Dink aan surrogaatskap of mede-ouerskap? Die JMW-prokureur vir familiereg, Cara Nuttall, het dit op die Fertiliteitsskou in Manchester aangebied

IVF Babble is 'n vennoot van die Fertility Show Manchester in Maart en ons het gekyk na 'n aantal van die vele uiteenlopende en kundige seminare wat oor die tweedaagse geleentheid gaan plaasvind.

As u na surrogaatskap kyk, mede-ouerskap of donasie as 'n opsie vir ouerskap, moet u na die seminaar gaan deur die toonaangewende prokureur, Cara Nuttall, vennoot by JMW-prokureurs in Manchester, wat die wettige elemente van al drie prosesse sal bespreek.

Cara beoefen sedert 2005 familiereg en werk sedert 2016 by JMW. Haar reputasie is voorafgegaan, omdat sy aan baie ingewikkelde familieregsake in die Verenigde Koninkryk en in die buiteland gewerk het.

Hier gesels sy oor die belangrikste wetlike oorwegings om in ag te neem in surrogaatskap, mede-ouerskap en skenking.

'Daar is meer mense as ooit tevore surrogasie, mede-ouerskap en donasies om hul gesinne te bou. Die vooruitgang in wetenskaplike en mediese tegnologie en 'n verandering in sosiale houdings het almal gelei tot 'n toename in die gewildheid van sulke reëlings, maar om te besluit wat die beste by u individuele behoeftes pas, kan dit verwarrend wees, en daar is baie faktore wat u moet oorweeg.

'Dit is altyd belangrik om die wettige implikasies van elke pad na ouerskap as deel van hierdie besluit te begryp. Tdie wet het nie altyd tred gehou met sosiale en wetenskaplike vooruitgang nie en is nie altyd van toepassing op die manier wat gesonde verstand sou verwag nie.

“Advies op maat van u individuele omstandighede is belangrik, maar daar is sekere sleutelbeginsels wat almal moet oorweeg:

“Na 'n verandering in die wet wat verband hou met surrogaatskap in Desember 2018, is al drie roetes nou beskikbaar vir enkelmense, of diegene in 'n verhouding (of hulle nou saamwoon, getroud is of in 'n burgerlike vennootskap is);

“Wettige ouerskap word streng toegepas deur die werking van die wet en volg nie altyd die betrokkenes se voornemens nie. Dit is nie moontlik om volgens ooreenkoms of kontrak binne of buite wettige ouerskap te kontrakteer nie. Die enigste manier om wettige ouerskap te verwyder of weer toe te ken, is deur 'n ouerbevel of aannemingsbevel, daarom is dit belangrik om seker te maak dat die regte persone van die begin af as wettige ouers geklassifiseer word.

“In die wet is die vrou wat die kind baar altyd die wettige moeder, ongeag of sy biologies met die kind verband hou. 'N Kind kan slegs tot twee wettige ouers hê. Of die kind 'n tweede wettige ouer het, en wie dit kan wees, hang af van 'n aantal faktore, waaronder die huwelikstatus van die partye en omstandighede van bevrugting;

“Mense anders as wettige ouers kan ouerlike verantwoordelikheid vir 'n kind hou, wat die reg tot gevolg het om besluite oor die opvoeding van 'n kind te neem en om inligting oor die kind te bekom. Daar is verskillende maniere waarop PR toegeken kan word, en dit is belangrik om te verseker dat die mense wat u wil hê PR in aanmerking kan kom om dit te bekom;

“Geen skriftelike ooreenkoms (hetsy vir skenking, mede-ouerskap of surrogaatskap) is op sy eie bindend of afdwingbaar nie, maar dit is 'n belangrike bewys in die geval van 'n dispuut. Die proses om 'n ooreenkoms op te stel, help ook om seker te maak dat almal dieselfde verwagtinge het oor hoe alles sal werk, wat kan help om probleme verder te vermy;

“As wettige ouerskap en ouerlike verantwoordelikheid vanaf die geboorte reg toegewys word, hoef die hof gewoonlik nie betrokke te raak by donasies en mede-ouerskapsake nie. In surrogaatskap is 'n hofaansoek om 'n ouerbevel nodig, wat eers gedoen kan word nadat die kind gebore is, maar met sorgvuldige beplanning kan dit 'n eenvoudige proses wees;

“Dit is heeltemal algemeen om vir skenkings of surrogaatskap in die buiteland te gaan, maar dit kan bykomende komplikasies meebring, aangesien daar nie eenvormigheid in wette is nie. Dit is van kardinale belang om regsadvies in beide lande in te win voordat u 'n ooreenkoms tref. U mag ook spesialisadvies vir immigrasie benodig om te verseker dat u u baba weer in die land kan terugbring en / of u kind die reg sal hê om in die Verenigde Koninkryk te bly. Soms sal u in albei lande regstappe moet doen;

“As probleme opduik, kan die gesinshof besluite neem oor hoe die kind grootgemaak sal word en watter rol elkeen van die volwassenes sal speel.

“Met noukeurige voorbereiding en navorsing is probleme skaars, en elke metode kan merk 'n eenvoudige pad na ouerskap. Daar is geen plaasvervanger vir betroubare inligting wat aangepas is by die feite van elke saak om onbedoelde gevolge en komplikasies te voorkom nie. ”

Cara Nuttall se seminaar vind op Sondag 24 Maart om 10.45 uur plaas.

Om meer uit te vind oor die vertoning en al die seminare wat aangebied word, kliek hier

Om u vroegtydige afslagkaartjies te bespreek Besoek hier

Nog geen kommentaar

Los Kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.

Vertaal »