IVF en toestemming, wat gebeur as 'n verhouding verbreek?

Lees hierdie informatiewe wettige blog deur vakkundiges, Francesca White, van Withers LLP-prokureurs. Daar word uiteengesit watter komplikasies kan ontstaan ​​as 'n verhouding verbreek wanneer IVF betrokke is ...

Om 'n gesin te begin en 'n huwelik of 'n siviele vennootskap te beëindig, gaan selde hand aan hand. Dit kan egter gebeur. Waar een party voel dat die huwelik verbrokkel het en nie meer kinders wil hê nie, kan hul huweliksmaat wanhopig gelaat word en wil dit laat werk en 'n gesin begin.

Hierdie dinamiek - en die regsposisie - is ingewikkeld waar die partye óf nie kan kies óf kies om nie swanger te raak nie en na IVF as alternatief te kyk. Toestemming tot behandeling, hetsy in 'n teenoorgestelde of huwelik van dieselfde geslag of burgerlike vennootskap, word vereis om te kwalifiseer as die wettige ouer van 'n kind wat swanger word via IVF.

Onvoldoende verwerking van die Menslike bemesting en embriologiese owerheidDie gestandaardiseerde toestemmingsvorms, verskillende beleidsrigtings in die Verenigde Koninkryk gelisensieerde klinieke en klerklike foute het gelei tot gevalle van onseker ouerlike status en daaropvolgende litigasie.

'N Komplekse saak

Nog moeiliker, as 'n getroude paartjie of burgerlike vennote 'n gevestigde verhouding met 'n kliniek en die geboorte moeder se gade of siviele maat wil hul toestemming terugtrek (byvoorbeeld waar hulle gevoel het dat die verhouding verbrokkel het), is dit moontlik dat 'n kind swanger word in die tydsperiode voordat toestemming formeel teruggetrek word, wat lei tot verdere komplikasies. As dit gebeur, word die eggenoot van die geboorte moeder of siviele maat outomaties as die wettige ouer van die kind beskou, tensy daar aangetoon kan word dat hulle nie daartoe ingestem het of geweet het van die prosedure nie.

Vanuit 'n wetlike perspektief sal toestemming bepaal word volgens die volgende: Is die IVF gesamentlik en met die volle kennis van albei partye aangepak en deurgevoer? Beide partye het van die begin van die behandeling beoog om wettige ouers van die kind te wees? Het beide partye van die oomblik dat die swangerskap bevestig is, geglo dat hulle ouers van die kind was, en het dit hul geloof by die geboorte van die kind gebly?

'U woord teen hulle s'n'

Om kennis, bedoeling en geloof van toestemming - of 'n gebrek daaraan - te bewys, is nie eenvoudig waar dit 'n 'u woord teen hulle s'n' scenario is nie. Geskrewe getuienis (soos 'n e-pos wat u gevoelens aan u gade of siviele maat verduidelik) is noodsaaklik, maar nie altyd effektief nie, aangesien e-pos, briewe of tekste dwaal of ongelees kan bly. Ouerskap en finansiële eise is vinnig vorentoe in 'n situasie waarin behandeling suksesvol is en 'n kind gebore word.

Die geboorte moeder se eggenoot of siviele vennoot kan nie die wettige ouer wees nie, maar dit kan bewys word dat daar geen toestemming was nie. Dit beteken dat die CMS (kinderonderhouddiens) se jurisdiksie nie van toepassing is nie. Hulle kan egter steeds as 'n huweliksmaat verantwoordelik beskou word finansiele bystand as hulle die kind as 'n 'kind van die gesin' sou behandel, 'n hegte verhouding onderhou en voldoende verantwoordelikheid aanvaar vir die onderhoud van die kind, wetende dat die kind nie hul eie was nie.

Dit kan daartoe lei dat sekere finansiële eise vir die kind gemaak word, hoewel die verhouding met die moeder verbrokkel het. Alhoewel dit nogal 'n sprong is van die weerhouding van toestemming tot behandeling, is dit nie ongehoord waar 'n verhouding aan en af ​​was nie.

'Duidelike kommunikasie is die sleutel'

Praktiese voorstelle As u op die punt is om te skei of om egskeiding of ontbinding aan te gaan en nie meer 'n gesin wil stig nie, is duidelike kommunikasie die belangrikste, en dit is ook seker dat u dokumentêre bewyse van hierdie kommunikasie het. Dit is makliker gesê as in 'n emosioneel gelaaide omgewing en om u gade in te lig dat u voel dat die verhouding tot 'n einde gekom het en dat u nie meer wil hê om kinders te hê nie, verg natuurlik baie sensitiwiteit. Dit sal ook noodsaaklik wees om dit vinnig en duidelik aan die betrokke IVF-kliniek te verduidelik, wat u besluit skriftelik bevestig.

Eerlikheid en duidelikheid is die weg vorentoe. As u al u (wettige) eende op 'n ry het van die punt af dat u besluit om toestemming tot behandeling te onttrek, sal u meer beheer oor u toekoms gee ouerlike status en finansiële blootstelling.

Daar was die afgelope paar jaar verskeie verhale van mense wat hof toe gegaan het om toegang tot gestoorde embrio's te gebruik. Een van die mees hoë profiele is die gewese vennoot van die Modern Family-aktrise, Sofia Vergara; Nick Loeb sit sy regstryd voort en geen resolusie lyk dreigend nie.

Het dit met jou gebeur? Het u bevrore embrio's gehad of was u besig met 'n IVF-siklus? Ons wil graag u verhaal hoor, e-pos aan mystory@ivfbabble.com

Nog geen kommentaar

Los Kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.

Vertaal »