“Ons moet meer doen om manlike onvrugbaarheid aan te spreek.”

Nou vier sy tienth jaar keer die grootste vrugbaarheidsgeleentheid van die Verenigde Koninkryk op 3 en 4 November terug na Olympia Londen, met meer as 100 uitstallers wat advies en ondersteuning bied

Die Fertility Show London spog ook met 50 praatjies wat alle aspekte van vrugbaarheid en onvrugbaarheidsbehandeling dek.

Een van die aspekte wat die vertoning graag wil ondersteun en 'n bewustheid daarvan kan maak, is manlike onvrugbaarheid. Hoewel mans se vrugbaarheid tradisioneel deur baie mense as 'n taboe-onderwerp beskou word, verander dinge met pogings om die publieke bewustheid van hierdie algemene probleem en die gepaardgaande gesondheidskwessies daarvan te verhoog.

Meer mans kom na vore om oor hul verhaal te praat en dit word weerspieël in die sprekers van hierdie jaar

Die Vrugbaarheidshow sal 'n bewustheid van manlike vrugbaarheid verhoog deur verskeie seminare en spesifieke panele op die Q & A-verhoog 'Laat ons praat vrugbaarheid' aanbied.

Een van die hoofsprekers van die vertoning - Kevin McEleny, konsultanturoloog en die British Fertility Society se voorsitter van onderwys en opleiding, bespreek die rol van vrugbaarheid by manlike faktore in die IVF-bedryf en wat gedoen word om dit aan te spreek.

Waarom fokus die IVF-industrie hoofsaaklik op vroue en nie mans nie?

“Die IVF-industrie fokus op vroue, aangesien vroue die meeste van die behandeling behandel, maar dit is ook omdat die agtergrond van diegene wat onvrugbare pare behandel (dokter en verpleegkundiges) is ginekologie, waar daar per definisie geen blootstelling aan manlike gesondheidskwessies is nie, so kliniese assessering van mans is iets waaraan hulle moontlik nie blootgestel was nie. Die agtergrond van die personeel bepaal ook die kultuur van vrugbaarheidsklinieke en 'n gevolg hiervan kan mans soms uitgesluit voel. Sommige reproduktiewe medisyne kundiges het 'n mate van opleiding in manlike kliniese assessering gehad, maar dit is histories nie 'n hoë prioriteit gesien nie. '

Wat word gedoen om dit aan te spreek?

'Die houding teenoor manlike vrugbaarheid is besig om te verander. Die sleutelsaak is om dit minder van 'n taboe-onderwerp te maak, en op dieselfde manier dat ander manlike gesondheidskwessies, soos dié wat met manlike kanker verband hou, seksuele probleme en geestesgesondheidsprobleme nie meer taboe-onderwerpe is nie, wat 'n groter publieke bewustheid van manlike vrugbaarheid het. probleme sal die verandering in vrugbaarheidsklinieke veroorsaak, maw paartjies sal verwag om 'n regte kundige te sien wat hulle deeglik sal beoordeel. Dit is aangehelp deur Vrugbaarheidsnetwerk VK leidende veldtogte om die publiek bewus te maak van vrugbaarheid by mans en deur groepe soos die Britse Vrugbaarheidsvereniging kursusse aanbied om gesondheidsorgpersoneel op te lei oor manlike vrugbaarheid. Daar is nou 'n groter bewustheid van die omvang van manlike vrugbaarheidsprobleme wêreldwyd en daar sal waarskynlik in die toekoms meer ondersoek ingestel word na hierdie belangrike probleem. ”

Wat is die belangrikste dinge wat mans oor hul vrugbaarheid moet weet?

'Mans moet bewus wees dat hul vrugbaarheid sodra hulle 40 is, kan begin afneem, maar die grootste faktor in die bepaling van 'n uitkoms (as daar aanvaar word dat die vrugbaarheid van mans nie reeds erg benadeel word nie), is vroulike ouderdom. Deur 'n kind saam met hul maat te hê, kan hulle hul kans op ouerskap verlaag. In terme van wat hulle self kan doen, gereelde oefening, 'n gesonde dieet (insluitend die vermyding van anaboliese steroïedbevattende gimnasiumaanvullings) en los pasbroek is redelike maniere om te begin. Sommige mans met vrugbaarheidsprobleme het 'n effens groter risiko vir testikulêre kanker, en hoewel dit skaars bly, moet alle mans hul testikels gereeld ondersoek en hul huisarts laat weet of hulle probleme het. Paartjies wat swanger word, moet op 'n vroeë tydstip 'n semenanalise doen, sekerlik voor meer indringende vroulike toetse. ”

Watter raad sal u gee aan paartjies wat sukkel met manlike faktor-onvrugbaarheid?

“Paartjies wat sukkel met manlike faktorvrugbaarheid, moet sorg dat hulle bewus is van al hul behandelingsopsies. As die vrugbaarheid van mans nie ernstig beïnvloed word nie, kan daar nog steeds 'n kans wees om natuurlik swanger te raak. As u ondersteuning kry, sal u plaaslike vrugbaarheidsentrum 'n berader beskikbaar, maar dit is miskien nie iets wat alle mans wil gebruik nie. Daar sal hopelik in die toekoms meer opsies beskikbaar wees vir manspesifieke ondersteuning, so let op hierdie ruimte. ”

Kevin McEleny bespreek die onderwerp 'Onvrugbaarheid by mans: Is daar 'n probleem en wat kan gedoen word?? " by The Fertility Show London 3 en 4 November. Vir meer inligting en om kaartjies te bespreek, besoek fertiliteitshow.co.uk/London

Nog geen kommentaar

Los Kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.

Vertaal »