veertig jaar van die IVF-verhaal wonderbaarlik was, is daar dikwels 'n onbekende sy.

Sy het gesê: 'Die IVF-verhaal oor die afgelope veertig jaar is wonderlik: die ontwikkeling van IVF-tegnologieë tesame met die verbetering van die IVF-sukseskoers beteken dat ongeveer 40 miljoen babas wêreldwyd gebore is. Maar daar is 'n donker, dikwels onbekende, sy aan die IVF-verhaal, vrugbaarheidsbehandeling misluk steeds meer as wat dit werk en veel meer moet gedoen word om ondersteuning te bied vir die emosionele impak van onvrugbaarheid, en om die trauma onwillekeurige kinderloosheid te erken. '

Aileen het gesê dat dit 'n hartseer feit is dat IVF se wetenskaplike vooruitgang hand aan hand gegaan het met 'n toename in die rantsoenering van mediese behandeling op grond van arbitrêre en nie-mediese kriteria soos waar u woon.

Sy het gesê: “As Louise Brown se ouers vandag NHS IVF wou probeer, sou hulle deur die oorgrote meerderheid (83 persent) van Engeland se kliniese opdraggroepe op sosiale rantsoengrond afgewys word: hoewel mev. Brown klinies onvrugbaar was, het mnr. Brown kind uit 'n vorige verhouding. '

Fertility Network UK doen 'n beroep op die regering om nou aksie te neem om te stop met die skepping van 'n samelewing waar op die mees welgestelde mense toegang tot IVF-behandeling het.

Aileen het gesê: “Engeland was 'n baanbreker in die ontwikkeling van IVF, maar die prestasie beteken baie minder as die mense wat baat vind by hierdie wonderlike, lewenskeppende tegnologie, bepaal word deur hul poskode of betaalpakket. Vrugbaarheidsnetwerk dring die regering aan om nou aksie te neem - of ons skep 'n samelewing waar slegs die meer welgestelde mense toegang tot IVF sal hê.

"Met die oog op die volgende veertig jaar wil vrugbaarheidsnetwerk sien dat meisies en seuns geleer word om hul vrugbaarheid te waardeer en te beskerm; mans word erken as die helfte van die vrugbaarheidsvergelyking, en 'n groter openheid om oor vrugbaarheidsprobleme te praat."

Stem u saam met Aileen se opmerkings? Indien wel, waarom nie kliek hier om te teken IVFbabble and Fertility Network UK se versoekskrif aan die regering om die huidige stand van IVF op die NHS in die Verenigde Koninkryk te verander. As u 'n mening het wat u wil deel, sal ons dit graag van u hoor. Stuur 'n e-pos aan mystory@ivfbabble.com

Nog geen kommentaar

Los Kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.

Vertaal »