Is u in die IVF-kas? Moenie bekommerd wees nie, hier is baie van ons

Deur Rebecca Atkinson, die Fertility Fact Checker

Die IVF-kas is regtig. Dit is vol vroue wat om hul eie redes, wat wissel van privaatheid tot skaamte en depressie, nie die wêreld met hul sukkel met vrugbaarheid en die behoefte aan IVF deel nie.

Maar met een uit elke ses paartjies wat swanger raak met swangerskap, en meer as 250,000 IVF-siklusse in net een jaar in die VSA alleen, word die kas effens krap.

Reguit, in hierdie tyd van sosiale media, sê ek nie dat dit 'n skande is om in die IVF-kas te wees nie. Vir sommige is dit 'n geldige hanteringstrategie as enige. Ek was self amper vyf jaar in die IVF-kas. Dit was makliker om net my reis met baie min mense te deel as om dit met die wêreld te deel (in werklikheid slegs my man om ooglopende redes en een ander vriend wat ek geken het, ook IVF). Dit is nou eers - drie IUI's, drie IVF's, een FET, een ongelooflike IVF-baba, 'n natuurlike wonderwerk, vyf jaar en 'n IVF-blog om vroue te help om hul sukseskoerse later te verhoog wanneer ek begin uitkom.

Om billik te wees, het IVF baie verander in daardie vyf jaar. Dit lyk baie meer sosiaal aanvaarbaar om openlik en eerlik te wees oor onvrugbaarheid, sowel as enkele van die slaggate wat daarmee gepaard gaan. Dit sluit in die pyn van indringende prosedures, die angs en depressie, die emosionele koste en om af te kom na koperhakies, die finansiële koste - om maar net 'n paar te noem. Die gevoelens en die ervaar van hierdie dinge maak nie van u 'n swakker persoon nie, dit is presies die teendeel; u word sterker as gevolg daarvan.

Daar is baie redes waarom vroue verkies om in die IVF-kas te bly

Toe ek pas IVF begin het, het ek die gemak van die kas gekies, hoofsaaklik as 'n meganisme om die gevoelens van minderwaardigheid en swakheid te verberg. Mense het babas van links en regs uitgesoek, en as iemand wat min of meer suksesvol was met die spel, wou ek nie hê dat die wêreld moes sien dat ek sukkel om iets so 'eenvoudig' te bereik nie.

Toe twee jaar verloop, was dit trots. Ek het nie jammer nodig gehad nie. Ek wou nie die onderwerp van lui chit-chat wees nie. En ek wou nie oningeligte of naïewe nuuskierige vrae hoef te ontvang nie, maak nie saak hoe goed bedoel ek nou weet dat hulle was nie.

Toe drie jaar verloop, was dit self bewaring. Dit was makliker om welmenende navrae te buig met 'n 'ons sal eendag probeer' as om te verduidelik dat hierdie siklus nog 'n borsbeeld was.

Toe slaan ek die boerpot en verwelkom my dogtertjie die wêreld in

Alhoewel ek in baie sosiale kringe in die kas gebly het, so toe my vier jaar verloop, was dit my irrasionele vrees dat my dogter volgens ander standaarde beoordeel sou word as babas wat nie IVF was nie. Ek het gesê dit is irrasioneel, nie waar nie? Dan was ek in 'n nuwe wêreld vol vrugbare mense wat ek gedink het net nie sou verstaan ​​nie.

Noudat daar vyf jaar verloop het, voel ek nog steeds 'n bietjie belaglik en 'n bietjie skaam.

Ek skaam my nie dat ek IVF gebruik het nie, ek skaam my dat ek nie vroeër gepraat het en my ervarings en kennis deel nie

IVF kan jou verander, en selfs al is my tyd om te wag vir oggendbloedjies, het ek nog steeds ure spandeer aan bewysgebaseerde maniere waarop vroue bemagtig en ingelig kan word as ek probeer om verhoog hul kanse op sukses met IVF.

Sedert ek begin uitkom het, het ek soveel vroue gevind wat op reis was en dié wat nog is. Vroue wat suksesse behaal het, vroue wat nie probeer nie en nog probeer, vroue wat 'n blaaskans moet neem, en vroue wat besef het dat die lewe baie anders gaan wees as wat hulle vir hulself beoog het.

Dit is nou duideliker dat dit skaars is dat iemand ongeskonde uit hierdie vrugbaarheidsspel kom. Ons 'onvrugbare' het dit moeilik, ons weet dit almal. Maar die vrugbare mense kan dit ook moeilik hê. Die vriende wat die eerste keer maklik swanger geraak het, ervaar nou sekondêre onvrugbaarheid. Die neef wat blykbaar geen probleme het nie, het eintlik 'n paar hartverskeurende miskrame gehad. Sy hou stil. Die werkvriend wat nog altyd 'n groot gesin wou hê, het die remme aan haar maat wat net een kind wil hê. Ons het almal ons kruisies om te dra, ongeag die grootte.

Ek besef ook nou dat die wêreld nie diegene beoordeel wat IVF doen nie

In werklikheid gee hulle die grootste deel nie eens om nie. Vir beter of slegter is hulle te besig met hul eie probleme. Hulle voel nie jammer vir jou nie, hulle wil net hê dat u dieselfde vreugdes kan ervaar as om kinders te hê. Ek kry dit nou omdat ek dit voel vir vroue wat nog wag om hopelik hul IVF-wonderwerke te kry.

Alhoewel ek aan die agterkant van my IVF-kas verlore geraak het, het ek ironies genoeg gevind dat ek IVF het, 'n wonderlike vriendskap met iemand wat altyd so ongelooflik dapper, openlik en eerlik was oor haar vrugbaarheidstryd. Ons was aanvanklik nie goeie vriende nie, maar die wete dat sy dit sou regkry, was die eerste met wie ek in kontak gekom het toe die diagnose die eerste keer verskyn. Sy was daar op die goeie dae, sleg en slegter en ek sal sonder twyfel altyd dankbaar wees vir ons vriendskap. As sy in die IVF-kas was, sou ek nooit die gemak en ondersteuning gehad het wat so nodig was nie. En sy sou ook nie my steun gehad het nie. As u dus in die IVF-kas is, en om watter rede ook al, as u gereed is, moet u nie vergeet om uit te reik nie, dan weet u nooit wie wag om van u te hoor nie.

Besoek haar blog om meer oor Rebecca Atkinson uit te vind hier afgelaai word

Nog geen kommentaar

Los Kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.

Vertaal »