Die poskode-lotery - dit kan jy wees!

Brittanje was die eerste volk wat 'n IVF-baba gebaar het. Weens die besnoeiing van die NHS-begroting is vrugbaarheidsbehandelings 'n toenemende voorreg vir diegene wat dit kan bekostig

Die NHS is op 'n missie om uitgawes aan 'oneffektiewe' dienste te verminder.

So waarom word IVF teruggesny?

Na verskeie CCG-verslae, blyk dit dat dit te wyte is aan die relatiewe lae sukseskoers per IVF-ronde en die lae totale aantal “onvrugbare” pasiënte. Dit stem heeltemal ooreen met die feit dat een uit elke ses paartjies in die Verenigde Koninkryk vrugbaarheidsprobleme ondervind.

NICE riglyne beveel drie rondes IVF aan vir effektiewe behandeling. Hierdie aanbeveling is gebaseer op uitgebreide navorsing en tog ignoreer CCG dit meestal. 60% van CCG's bied nou net een NHS IVF-siklus aan. En dit is bekend dat byna 10% van die CCG's konsultasies het om die NHS-vrugbaarheidsbehandeling heeltemal te verminder of te verminder. Sewe CCG's het dit heeltemal verwyder en dit onder verswakkende omstandighede, soos MIV of kankerbehandeling, aan pasiënte aangebied.

In Junie vanjaar is sewentien behandelings met 'oneffektiewe', 'onnodige' en 'min waarde vir geld' ook in oorleg met die oog op die verwydering van die behandelings wat deur die NHS aangebied word. Dit sluit in behandelings vir spatare, artritis knieë, borsvermindering, verwydering van die mangel en snorkeloperasies. Hierdie besnoeiings sal die NHS £ 200 miljoen per jaar bespaar.

Die bepaling van watter prosedures op die NHS aangebied moet word, is 'n etiese, morele, sosiale en politieke mynveld. Vir almal wat IVF deurgaan, moet die huidige beperkings onregverdig lyk as dit gekyk word teen die reeks self-toegediende, omstrede en waarskynlik onnodige behandelings wat gedek word.

Een omstrede voorbeeld is: as die regering gretige, toegewyde, kinderlose paartjies die kans om 'n baba te hê, kan ontken, hoe kan dit dan regverdig om kinders te help om hul geslag te verander?

Die NHS het die afgelope vyf jaar £ 9 miljoen aan seksuitruiloperasies bestee en die vraag groei, met gesamentlike toewysing onder kinders, wat al hoe meer voorkom. Kinders so jonk as drie word na klinieke vir geslagsherdelings verwys! Hierdie onomkeerbare proses is 'n fisieke, biologiese en emosionele uiterste aksie - sommige pasiënte is op 'n ouderdom waar hulle skaars in staat is om volledig te kommunikeer, wat nog te sê die behoefte om geslag te verander. En die belastingbetaler finansier dit.

Onvrugbaarheid word ook erken as 'n mediese toestand met verwoestende emosionele en geestelike gevolge, insluitend angs, depressie en verhoudings in die verhouding

NICE beveel in hul kliniese riglyne aan dat paartjies 'berading aangebied moet word omdat vrugbaarheidsprobleme self en die ondersoek en behandeling van vrugbaarheidsprobleme sielkundige stres kan veroorsaak'.

Boonop het Anya Sizer van die Fertility Network UK gesê: "Ons het 'n uitgebreide opname uitgevoer ... 90% van diegene met vrugbaarheidsprobleme het depressie ondervind, 70% het gesê dit het 'n invloed op hul verhouding gehad. En 42% het gesê dat hulle selfmoordgedagtes gehad het. Dus, dit skep regtig een van die grootste lewenskrisisse vir iemand om deur te gaan. ”

Dus, terwyl die voorsiening van gratis IVF-behandeling teruggeskaal word, het die NHS begin met die aanbied van advies om die gevolge vir geestesgesondheid by kinderlose paartjies te bekamp. Hoe blywend sal hierdie behandeling wees, relatief tot die lewensduur van hartseerpaartjies?

In sommige CCG's word IVF slegs toegelaat vir pasiënte wat onvrugbaar kan wees as gevolg van MIV- of kankerbehandeling. Nie om hul regte te verminder nie, maar waarom het hierdie pasiënte voorrang aan vrugbaarheidsbehandeling bo ander?

Kan daar ook 'n verborge en onvoorspelbare koste vir die NHS wees?

Besnoeiings moedig meer paartjies aan om oorsee te gaan vir goedkoper IVF-behandeling. Sommige van hierdie klinieke moedig veelvuldige embrio-oordragte aan, wat lei tot 'n toename in veelvuldige geboortes. Dit is teenstrydig met die Britse beleid van oordrag van enkel embrio's, wat die gesondheidsvooruitsigte van moeder en baba beskerm, maar ook daarop gemik is om die voortgesette koste van gesondheidsorg vir die NHS te verlaag.

In die Verenigde Koninkryk wissel die koste vir die NHS van 'n IVF-siklus groot, van £ 3 tot meer as £ 11 XNUMX. Alhoewel daar 'n mate van plaaslike prysvariasie verwag word (beskikbaarheid van kundigheid, lewenskoste, ens.), Sal die begrotingsimpak van hoër behandelingskoste waarskynlik 'n direkte gevolg hê op die aantal IVF-rondes wat in die gebied gefinansier word, en dra dit 'n belangrike bydrae tot die NHS poskode-lotery.

In teenstelling hiermee het pasiënte in Skotland, Wallis en Noord-Ierland 'n nasionaal gestandaardiseerde IVF-koste. En in ander Europese lande, soos België en Frankryk, word die koste van IVF beperk.

Die NHS stel reeds 'n nasionale prys vir 'n wye verskeidenheid behandelings, van heupvervangings tot radioterapie, maar volg nie hierdie beleid met IVF nie. Hoekom nie?

Daar is organisasies wat veg vir die reg vir befondsde NHS IVF-behandeling. Dit sluit in die Infertility Network UK en die NIAC, die National Infertility Awareness Campaign. Laasgenoemde het meer as twintig jaar 'n veldtog beywer vir 'mense om volledige en gelyke toegang tot 'n volledige reeks toepaslike NHS-ondersoeke en behandelings vir onvrugbaarheid te hê; dit sluit die reg op toegang tot drie siklusse van IVF-behandeling gratis op die NHS in. Dit wil voorkom asof hulle die stryd verloor en dat dit meer openbare steun nodig het.

U voel miskien dat die regering reg is om IVF te besnoei. Dit is 'n volkome wettige siening dat almal nie die reg het op mediese dienste wat ontwerp is om onvrugbaarheid teë te werk nie.

As u egter van mening is dat die regering sy bestedingsstrategie en gesondheidsprioriteite moet heroorweeg, onderteken asseblief die petisie wat groter befondsing van IVF-behandeling aanmoedig, en stuur dit aan ander vir bespreking en openlike en openhartige debat.

Sterkte, my mede-vrugbaarheid sukkel vriende,

Thora Negg x

DISCLAIMER

IVF is 'n waagstuk en almal se vrugbaarheidsreis is uniek.

Ek is nie 'n mediese dokter, vrugbaarheidsafrigter of sielkundige nie.

Ek het geen idee wat my storie gaan wees nie, maar ek sal dit openlik en eerlik deel.

Hopelik bied dit u hoop en gerusstelling.

En moenie vergeet nie, daar is steeds 'n sterk vrou onder al die geregverdigde, gemengde emosies - volg jou instinkte en vergewe jouself, dit is nie jou skuld nie X

Nog geen kommentaar

Los Kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.

Vertaal »