Een tree op 'n slag

Die volgende fase van ons IVF-reis is aan die gang - dit is tyd om die klein klein follikels wat in my eierstokke lê en slap lê, ryp te maak!

Ek kan dink dat almal hul eie manier het om dit aan te pak. En wat vir een persoon werk, werk miskien nie vir 'n ander nie. Dit maak nie een van die metodes beter of slegter nie - wat u ook al daardeur kry! Hier is dus 'n insig in hoe ek oorleef het (hierdie keer). Ek hoop dat dit sommige van u help en as u wenke het om dit te seil, deel dit asb.

In die eerste plek is ek seker dat 'n mate van begrip universeel is, omdat dit ongetwyfeld onaangenaam is om jouself gereeld te inspuit. Baie mense sê: “Ag, ek kon dit nie doen nie!” - maar dit is ongelooflik wat u sal probeer om lewe te skep.

Toe ek 'n tiener was, en die plaaslike optikus eers kontaklense in my oë gesit het, het dit my drie uur geneem om dit uit te kry. Drie ure! Ek kon die winkel nie verlaat voordat ek dit kon doen nie, en elke keer as ek probeer om die lens van die oogoppervlak af te gryp, het ek teruggetrek en moes stop. Vir meer as honderd en tagtig minute !! So pynlik soos dit is, is inspuiting eintlik makliker as dit. As u instink aan u sê om nie dinge in uself te plak nie (dieselfde instink wat my gesê het om nie my vinger in die oog te steek nie), neem logika dit oor. Dit is 'n mediese noodsaaklikheid. Die naald gaan slegs in 'n vetterige deel (niks belangriks nie!), So wat is die ergste wat kan gebeur? En sodra u die vel met die punt van die naald breek, is die res maklik - dit is 'n tuislopie.

Ek het selfs die stadium bereik waar ek inspuiting bemagtigend vind

Voordat u dink dat ek mal is, hoor my asseblief daarvan. Voordat ons ingespuit het, was daar baie lees, ondersoek en gehoop dat verskillende lewenstylveranderinge ons sou help om swanger te raak - niks het gewerk nie en dit het baie passief gevoel. Maar dit voel nou of ons sake in eie hande neem en stapsgewys nader beweeg aan ons eie menslike skepping. Die aktiewe aanmoediging van die fisiologiese proses van rypwording en vrystelling van eiers (wat versamel moet word en later bevrug word) is 'n stap in die regte rigting.

Met die bemagtiging kom daar ook 'n oombliklike gevoel van beheer wat nog nooit tevore daar was nie

Daar is geen definitiewe rede vir ons onvrugbaarheid nie, so ons weet nie hoe om dit reg te stel nie. Maar inspuiting is 'n pro-aktiewe aksie wat (hopelik) die regte resultate sal skep en dit voel goed. My liggaam doen (deur 'n ligte, dwelm-geïnduseerde manipulasie) wat dit ontwerp is om te doen.

Ek voel ook vreemd. Ek gee nie om dat my liggaam 'n menslike petriskaal geword het nie. Solank dit ons die resultate gee wat ons wil hê, is ek ten minste 'n kort tydjie daarvoor op die punt. Ek het so lank spandeer om 'n baba te kry, om iets te doen wat my nader sal bring aan die resultate wat ons wil hê, sal iets in my lok, 'n hoop dat die wetenskap miskien sal lewer waar die natuur gefaal het.

Maar dit is beslis nie alles seil nie

Met die vyfdaagse punt het ek myself drie keer per dag begin inspuit, en dit het nie lank geduur voordat ek ongelooflik opgeblase gevoel het nie. My boobs voel soos sensitiewe ballonne met gholfbal-tepels - selfs 'n verandering in die rigting van die wind het dit beïnvloed! En my lies, wel, dit het so groot geword dat ek soos 'n koei voel met 'n paar uiers tussen my bene - dit was ondraaglik. Ek moes daagliks gaan lê en ys daarop sit om dit af te koel en verligting te gee.

Diskresie is lastig. Behalwe vir u liewe lesers en my naaste familie, weet niemand van die tweede rondte van IVF nie, vandaar die vals naam

Die toediening van die inspuitings en die voorbereiding van medikasie is 'n betrokke proses, want daar is baie dinge wat ek verkeerd kan doen. Kontroleer elke keer die dosis en die mengtegniek, dit is om “sonder om dit te skud” te hou, om die mengreëls na te kom. En dit is belangrik om te kyk of ek nie die naalde verwar nie, die spuitnaald is groot en die spuitnaald is baie kleiner! Daardie klein vermenging kan pynlik wees.

Wat die kneusplekke en pyn betref, het ek 'n wenk wat beide help om die minimum te verminder, en dit is super eenvoudig. Hou 'n ysblokkie vir 'n paar minute voordat u inspuit, op die gebied wat u gaan inspuit. En as jy stadig begin om die naald in te plak, as dit steek, stop die naald effens na 'n ander plek. Vir my het die steurende sensasie beteken dat ek 'n bietjie bloedvat geslaan het en dit sou waarskynlik lei tot bloeding en 'n kneusplek. Dus, voordat dit die vel breek, stop en beweeg dit - hoor.

Hierdie keer het ek 'n ligte OHSS gehad - ovariale hiperstimulasiesindroom ... en ek kan dit nog steeds nie heeltemal glo nie

Ek het dit nie die laaste keer gedoen nie, maar dit was amper drie jaar sedert my eerste poging, so my liggaam het verander.
â € <
Ek het ook deur die kundiges gelees en gesê dat dit belangrik is dat u maat optimale spermkwaliteit moet handhaaf en elke 2/3 dae ejakulasie het. As u uself nou kan inspuit en u voel soos 'n uierdraende ballon, dan is u 'n beter mens as ek. Ek het hom daaraan herinner wanneer hy moes masturbeer, en toe hy my kreun oor die ongerief (!), Het ek voorgestel dat ons omruil - hy spuit homself in, en ek sal wegtrek. Wat 'n groot vreugde sou dit tog wees! Hy kan die geswelde balle en 'n pynlike bors kry en ek sal myself net behaag totdat ek orgasme het ... Hoe heerlik sou dit tog wees !?

Sterkte, my mede-vrugbaarheid sukkel vriende.


Thora Negg x


DISCLAIMER
IVF is 'n waagstuk en almal se vrugbaarheidsreis is uniek.
Ek is nie 'n mediese dokter, vrugbaarheidsafrigter of sielkundige nie.
Ek het geen idee wat my storie gaan wees nie, maar ek sal dit openlik en eerlik deel.
Hopelik bied dit u hoop en gerusstelling.
En moenie vergeet nie, daar is steeds 'n sterk vrou onder al die geregverdigde, gemengde emosies - volg jou instinkte en vergewe jouself, dit is nie jou skuld nie X

Nog geen kommentaar

Los Kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.

Vertaal »