Die meerderheid Australiërs ondersteun sosiale vries van eier, lui die verslag

Die meerderheid Australiërs ondersteun maatskaplike eiervrystelling waardeur vroue hul vrugbaarheid kan behou totdat hulle gereed is om 'n gesin te stig.

Maar die siening oor sosiale vries van eier om die bevalling van kinders te bevorder weens loopbaan- of opvoedkundige bevordering of finansiële doeleindes, verskil grootliks onder diegene in verskillende ouderdoms- en verhoudingsgroepe.

Molly Johnston, navorser van die Universiteit van Monash, het die jaarlikse konferensie van die Fertility Society of Australia toegespreek oor 'n opname onder 1,127 mense om die openbare houding teenoor gevorderde tegnologieë te evalueer wat mediese en sosiale vriesing van eiers toelaat.

Die navorsing het ook getoon dat mense wat swanger geword het op natuurlike wyse aansienlik minder geneig is om te ondersteun sosiale eiervries dan mense wat nie kinders gehad het nie.

Mediese vries van die eier is 'n opsie vir vroue wat hoop om hul voortplantingsvermoë te behou as hul vrugbaarheid bedreig word deur siektes soos endometriose of indringende behandelings vir kanker.

Toenemende getalle gesonde Australiese vroue volg egter die wêreldwye neiging om hul eiers te bevries vir vrugbaarheidsbevordering, wat in die toekoms die opsie bied vir ontdooi en IVF-behandeling om kinders te hê.

Sommige van die redes waarom vroue die geboorte vertraag, en moontlik elektiewe eiervriestegnologie gaan soek, is onder meer die gebrek aan 'n geskikte maat, wil finansiële sekuriteit verkry, of 'n begeerte om loopbaanmoontlikhede of ander persoonlike ambisies na te streef.

Daar is ook toenemende bewyse van kommersiële of werkgewersfinansiering van maatskaplike eiervryheid om jong vroue in die arbeidsmag te hou terwyl hulle moederskap vertraag.

Die deurlopende opname wat deur middel van veldtogte op sosiale media bevorder is, het tot dusver gelei dat 1,127 mense van 18 tot 60 jaar 'n meervoudigekeuse-vraelys voltooi het met die gegewens in 'n verskeidenheid demografiese en sosiale veranderlikes.

Molly Johnston het gesê 98 persent van die respondente ondersteun mediese vries van die eier en 73 persent stem saam met die vries van sosiale eiers

'Dit was meer waarskynlik dat vrouens baie sal saamstem met die vries van mediese eiers as mans, maar daar was geen verskil tussen mans en vrouens ter ondersteuning van sosiale vries van eier nie,' het sy gesê.

'Daar was egter veral minder ondersteuning vir sosiale vriesing by mense van 40 jaar en diegene wat geskei of geskei is.

'Verder het mense wat natuurlik swanger geword het aansienlik minder sosiale vrieskos ondersteun as ander wat nie kinders gehad het nie. Ons het nie spesifieke gegewens oor die rede vir hierdie meningsverskil nie, maar sommige deelnemers aan die opname het gesê dat aanneming eers oorweeg moet word as eiervriesing. ”

Molly het verder gesê dat daar min is afwyking in die mate van ondersteuning vir sosiale vries by vroue wat nie 'n maat het nie, maar 'n beduidende verskil in ondersteuning vir vroue wat die vriesopsie kies om kinders uit te stel weens loopbaan of opvoedkundige bevordering, of wat onder huidige omstandighede nie finansieel voel nie stabiel genoeg om 'n kind groot te maak.

Sy het gesê: "Dit is interessant as in ag geneem word dat die meeste vroue wat sosiale vrieskos verkies, dit doen omdat hulle nie 'n maat het nie."

Vooraanstaande vrugbaarheidspesialiste van Australië en oorsee het die konferensie by die Melbourne Convention and Exhibition Centre bygewoon om die jongste ontwikkelings te ondersoek om mense wat onvrugbaarheid ervaar, te help.

Nog geen kommentaar

Los Kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.

Vertaal »