IVF Spanje oor waarom die rol van die man in die vrugbaarheidsreis so belangrik is

Danksy nuwe wetenskaplike en tegnologiese verbeterings weet ons nou dat mans se onvrugbaarheid ongeveer 50 persent van gevalle van onvrugbaarheid uitmaak

Onvrugbaarheid beïnvloed reeds 'n groot deel van ons samelewing en die aantal paartjies wat aan vrugbaarheidskwessies ly, neem steeds toe. Studies het getoon dat die wêreldwye vrugbaarheid in die afgelope 15 jaar met ongeveer sewe persent afgeneem het. Op die oomblik raak onvrugbaarheid 15 tot 20 persent van paartjies regoor die wêreld, en al hoe meer paartjies soek hulp deur vrugbaarheidsbehandeling.

Wat is die oorsake van onvrugbaarheid meer gereeld as wat dit vroeër was?

Dit kan deur verskillende faktore veroorsaak word. In die geval van mans hou die grootste probleme vir onvrugbaarheid verband met genetiese faktore, anatomiese veranderings, neurologiese afwykings of infeksies. Maar verskillende studies oor hierdie onderwerp het bewys dat daar ook ander redes is, soos voeding, ouderdom, spanning, oefening, gewigstoename en testikel temperatuur wat vermoedelik die kwaliteit van die sperma beïnvloed, hetsy op 'n positiewe of negatiewe manier.

Hoe om na te gaan vrugbaarheid by mans?

Die uitvoering van 'n gevorderde spermtoets is die beste manier om te bevestig of die vrugbaarheidskwessie met die man verband hou. 'N Semenanalise of spermteltoets meet die konsentrasie, beweeglikheid en morfologie van die spermselle.

Benewens die konvensionele spermtoetse, bied sommige klinieke ook alternatiewe spermtoetse aan, soos DNA-fragmentasie-spermtoetse, wat veral aanbeveel word vir mans ouer as 40, blootgestel aan giftige middels, wat urienweg- en geslagsinfeksies ondervind het of behandel is Kanker.

'N Ander algemene toets is die Annexin V-FITC Apoptosis Detection Test

Dit tel die aantal sterwende spermselle, ook bekend as 'apoptoties', in die ejakulasievloeistof en in spermmonsters wat voorberei is vir geassisteerde voortplantingstegnieke. Die toets gebruik Annexin V-proteïene om apoptotiese selle te merk wat dan gekwantifiseer word met behulp van vloei-metings bekend as 'sitometrie'. Die kwaliteit van abnormaal hoë vlakke van apoptose deur spermselle te isoleer vir eliminasie met behulp van Annexin V-MACS-kolomme. Apoptose, ook bekend as selektiewe selnekrose, speel 'n beduidende rol in spermatogenese (produksie of ontwikkeling van volwasse spermatozoa), wat spermselle met strukturele en funksionele defekte uitskakel. 'N abnormaal hoë vlak van apoptotiese sperms kan die vrugbaarheid van die man verminder.

Is dit moontlik om spermkwaliteit te verbeter?

Aangesien lewenstyl 'n baie belangrike rol in vrugbaarheid speel, kan ons probeer om die sosiale en omgewingsfaktore wat 'n impak kan hê, te herken en te verbeter.

Die mees algemene faktore is:

ouderdom

Ouderdom as 'n rede vir onvrugbaarheid beïnvloed gewoonlik meer vroue as mans, maar dit kan steeds 'n rede wees vir die afname in spermkwaliteit.

stres

Stres by die werk, tuis of selfs die verlange om ouers te word en verwante stres kan 'n negatiewe impak op die spermkwaliteit hê. Daarom is pasiëntsorg en emosionele ondersteuning deur IVF-klinieke so belangrik.

Voeding

Alles wat ons en ons gesondheid negatief beïnvloed, het 'n negatiewe invloed op ons vrugbaarheid. Dus kan 'n kombinasie van nie genoeg oefening en 'n veranderende dieet 'n beduidende impak hê nie.

Ewe veel gewigsprobleme en te veel kalorieë sal die kwaliteit van die sperma verswak en beide vroue en mans moet let op hoe hulle hul liggame behandel. Dit is belangrik om in gedagte te hou ongesonde leefstylkeuses kan vrugbaarheid beïnvloed.

Sommige studies het ook bewys dat, behalwe die oormatige vetinname en suikers, kafeïen ook 'n bestanddeel is wat nie ons vrugbaarheid op 'n positiewe manier beïnvloed nie.

Die beste dieet om die spermkwaliteit te verbeter, is 'n hoeveelheid vrugte en groente soos die Mediterreense dieet. Dit moet altyd 'n gebalanseerde dieet wees wat by sommige sportsoorte aansluit.

Oefening

Daar is gepubliseerde studies wat bevestig dat oefening die spermmotiliteit en morfologie verbeter. Oormatige fisieke oefening kan egter ook die teenoorgestelde effek hê en die gehalte van semen verlaag. Deurlopende en matige oefening is die voordeligste.

temperatuur

Testikel temperatuur is van fundamenteel belang vir die korrekte spermatogenese of produksie van sperm. Verhoogde temperatuur kan oksidatiewe spanning verhoog en die integriteit van sperm-DNA in die gedrang bring. Daarom kan daaglikse aktiwiteite soos fietsry, 'n paar uur in 'n kantoor gaan sit of selfs klere wat styf pas, 'n negatiewe impak hê.

Wanneer pasiënte IVF-behandeling ondergaan, kan klinieke ondersteuning en leiding bied oor hoe om spermkwaliteit te verbeter om die beste kans te gee om hul droom van 'n gesin te verwesenlik.

Om meer uit te vind IVF Spanje en die beskikbare toetse, kliek hier

Nog geen kommentaar

Los Kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.

Vertaal »