Wat is die nuutste oor verandering aan surrogatiewette in New York?

Deur Melissa Brisman, prokureur vir voortplantings- en surrogaatskap

In baie state in die Verenigde State is kompenserende surrogaatskap al dekades onwettig, wat dit vir beoogde ouers moeilik maak om 'n staat te vind (laat staan ​​'n vrou) wat hulle in staat sal stel om hul gesinne wettiglik te stig.

Baie voorgenome ouers hoop om 'n swangerskapsdraer so na as moontlik aan hul woning te vind, wat hulle die geleentheid gee om by die swangerskap betrokke te raak, die swangerskapsdraer te besoek en na afsprake te gaan. Dit sorg ook vir die wete dat die ouers net 'n entjie van die afleweringsdag af is wanneer die bevallingsdag aanbreek.

Die staat in New York het 'n wetsontwerp oorweeg wat vergoeding moontlik sou maak surrogasie in New York, bekend as die Wet op Kinders en Ouersveiligheid. Die voorgestelde wetsontwerp het steun in die senaat van New York gehad, maar het in die vergadering van New York vasgeval.

Die voorgestelde wetsontwerp het voorsiening gemaak vir baie toepaslike beskerming vir beoogde ouers en swangerskapdraers. Onder hulle was 'n skriftelike kontrak nodig, regsverteenwoordiging aan beide kante, sielkundige berading vir almal en 'n vereiste dat die swangerskap ouer as 21 jaar moet wees.

Alle geskrewe kontrakte wat voldoen aan die voorwaardes soos uiteengesit in die voorgestelde wetsontwerp, sou deur die geboortedraer of deur die beoogde ouers afgedwing kon word. Dit beteken dat voorgenome ouers beskou sal word as die wettige ouers van die kind wat vanaf die geboorte deur die swangerskap gebore word, met alle regte en verantwoordelikhede wat daarmee saamgaan, en sodoende sekerheid en gemak gee vir die beoogde ouers en swangerskap draer.

'New York moet in die 21ste eeu kom'

Dokters en klinieke in New York bied pasiënte 'n paar van die mees gevorderde behandelings en dienste vir assistente voortplantingstegnologie (ART) in die land, maar die regstelsel van New York hang baie agter hierdie vooruitgang. New York is een van die weinige state in ons land wat uitdruklike verbande vir swangerskapvervoerders verbied. Dit is tyd dat New York die 21ste eeu inhaal en hoewel dit 'n geleentheid gehad het om dit te doen, is die geleentheid ten minste voorlopig verby.

Ondanks die harde werk en sterk steun van soveel mense in die staat New York, het Carl E Heastie, die speaker van die vergadering, in 'n verklaring aangedui dat die voorgestelde wetsontwerp nie tot stemming gebring sal word tydens die sitting wat die afgelope Junie geëindig het nie. Hy het geredeneer dat 'ons moet toesien dat die gesondheid en welsyn van vroue wat hierdie reëlings tref, beskerm word, en dat reproduktiewe surrogaatskap nie gekommersialiseer word nie'. Hy het gesê dat hy 'uitgesien het om die gesprek in die komende maande met ons lede en belangstellendes voort te sit om 'n oplossing te ontwikkel wat vir almal werk.'

In reaksie hierop het Cuomo, goewerneur van New York, wetgewers gekritiseer omdat hy nie die wetsontwerp goedgekeur het nie, wat die kwessie vergelyk met die onlangs goedgekeurde maatreël in New York, wat dieselfde beskerming van Roe teenoor Wade in die staatsreg verleen het, wat in die sewentigerjare 'n heenkome was wat swanger vroue die reg op aborsie. Hy het gesê: “Ek sê, hoe gaan dit met die vrou se reg om te kies? Maar in hierdie toestand sê ons dat die vrou 'n prokureur moet hê, die vrou moet 'n gesondheidsberader, sal die transaksie onder die departement van gesondheid onder toesig gehou word; die vrou kan nie in haglike ekonomiese toestande wees nie, maar u glo steeds dat die vrou nie bevoeg is om die besluit te neem nie. ”

Dit is ons hoop dat betekenisvolle besprekings vroeg in die komende wetgewende sitting met voortgesette pogings sal hervat om die probleme wat deur mnr. Beastie en ander geopper is, aan te spreek en daarop te reageer. Ons hoop om suksesvol te bewys dat hierdie tipe wetgewing deur New Yorkers nodig is en verwelkom word.

Wie is Melissa Brisman?

Melissa Brisman studeer aan die Hard Law School met lof en het 'n praktyk wat Massachusetts, New Jersey, New York en Pennsylvania dek, en is 'n gelisensieerde openbare rekenmeester.

Melissa het eers in 1996 begin om paartjies te help om ouers te word. Sy was haar eie eerste kliënt en het gelei en gelei oor die proses waarin sy en haar man, Dan, ouers geword het van tweelingseuns wat deur 'n swangerskap gedra is. 'N Paar jaar later het hulle 'n dogter gehad wat deur 'n ander swangerskap gedra is.

Melissa se uitstekende reputasie is gebaseer op haar deernis en empatie vir elke ouer wat beoog word. Haar uitgebreide kennis en ervaring het haar in staat gestel om 'n personeel op te stel wat bereid is om ouers suksesvol te help om hul gesin op te bou. Melissa word beskou as 'n ware pionier op hierdie gebied wat pleit vir veranderinge in die wetgewing op hierdie gebied en doseer vir dokters, potensiële ouers, universiteite en prokureurs regoor die wêreld.

Nog geen kommentaar

Los Kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.

Vertaal »