Regskommissie hersiening van 'verouderde' surrogatiewette wat deur veldtogte verwelkom is

Die Regskommissie het begin met die hersiening van surrogatiewette nadat die regering ooreengekom het met die finansiering

surrogasie het die afgelope jaar al hoe gewilder geword as 'n alternatiewe metode vir ouerskap, veral binne die LGBTQ-gemeenskap. Dit behels dat 'n vrou 'n surrogaatmoeder word vir wat bekend staan ​​as voorgenome ouers, hetsy met behulp van tradisionele surrogaatskap, waarin haar eie eiers in die proses of swangerskap gebruik word, waarin haar baarmoeder gasheer is vir die egpaar se embrio.

Die kommissie het gesê dat daar wesenlike probleme is met die wette wat hierdie proses reguleer, en kampvegter voer al baie jare aan dat die huidige surrogaatewette verouderd is en hervorming nodig het.

Die wyse waarop ouerbevele toegestaan ​​word, kan probleme vir nuwe voornemende ouers maak wat mediese besluite oor die kind neem. En die regulering van surrogaatskap verg verbetering, sodat standaarde gemonitor en hoog gehou kan word.

Die hersiening sal waarskynlik drie jaar neem om te voltooi

Na goedkeuring van die regering se finansiering, sal die onafhanklike regshervormingsliggame daarna streef om seker te maak dat die Verenigde Koninkryk surrogatiewette het wat werk vir almal in die moderne wêreld.

Professor Nick Hopkins, regskommissaris vir Engeland en Wallis, het gesê: 'Ons samelewing het voortgegaan vanaf die ontstaan ​​van surrogaatewette 30 jaar gelede, en nou is dit nie geskik vir die doel nie.

'Vir baie mense is dit die beste dag van hul lewe om 'n kind te hê, en surrogaatskap kan die enigste opsie wees vir sommige wat 'n genetiese skakel met die baba wil hê. Maar die probleme is moeilik en daar is geen vinnige oplossing nie.

'Ons wil nou hê dat almal met belangstelling moet betrokke raak en ons help om die wet geskik te maak vir die moderne wêreld.'

Die kommissie sal na drie hoofareas vir hervorming kyk, probleme rondom ouerbevele, internasionale surrogaatskap en hoe surrogaatskap gereguleer word.

'N Driejarige projek om aanbevelings vir wetlike hervorming te ontwikkel wat vir almal werk, sal nou plaasvind. Dit sal uitgebreide openbare konsultasie behels, met die Kommissies wat ten doel het om binne 'n jaar 'n konsultasiedokument te publiseer.

Klik hier om meer oor surrogaatskap te lees

Nog geen kommentaar

Los Kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.

Vertaal »