Hoe is die reis na ouerskap wanneer u voortydige mislukking van die eierstokke het?

Hier by IVF babbel ons niks anders as om mense wat probleme met onvrugbaarheid deurgaan, die geleentheid te gee om hul verhaal te vertel nie. Ons doen dit in die hoop dat dit ander sal inspireer en bewus sal maak van wat baie mense regoor die wêreld deurmaak.

Ons skyn vandag die lig op voortydige ovariale versaking, wat vanjaar die fokus op die Wêreld Menopouse-dag is. Dit is 'n onderwerp wat net nie genoeg bespreek word nie 

Hier vertel Jade, van Essex, haar hartverblydende verhaal, dit duur voort en ons wens haar en haar man, Jon, alle sterkte toe op hul reis.

'Ek is gediagnoseer met voortydige ovariale mislukking op net 20, ses maande nadat ek met universiteit begin het en my opleiding tot arbeidsterapeut laat volg het. Daar is regtig geen woorde oor die vernietigende impak wat dit op my liggaamlike en geestelike gesondheid gehad het nie. Ek het net in die lewe begin en daar is vir my gesê dat ek al in die vroeë menopouse was.

'Die dokters het gesê as ek in die toekoms kinders wil hê, sal ek 'n eierskenker nodig hê en 'n spesialiskliniek in Londen moet besoek. Geen ondersteuning is my aangebied nie, maar gelukkig het ek 'n wonderlike ondersteunende netwerk van vriende en familie gehad.

'Ek het twee maande later met hormoonvervangingsterapie begin en met my lewe voortgegaan. My goeie vriend, Jon, wat deurgaans by my was, het twee jaar later my kêrel geword en ons is in Oktober 2016 getroud.

'Kort nadat ons aansoek gedoen het om IVF-eierskenker NHS-finansiering, is dit in Desember 2016 ooreengekom. Ons het toe begin met die eerste toetse by Guys en St Thomas' Assisted Conception Unit in Londen en aansoek gedoen om 'n eierskenker by die eierskenkingsagentskap Altrui. Ons is in 2017 met drie eierskenkers gekoppel, maar om verskillende redes het hulle almal deurgeloop, wat teleurstellend was.

'Ons is dan in November 2017 met ons vierde en laaste eierskenker gekoppel. Ons het 13 embrio's gekry, maar net een vars en een bevrore embrio het oorleef. Ons het besluit om een ​​nuwe oorplasing te plaas en een in die vrieskas te plaas. Ons het toe ons eerste oorplasing in April 2018 gehad, die twee weke wag was lank, maar ons het uitgevind dat ons swanger was op Jon se 30ste verjaardag.

'Ongelukkig het ek agt weke 'n miskraam gehad. Dit was werklik verwoestend vir ons en ons het vyf maande gewag om ons bevrore embrio in Oktober 2018 te laat oordra. Weereens, dit was 'n senuweeagtige wag van twee weke, en ten spyte daarvan dat ons swanger geraak het, het ons kort daarna 'n miskraam gehad.

'My wêreld was verpletter, en ek het gevoel dat alles wat ek nog ooit wou gehad het, weggeneem is. Ek het weke lank elke aand in my spaarkamer geslaap, want ek het my die kamer as 'n kwekery gedink, dit was baie moeilik. My man was deurgaans ongelooflik en ons het nou net sterker geword toe ons ons derde huweliksjaar betree.

'Ons het onlangs 'n afspraak met 'n herhaalde miskraam gehad en het die kans gekry om met die behandeling te begin, met die risiko dat hoe meer miskrame ons het, hoe groter kan die risiko wees met die volgende swangerskap.

'Ons kyk nou daarna om ons volgende siklus privaat te finansier, aangesien ons geen verdere embrio's gehad het nie. Ons is meegedeel dat die koste minstens £ 9,000 sal beloop. Ons vertel ons verhaal eerstens om bewustheid van vrugbaarheidsprobleme en verlies aan swangerskap te verhoog. Ek het 'n Instagram-bladsy met die naam hummingbird_diary_ opgestel om bewusmaking te maak oor swangerskapverlies, en as ons vir ons geld insamel, is dit 'n bonus.

'Ek het op die kolibrie besluit, want dit is 'n dier wat baie veerkragtigheid in die lewe toon en 'n nuwe begin beteken, dus voel ek dat dit perfek is om bewus te maak van vrugbaarheid en behandeling van skenking van eiers en swangerskapverlies.

“Ons beplan baie fondsinsamelingsgeleenthede, insluitend pop-up-restaurante met bekende sjefs, middagtee, lootjies, veilings en radio-geleenthede, met nog baie meer in die vooruitsig, maar enige hulp met die bewusmaking sal baie waardeer word.

Ons wens die paartjie alle geluk in die wêreld toe op hul reis.

As u 'n soortgelyke verhaal het en dit wil deel om ander te inspireer. Kontak gerus by mystory@ivfbabble.com

Nog geen kommentaar

Los Kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.

Vertaal »