Jong werkers wil hê dat werkgewers vrugbaarheidsvoordele moet aanbied, blyk uit 'n nuwe opname

Byna 'n derde van jong werkers van 18 tot 34 (31 persent) glo dat vrugbaarheidsvoordele, soos vries van eier of gesubsidieerde IVF, deur werkgewers aangebied moet word.

Navorsing wat deur Willis Towers Watson gedoen is, het bevind dat byna die helfte (47 persent) van hierdie millennials en na die millenniërs die hoë koste van private behandeling as die grootste rede hiervoor noem.

Drie-en-veertig persent het gesê dat hulle bekommerd is oor die beperkte behandeling met NHS, 26 persent het geglo dat dit verbeterde loopbaangeleenthede sou bied, terwyl 24 persent het gesê dat dit die druk op kinders te vinnig sal verminder.

Willis Towers Watson se welstandslid, Mike Blake, het gesê: “Toenemende getalle van werkgewers regoor die VS ondersteun hulle nou werknemers op hul pad na ouerskap, soos uitgelig deur die Willis Towers Watson opname oor kraam-, gesins- en vrugbaarheidsopname.

'Hulle eweknieë in die Verenigde Koninkryk moet die werwing en behoud van voordele oorweeg om hul leiding te volg.

“Een uit sewe Britse paartjies ondervind probleme om swanger te raak, maar die afgelope paar jaar is wyd berig oor beperkings in NHS-befondsde behandelings, met poskode variasies in toegang tot dienste. Verder kan die koste van private vrugbaarheidsbehandelings 'n beduidende finansiële las wees, en in sommige gevalle kan dit selfs verbiedend wees. '

Die navorsing wat onder 2,000 20 werkers gedoen is, was verbasend dat die aantal werkers wat jong werkers vra om vrugbaarheidsbehandelings aan te bied, die grootste was. Die syfers het tot 55 persent gedaal vir alle werkers in die Verenigde Koninkryk en het tot net ses persent onder werkers ouer as XNUMX gedaal.

'Hoewel ondernemings vooruitskouend en ondersteunend kan wees deur vrugbaarheidsbehandelings aan te bied, moet werkgewers versigtig trap om 'n terugslag te voorkom,' sê Mike.

“Die bekendstelling van eiervries as voordeelbyvoorbeeld - veral onder die tegniese reuse van Silicon Valley - het in sommige kwartale kontroversie gewek en kan hy die vermoede wek oor motiverings van werkgewers wek. ”

Feitlik een van die vier werkers in die Verenigde Koninkryk het gesê dat as hul werkgewer eiervries as 'n voordeel sou aanbied, hulle dit sou beskou as 'n selfsugtige poging om talent langer te behou.

MIke het gesê: “Gesinsvriendelike werkgewers wat vrugbaarheidsvoordele inhou om werkers te ondersteun en hul finansiële las te verlig, moet bewus wees daarvan dat alhoewel gesondheidsversekeringspolisse gewoonlik onderliggende mediese toestande wat verband hou met onvrugbaarheid sal dek, hulle nie vrugbaarheidsbehandelings sal dek nie, soos IVF.

“Alternatiewe opsies sluit voorsiening in deur middel van self-befondsde skemas, soos gesondheidsorgtrusts. Konsultante met spesialiteitsvoordele kan advies gee oor die oplossings wat beskikbaar is, tesame met toepaslike, volhoubare voordelegrense. ”

Bied u UK-werkgewer u vrugbaarheidsvoordele? Wat dink u hieroor? Laat weet ons, e-pos mystory@ivfbabble.com

Nog geen kommentaar

Los Kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.

Vertaal »