Die rol van akupunktuur in IVF-ondersteuning

Deur Colette Assor Lic Ac MBAcC AFN

Die voorbereiding van die gees en liggaam is 'n wesenlike deel van die reis na suksesvolle vrugbaarheidsbehandeling en swangerskap

Akupunktuur word al meer as 2000 jaar gebruik om gesondheidsprobleme te hanteer en vrugbaarheid te ondersteun, en daar is toenemende bewyse dat die integrasie van akupunktuur in vrugbaarheidsbehandeling 'n groter kans op sukses kan bied.

In 'n onlangse hoëvlakoorsig en meta-analise, die hoogste vlak van navorsing in sy soort, is 3188 vroue uit 12 gerandomiseerde studies ondersoek. Die studie het aan die lig gebring dat akupunktuur 'n beduidende uitwerking op die geboortesyfers gehad het van pasiënte wat IVF en ICSI ondergaan. Die oorsig dui verder aan dat die effektiwiteit van akupunktuur dosisafhanklik kan wees, dit wil sê 'n voldoende aantal sessies oor 'n voldoende periode. Alhoewel navorsing aan die gang is en nie afdoende is nie, bevestig hierdie studie dat akupunktuur 'n fundamentele ondersteunende rol in IVF-behandeling kan lewer. (Navorsingsbron: The British Acupuncture Council www.acupuncture.org .uk)

Colette Assor, geregistreerde akupunkturis, het met mnr Colin Davis, spesialis in voortplantingsgeneeskunde en mediese direkteur van die Evewell-sentrum, gesels om sy siening oor die rol van akupunktuur naas geassisteerde voortplantingsbehandeling te bespreek.


Kan u my 'n bietjie vertel van u werk in die Evewell Centre?

“Op Evewell glo ons in 'n holistiese benadering tot vrouegesondheid en fokus op die onderliggende oorsake van probleme en die toepaslike behandeling.
Ons het 'n volledig geïntegreerde sentrum geskep wat toegewy is aan die versorging en beskerming van alle aspekte van 'n vrou se vrugbaarheid en ginekologiese gesondheid. Dit is die eerste sentrum in sy soort in die Verenigde Koninkryk waar ons ginekologie en reproduktiewe gesondheid saamgesmelt het om vroue 'n meer holistiese benadering tot hul sorg te gee. "

Wat is akupunktuur?

Akupunktuur is nou een van die gewildste aanvullende terapieë wat saam met IVF-behandeling gebruik word.

Akupunktuur is oorspronklik in die Ooste en is deel van 'n stelsel van medisyne, waarna tradisionele Chinese medisyne (TCM) verwys word. Dit behels die invoeging van ultra-fyn steriele naalde op verskillende punte van die liggaam en werk om die natuurlike ewewig van die liggaam te herstel.

Vanuit 'n biomediese oogpunt werk akupunktuur op die senuweestelsel en beïnvloed die produksie van hormone en neuro-oordragstowwe. Dit kan die liggaam se eie interne reguleerstelsel aktiveer en sodoende die natuurlike genesingsvermoë stimuleer, wat liggaamlike en emosionele welstand bevorder.

Kan u my meer vertel oor u siening oor akupunktuur en IVF?

“Ek dink dat akupunktuur 'n aanvullende rol in die gesondheid speel, en dit beslis ook in vrugbaarheid en reproduktiewe medisyne doen. Ek is baie opgewonde oor hierdie studie, want alles wat aanvullend en ondersteunend is vir die reis wat tot 'n positiewe resultaat lei, is baie belangrik.

Ek het gevind dat akupunktuur 'n belangrike komponent van die vrugbaarheidsweg is.

Ek moedig 'n aanvullende benadering aan en glo dat akupunktuur die positiewe impak het van die verbetering van die bloedvloei na die bekken sowel as die vermindering van spanning en angs. Daar is ook bewyse dat dit die inplanting van die embrio's en die kans op sukses van die inplanting kan help, en die inplantingsyfers kan verbeter, en ook in hierdie studie word verwys. "

Emosionele welstand tydens IVF

Hierdie navorsing dui verder aan dat akupunktuur 'n geskikte behandeling kan wees om stres- en angsvlakke tydens IVF-behandeling te verlaag.
Ontspanning en emosionele welstand is die kern van die holistiese benadering en pasiënte meld gereeld gevoelens van diep ontspanning en beter kwaliteit na 'n akupunktuur.

“As dokters maak ons ​​dinge baie klinies, maar ek dink 'n belangrike deel van ons rol is om ondersteuning te bied en sodoende spanning te verminder. Ek dink akupunktuur kan regtig fokus op die vermindering van stresvlakke en hopelik die inplanting verbeter. ”

Watter stadiums van die IVF-siklus sou u aanbeveel dat pasiënte akupunktuur moes doen?

'Ek dink voordat dit met die behandeling begin, is dit belangrik om te vind dat u by die regte persoon is deur wie u ondersteun kan voel, ek dink konsekwentheid is baie belangrik.

Tydens die IVF-siklus sou ek aanbeveel dat vroue aan die begin van hul stimulasiesiklus 'n akupunkturis gaan sien, en veral net voor die versameling van eier en onmiddellik na die oordrag van die embrio.

Op 'n langer termyn is dit sinvol dat 'n akupunkturis die menstruele siklus help reguleer en veral die bloedvloei na die bekken verbeter. Ek dink wel dat voorbereiding op langer termyn uiters nuttig is, ongeveer 8 weke om aan bloedvloei te werk, met 'n minimum tyd van 4 weke. "

Sou u sê dat u 'n integrerende behandelingsbenadering ondersteun?

'Ek dink dit is baie belangrik. Wat akupunktuur blyk te doen, is om meer balans te vind in die menstruele siklus. Ek het by baie geleenthede gesien dat akupunktuur as dit goed gedoen word, die menstruele siklus kan reguleer en die proses om swanger raak baie beter te maak. ”

Wat is u mening oor die veiligheid van akupunktuur?

'Ek sien akupunktuur as 'n uitbreiding van die kliniese rol van die dokter en die verpleegster. Ek dink dit is belangrik dat pasiënte deur 'n BAcC-geregistreerde praktisyn gesien word om te verseker dat kwaliteit deurgaans gehandhaaf word. '

Die Britse Raad vir Akupunktuur is die toonaangewende selfregulerende liggaam van tradisionele akupunkture in die Verenigde Koninkryk. Alle lede is op graadvlak opgelei en hou by 'n streng gedragskode en etiese kode wat die hoogste professionele standaarde vir akupunktuur in die VK instel en handhaaf.

Watter raad sou jy aan paartjies gee wat probeer om swanger te raak?

'As ek 'n paartjie vir die eerste keer sien swaar kry, glo ek dat ek 'n gedetailleerde geskiedenis moet neem om die onderliggende redes te probeer ondersoek. Sowel as die probleme wat verband hou met ovulasie, manlike faktor en bekkenfaktore. Ek glo ook dat stres, lewenstyl, dieëtfaktore en werkverwante stres belangrik is om te identifiseer. Deur onderliggende oorsake te verstaan, kan toepaslike advies en behandeling ingestel word. Ek begin gewoonlik met relevante ondersoeke en toetse om oorsake vir onvrugbaarheid te soek en stem dan ooreen oor 'n tydsraamwerk om die toepaslike behandeling voort te sit. "

Ek wil die heer Davis bedank dat hy die tyd geneem het om sy mening oor Akupunktuur vir bygestaante voortplanting te deel.

Gaan na Mnr Davis by Evewell Centre www.evewell.com

Colette Assor Lic Ac MBAcC is 'n geregistreerde akupunkturis wat praktiseer by Akupunktuur werk Londen en ondervoorsitter van Die Akupunktuurvrugbaarheidsnetwerk.

Om 'n akupunkturis te vind vir diegene wat in die Verenigde Koninkryk woon Besoek hier

Nog geen kommentaar

Los Kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.

Vertaal »