Wat ek wens ek sou geweet het dat ek IVF in my veertigerjare gehad het: dit kos haar £ 40, twee miskrame en eindelose hartseer, maar nuwe moeder Sharon Marshall - die seepkoningin van hierdie Morning - beplan om dit alles weer te doen

Britse TV se The Morning-aanbieder deel haar reis na ouerskap en hoe IVFbabble.com en Lord Robert Winston haar op die pad gehelp het

Nadat sy haar vyfde kind op die ouderdom van 54 verwelkom het, vlieg aktrise Brigitte Nielsen die vlag vir ouer moeders. Nadat ek myself op die ouderdom van 46 onlangs gebore het, groet ek haar. Ek vermoed dat sy, soos ek, deur die hel gegaan het om daar te kom.

Toe ek in Januarie op die televisieprogram The Morning my swangerskap aankondig, was daar bespiegelings oor die vraag of ek IVF gehad het.

Ek het. Ek het eintlik sewe rondes gehad.

Die aankoms van my dogter Betsey kos £ 70,000. Ek het nie op die NHS in my omgewing, waar die afsny-ouderdom 39 is. Ek was 40 toe ek begin het.

Waarom het ek nie vroeër kinders gehad nie? Soms ontmoet u net die regte persoon laat in die lewe - ek was 40 toe ek my maat Paul ontmoet het.

Rol vir video af

'Toe ek in Januarie op die televisieprogram The Morning my swangerskap aankondig, was daar bespiegelings oor die vraag of ek IVF gehad het. Ek het. In werklikheid het ek sewe rondes gehad, 'sê Sharon Marshall (hierbo, met haar babadogtertjie, Betsey)

'Toe ek in Januarie op die televisieprogram The Morning my swangerskap aankondig, was daar bespiegelings oor die vraag of ek IVF gehad het. Ek het. In werklikheid het ek sewe rondes gehad, 'sê Sharon Marshall (hierbo, met haar babadogtertjie, Betsey)

Ek het hard gewerk as 'n koerantjoernalis en toe op The Morning aangebied en as draaiboekskrywer - maar het my loopbaan nie doelbewus voor die liefde geplaas nie, of watter soort clichies mense ook al wou gooi. Ek wou altyd die vreugde van 'n kind met 'n maat deel, en toe ek die regte een vind, kon ons nie swanger word nie. Ons het elke toets gedoen om 'n oorsaak te vind en ons weet nog steeds nie hoekom nie.

Ek het ses jaar IVF verduur, met twee miskrame langs die pad. Jaar na jaar het ek in wanhoop gesink soos poging na poging misluk het.

Dit was net voor Kersfees 2017 dat ek uiteindelik sien waarvoor ek desperaat was - die tweede blou lyn op die swangerskapstoets, 'n positiewe resultaat - en 14 meer gekoop het, net om myself te vertel dat dit waar is, ek was uiteindelik swanger.

Tot op die oomblik dat Betsey op 9 Julie, met net meer as 6 pund, deur 'n beplande keisersnee gebore is, was ek steeds bang dat iets verkeerd sou loop.

Wat is IVF?

In vitro-bevrugting (IVF), wat 40 jaar gelede ontwikkel is, is 'n metode wat gebruik word om paartjies wat vrugbaarheidsprobleme het, te help om swanger te raak.

Eiers word uit die eierstokke van die vrou verwyder en in 'n laboratorium met sperma bevrug.

Die gevolglike embrio word dan teruggeneem na die baarmoeder van die pasiënt, waar die hoop is dat dit sal inplant en groei.

IVF is inderdaad 'n wonderwerk en ek is vir ewig dankbaar vir die dokter wat my en Paul, ons pragtige dogter, uiteindelik gegee het. Ek moet egter erken dat toe ek ses jaar gelede in die proses ingegaan het, ek nogal leeg was oor wat dit fisies en geestelik was, of hoeveel die kans teen my gestapel is - vanweë my ouderdom.

Na elke mislukte siklus het ek gevind dat daar 'n werklike tekort was aan betroubare, praktiese inligting wat my regtig sou gehelp het: 'n vrou in haar veertigs wat die proses deurgemaak het.

En vandat ek aangekondig het dat ek swanger is, het vriende, kennisse en lede van die publiek kontak gekry oor hul desperate vrugbaarheidsstryd. Hulle sê my verhaal het hulle hoop gegee.

Daarom het ek besluit om oor my reis te praat en die belangrike lesse wat ek geleer het, te vertel, in die hoop dat dit ander kan help om hul droom te verwesenlik ...

DIT IS MAAR MOONTLIK IN JOU 40's

Vroue van 30 jaar wat geen vrugbaarheidsprobleme het nie, het ongeveer 75 persent kans om swanger te word binne 'n jaar. Sodra u 40 is, daal dit tot 44 persent. Diegene wat IVF onder die ouderdom van 35 het, het ongeveer 'n 29 persent kans op lewendige geboorte, maar sodra u 38 is, val die statistiek redelik baie van 'n krans en val dit tot 'n onheilspellende 15 persent. Dit is selfs erger vir vroue van 42 jaar, aangesien hul kans op ongeveer twee persent geraam word. Maar dit beteken nie dat u nie moet probeer nie.

Ek het verhale gehoor van vroue wat swanger geword het in hul vyftigerjare en geweet het dat daar baie nuwe, opkomende tegnologieë is. En hoewel ek bekommerd was oor wat mense sou dink dat ek op 50-jarige ouderdom swanger sou wees, was ek aangenaam verras. Mense is net opgewonde dat ons 'n baba gehad het. En ek was nie die oudste in die hospitaal nie. In werklikheid, terwyl ek Betsey uitgedra het, het 'n vroedvrou my aangesê om 'n jaar te wag voordat sy weer probeer. Ek was toe al amper 46, sê ek, maar dit pla haar nie. Sy het ouer gesien.

Die inwonende seepkoningin Sharon Marshall (46) het vroeër vanjaar klein Betsey verwelkom. 'Tot op die oomblik dat Betsey op 9 Julie omstreeks 6 uur deur 'n beplande keisersnee gebore is, was ek steeds bang dat iets verkeerd sou gaan,' sê Sharon. (Ook op haar foto, Paul, gesien)

Die inwonende seepkoningin Sharon Marshall (46) het vroeër vanjaar klein Betsey verwelkom. 'Tot op die oomblik dat Betsey op 9 Julie omstreeks 6 uur deur 'n beplande keisersnee gebore is, was ek steeds bang dat iets verkeerd sou gaan,' sê Sharon. (Ook op haar foto, Paul, gesien)

HOOP OM GESLUIT TE WORD, MAAR WORD VOORBEREID OM ONTSTAAN

Ons praat nie genoeg oor mislukkingsyfers nie en dit maak dit moeiliker vir vroue.

Ongeveer vier jaar na my poging, 'n paar duisend pond laer, en nadat ek meegedeel is dat nog 'n siklus misluk het, het ek my selfoon afgehaal na die verpleegster wat die nuus gebring het en gevra of ek 'n soort freak is. Was ek die 'enigste' in die kliniek wat nie swanger geraak het nie? Sy het my gesê nee. Die glansende bemarkingsplakkate erken dit nie, maar die oorgrote meerderheid IVF-siklusse misluk.

Ek weet van een vrou wat 25 pogings tot embrio-oordragte gedoen het voordat sy uiteindelik 'n kind gehad het. As ons eerliker was dat dit dikwels nie werk nie, sou vroue minder geïsoleer en minder van 'n mislukking voel.

WEES OP DIE BEMARKINGSHIPE OOR KLINIEKE

Die meeste mense kies 'n kliniek volgens suksessyfer. Maar pasop - gepubliseerde sukseskoerse kan misleidend wees. Sommige resultate word na drie siklusse aangehaal, maar dit beteken meestal veelvuldige werklike embrio-oordragte - wanneer die bevrugte embrio in die baarmoeder geplaas word - omdat u verskillende eiers per siklus produseer.

Wat u regtig moet weet is per embrio-oordrag, wat is die lewendige geboortesyfer?

Sorg dat u tariewe kry vir 'n vrou op dieselfde ouderdom as u met dieselfde hormoonvlakke.

Hierdie sakrekenaar van die Lister Clinic was die eerlikste wat ek gevind het: ivf.org.uk/ab/pregnancy-calculator, om u 'n idee te gee van u kanse op swangerskap. Moenie ontslaan word deur 'n kliniek wat effens laer sukseskoerse het nie. Dit kan meer ingewikkelde sake aanneem wat ander nie sal aanraak nie, uit vrees dat hul sukseskoerse skade berokken.

... EN DIE KOSTE

Ons het tien keer oor ons begroting gegaan. Ek was vasbeslote om te betaal vir elke aanvullende behandeling waarop ek my hande kon kry. Ek moes dit my absolute alles gee. Daar is 'n twis oor vrugbaarheidsklinieke wat na bewering 'add-ons' te veel verkoop. Maar volgens my ervaring was dokters altyd eerlik - hulle help of sou dit nie help nie. Doen dus u navorsing, luister na raad en kyk wat u kan bekostig. Tussen my vierde en vyfde behandelings het ek 'n sesmaandelike onderbreking geneem om te herstel, te rus en te bespaar. Die beste ding wat ek kon gedoen het om van die loopband af te kom. Moenie bekommerd wees dat die tyd wegtrek nie; u embrio's bly op dieselfde ouderdom as toe hulle eerste gevries is, selfs al is u 'n jaar ouer.

Sê vir mense dat jy dit doen

Mislukking is seer. Die meeste klinieke bied paartjies aan die begin slegs een beradingsessie aan. U het meer nodig - en ek wens ons sou meer gedoen het.

Daar is goed gedokumenteer dat IVF liggaamlik moeilik is vir die vrou - maar die geestelike sy van albei vennote is baie erger. Daar wag weke op uitslae: hoeveel eiers is geoes; hoeveel embrio's gemaak; hoeveel is dit tot dag vyf, hoeveel kan oorgedra word, reageer jy op dwelms ...

Sharon is 'n gewilde lid van die The Morning-span, en het die oorbelle gedra van die laat-pynlike tante Denise Robertson by die National Television Awards in Januarie verlede jaar.
Sharon is 'n gewilde lid van die The Morning-span, en het die oorbelle gedra van die laat-pynlike tante Denise Robertson by die National Television Awards in Januarie verlede jaar.

Daar is die opwinding van die oordrag. En dan ... niks.

Jy wag tien pynlike dae, neem 'n bloedtoets, dan lui 'n vreemdeling jou die middag en sê of jy swanger is of nie. En so nie, is dit dan. Spel verby.

Ek het jare gelede die hele ding in die geheim gedoen en die hartseer van elke mislukking weggesteek. Ek was verleë dat ek nie natuurlik kon swanger word nie. Maar jy moet praat vir jou verstand. Na ons tweede miskraam die afgelope somer en aan die einde van ons verbinding, het ons uiteindelik vriende vertel wat saamgedrom het en hul probleme en verliese vertrou het.

My laaste stap is gedoen met die gevoel van 'n oseaan van liefde en ondersteuning en dit is die een wat uiteindelik gewerk het.

LEES, LEES, LEES - MAAR sorgvuldig

Dit is regtig maklik om te begin google en in boodskapborde en forums ingesuig word oor IVF en vrugbaarheid. Maar hierdie onthul soveel pyn dat ek moes ophou om hulle te lees.

In plaas daarvan vind ek die webwerf ivfbabble.com 'n uitstekende bron van inligting, net soos die webwerf van die IVF-pionier, professor Robert Winston - robertwinston.org.uk.

My beste boeke is aan die linkerkant.

WEES 'N PAAR IN DIE HALS

Aanvanklik het ek die dwelmmiddels wat vir my gesê is, ingespuit en ingesluk. Ek voel buite beheer en verstaan ​​nie die helfte van wat aan my liggaam gedoen word nie.

Word dus 'n kenner. Lees die boeke, skryf alles neer wat u doen, vertel en voel. Stel vrae oor wat aan u gegee word en waarom.

Phil en Holly wens Sharon Marshall geluk met babadogtertjie

Slegs deur die proses ten volle te verstaan, kon ek ingeligte vrae stel en 'n soort beheer verkry oor wat ek aan my liggaam doen.

Na dit gesê het ek allerhande 'daft' dinge gedoen om my geluk te probeer verander. Ek het 'n heks gekry om swangerskap te doen en het geweier om klinieke binne te gaan sonder my 'gelukkige' kristalle in my bra. As dit reg voel, doen dit dan!

WEET wanneer om te stop

Hou aan solank as wat u finansieel, fisies en emosioneel kan doen. Maar weet wanneer om op te hou. Na ses jaar het ek die einde bereik van wat ek kon hanteer. Mense noem dat dit moed opgee, maar dit is nie. Dit is sterk genoeg om te weet wat u kan neem, om alles te gee wat u het, en dan nie meer te kan sê nie.

Ons het ons dogter. Ek weet ek is gelukkig - en ja, ek sal weer probeer.

As ek iets geleer het, is dit dat enige vrou wat hierdeur gaan, trots moet wees op hulself. Hulle is stryders wat al ooit probeer het.

Om te lees die Daily Mail-artikel besoek hier

Nog geen kommentaar

Los Kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.

Vertaal »