Dr Mark Trolice doen 'n beroep op veranderinge in Amerikaanse onvrugbaarheidsversekering vir billikheid vir almal

Lande regoor die wêreld het verskillende regulasies wat die finansiële kant van vrugbaarheidsbehandeling betref. En nie meer as die VSA nie, waar iemand wat enige vorm van vrugbaarheidsbehandeling wil hê, mediese versekering benodig om die koste te dek

Dus het IVF-babbel gevra Dr Mark Trolice, die mediese direkteur van die IVF-sentrum, 'n kliniek in Orlando, Florida, en kliniese medeprofessor in die departement verloskunde en ginekologie (OB / GYN) aan die Universiteit van Florida in Gainesville en die Universiteit van Sentraal-Florida. werk in die VSA

“Navorsing deur die Wêreldgesondheidsorganisasie het beraam dat 2010 miljoen paartjies wêreldwyd in 48.5 die uitdagende reis van onvrugbaarheid ondergaan het. Volgens die bevindings is 1.9 persent van die vroue tussen 20 en 44 jaar primêre onvrugbaarheid ervaar (die onvermoë om hul eerste kind te hê) en 10.5 persent van die vroue kon nog nie 'n ander kind hê nie (sekondêre onvrugbaarheid) na vyf jaar om swanger te raak.

“Ongeveer honderd lande gebruik ondersteunde voortplantingstegnologieë met 1.6 miljoen siklusse en 400,000 babas wat jaarliks ​​gebore word vir 'n wêreldwye totaal van bykans 5 miljoen geboortes, volgens die Internasionale Komitee vir monitering van die bygestaante voortplantingstegnologie (ICMART).

“In 2009 het die Wêreldgesondheidsorganisasie (WGO) onvrugbaarheid aangewys as ''n siekte van die voortplantingstelsel wat gedefinieër word deur die versuim om 'n swangerskap te bewerkstellig na 12 maande of meer van gereelde onbeskermde seksuele omgang.' Die WGO het ook tot die gevolgtrekking gekom 'onvrugbaarheid wek gestremdheid ('n funksiebeperking), en toegang tot gesondheidsorg val dus onder die Konvensie vir die Regte van Persone met Gestremdheid'.

'Volgens die American Society for Reproductive Medicine (ASRM) is' onvrugbaarheid die gevolg van 'n siekte ('n onderbreking, beëindiging of versteuring van liggaamsfunksies, stelsels of organe) van die manlike of vroulike voortplantingskanaal wat die bevrugting van 'n kind of die vermoë om swangerskap tot bevalling te dra. Die duur van die onbeskermde omgang met swangerskap moet swanger wees ongeveer 12 maande voordat 'n onvrugbaarheidsevaluering onderneem word, tensy mediese geskiedenis, ouderdom of fisiese bevindings vroeër evaluering en behandeling bepaal. '

In 2017 het die Amerikaanse Mediese Vereniging by die WGO en ASRM aangesluit om onvrugbaarheid as 'n siekte te klassifiseer

"Die Amerikaanse hooggeregshof het in 1998 ook onvrugbaarheid as 'n gestremdheid bestempel kragtens die Wet op Amerikaners met Gestremdhede (ADA). Die hof het egter gesê dat 'n persoon nie as ongeskik beskou word ingevolge die wet nie, indien die ongeskiktheid deur behandeling oorkom kan word. Ongelukkig het 'n laer hof in 2000 beslis dat dit nie diskriminerend is vir 'n gesondheidsplan van 'n werkgewer om onvrugbaarheidsbehandeling uit te sluit as dit op alle werknemers van toepassing is nie.

Ondanks die aanwysing van onvrugbaarheid as 'n siekte en 'n gestremdheid wat verband hou met 'n ernstige sielkundige las en 'n verswakte lewensgehalte, is die voorkoms van versekering vir onvrugbaarheidsbehandeling vergeleke met baie ander mediese siektes wat waarskynlik minder verwoestend is. Dit is meer waarskynlik dat werkgewers versekeringsvoordele bied om 'n goedaardige veluitslag te dek wat minimale gevolge het as gevolg van onvrugbaarheid.

'N Federale mandaat is nodig

'In die Verenigde State vereis slegs 16 state die een of ander vorm van dekking vir onvrugbaarheidsversekering, en slegs vyf bied dit vir die behoud van vrugbaarheid. Selfs al het al die 50 Amerikaanse state soortgelyke wette uitgevaardig, sou nie alle pasiënte dekking vir onvrugbaarheid hê nie. Dit is omdat staatswette slegs werkplekke met spesifieke soorte versekering (dws volledig versekerde gesondheidsplanne) kan opdrag gee om behandeling te dek. Slegs 'n federale mandaat wat vereis dat alle pasiënte onvrugbaarheidsdekking ontvang.

'As 'n resultaat, 'n groot aantal infertiliteitspasiënte word gedwing om self te betaal vir behandeling (baie betaal $ 20,000 vir IVF in die VSA) sonder 'n waarborg vir die uitkoms of aanvaar 'n onvermoë om terapie te ontvang wat hul drome om 'n ouer te wees, kan vervul.

“Nietemin, in die VSA, is daar 'n groeiende neiging dat werkgewers hul werknemers verskillende vorme van onvrugbaarheidsversekeringsvoordele bied. Selfs werknemers in die voorste linie kry stadig die geleentheid vir dekking vir onvrugbaarheidsversekering.

“Dekking vir IVF wissel oor die hele wêreld. Dit is net so kommerwekkend dat die gebrek aan onvrugbaarheidsversekering gedek word vir pasiënte wat eier- en / of spermskenking benodig, 'n swangerskapdraer of LGBTQ het. Opmerklik, 'n opname deur die Raad vir Gesinsgelykheid het getoon dat 63 persent van die LGBTQ-bevolking, 18-35 jaar oud, van plan is om hul gesin uit te brei.

'Dit is duidelik dat 'n siekte met 'n gestremdheid meer aandag en finansiële bystand verleen as wat tans aangebied word.'

Wat is jou opinie oor Dr Trolice's kommentaar? Moet 'n federale mandaat ingestel word om iemand met vrugbaarheidskwessies te help wat nie die versekering gedek het nie? Stuur 'n e-pos aan mystory@ivfbabble.com

Nog geen kommentaar

Los Kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.

Vertaal »