“Bevriesing van my sperm voor kankerbehandeling beteken dat ek Vadersdag saam met my pragtige dogter kan vier.”

Paul Simms was net 24 jaar oud toe hy met dermkanker gediagnoseer is, en die laaste ding wat hy opgedoen het, was om sy sperm te bevries

Hy was destyds enkel en was nie 'n hoë prioriteit om pa te wees nie, maar sy ouers en dokters hom oorreed om - iets waarvoor hy vir ewig dankbaar sal wees.

Hy het gesê: 'Ek voel al 'n geruime tyd siek en het heen en weer na die dokters gegaan sonder enige vordering. Uiteindelik het ek so siek gevoel dat ek betaal het om privaat 'n konsultant te gaan sien en my kanker baie vinnig gediagnoseer is, maar teen daardie tyd het die kanker gevorder tot die punt waar die gewas hom aan my blaas en bekken geheg het. '

Daar word aan Paul gesê dat hy verskeie rondes bestraling, chemoterapie en groot chirurgie sou benodig. Terwyl hy nog steeds oor hierdie nuus gaan, het hy die opsie gekry om van sy sperm te vries en te bêre.

As die spermtelling of kwaliteit van 'n man deur mediese behandeling beïnvloed word, kan die behoud van vrugbaarheid hom in die toekoms toelaat om sy eie biologiese kind te hê.

Vier jaar later, en ten volle herstel van sy kanker, ontmoet Paul en trou hy dan met Kayleigh

Hy was oop met haar oor die waarskynlikheid van hy het probleme met vrugbaarheid maar erken dat hy effens ontken is.

Hy het gesê: “In die agterkop het ek altyd gehoop dat alles goed sal gaan, maar toe weet ek dat daar waarskynlik 'n probleem sou wees. Dit was moeilik om die realiteit in die gesig te staar dat dit nie moontlik is om 'n kind te hê nie. '

'Dit was taai. Ek is 'n man met 'n ego en dit is regtig moeilik om die soort van dinge in die gesig te staar. Daar was baie trots daar. Ek was redelik goed om dinge uit te sluit; soms is dit hoe ek met dinge omgaan. ”

'Ek wou nie daaroor praat nie, selfs nie met my vrou in 'n sekere mate nie, en beslis nie met vriende en familie nie.'

Nadat hulle 'n tydjie sonder swangerskap probeer swanger geraak het, het die egpaar met dokters en vrugbaarheidspesialiste geraadpleeg en verneem dat hul kanse om 'n baba te hê sonder geassisteerde bevrugtingstegnieke gering sou wees.

Paul en Kayleigh is vir IVF verwys

Die egpaar, wat in Stevenage woon, was in aanmerking vir IVS-befondsde IVF-behandeling en verkies om hul IVF te hê by Bourn Hall Clinic net buite Cambridge en mnr Oliver Wiseman, uroloog en spesialis in manlike vrugbaarheid, gesien.

Mnr Wiseman sê dat Paulus so gereeld gelukkig was vrugbaarheidsbewaring word nie voor die operasie bespreek nie en selfs vir seuns so jonk as 13 kan dit 'n opsie wees.

Voordat die egpaar hul behandeling kon behandel, moes die bevrore sperm van Paul na Bourn Hall vervoer word

By Bourn Hall is sommige van Paul se spermsoorte in die laboratorium ontdooi en direk in 'n aantal van die geoogste eiers van Kayleigh ingespuit met behulp van 'n proses genaamd Intracytoplasmic Sperm Injection (ICSI). Een van die gevolglike embrio's is na die baarmoeder van Kayleigh oorgeplaas.

“Die personeel van Bourn Hall was fantasties, absoluut briljant,” sê Paul. 'Ek kon niks meer gevra het nie. Hulle was almal baie gaaf, behulpsaam, informatief, het ons gemaklik en tuis laat voel elke keer as ons daar was. Ek is hulle baie dankbaar vir alles wat hulle gedoen het. ”

Paul en Kayleigh was verheug toe Kayleigh swanger geraak het

Na hul tweede behandeling in Bourn Hall was Paul en Kayleigh in ekstase om te vind dat hulle swanger is en op 31 Julie 2016 is dogter Sophie gebore. Nou vier 'n lewendige kleuter Sophie volgende maand haar derde verjaardag.

Die oorblywende bevrore sperm van Paul word in Bourn Hall gebêre en die egpaar, wat nou in Enfield, Noord-Londen woon, het die voorneme om verdere IVF-behandeling te hê in die hoop om 'n broer of suster vir Sophie te hê.

“Ons gaan beslis terug na Bourn Hall om weer te probeer, want ons wil beslis nog 'n baba hê, in werklikheid wil Kayleigh nog twee hê, maar ons sal moet sien,” glimlag Paul.

In nadenke oor hul IVF-reis het Paul, nou 36 jaar oud, gesê: “Toe ons deur IVF gaan, het ons dit nie vir baie mense gesê nie, maar mettertyd het ek minder en minder verleë geraak. Alhoewel ek dit destyds nie was nie, is ek nou baie gelukkig om openlik oor my ervaring te praat.

'Vaderskap is die beste ding wat ek nog ooit gedoen het, en Ek is dankbaar dat ek nou in hierdie posisie is want vir 'n tyd het dit nie gevoel of ek ooit 'n pa sou word en 'n kind het wat vir my 'n gelukkige Vadersdag wens nie. '

Vir meer inligting oor die fantastiese Bourn Hall-kliniek, besoek hier

Nog geen kommentaar

Los Kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.

Vertaal »