Waarom het ek nie swanger geraak met geneties normale embrio's nie?

By Monica Moore, stigter van Fertile Health

As 'n praktisyn vir onvrugbaarheid, word ek hierdie vraag gereeld gevra en is dit geldig

Eerstens wil ek sê dat ek so jammer is. Ek verstaan ​​hoe verwoestend hierdie nuus is. Deur die moontlike redes te verduidelik waarom hierdie behandelingsiklus nie 'n swangerskap tot gevolg gehad het nie, bedoel ek op geen manier die hartseer en frustrasie wat u mag hê nie, net om u inligting te gee wat, volgens my ervaring, baie is mense begeer in u situasie.

Kom ons bespreek wat genetiese toetsing (PGT) voorimplantasie doen

'N Embryoloog verwyder 'n paar selle saggies uit die vroeë plasentale gedeelte van 'n blastosist ('n dag vyf tot ses embrio's wat honderde selle op hierdie punt het), onttrek die DNA en stuur dit na 'n spesiale laboratorium om geanaliseer te word vir die aantal chromosome . Mense het 23 chromosome, maar kry 'n afskrif van elkeen van albei ouers. Normale embrio's word euploïed genoem en bevat 46XX as vroulik of 46XY as manlik. Abnormale embrio's, genaamd aneuploïde, het nie hierdie normale aanvulling van chromosome nie.

Enige van die 23 menslike chromosome kan op verskillende maniere abnormaal wees en een te veel hê ('n trisomie genoem) of een te min ('n monosomie genoem). Sommige chromosome is meer gereeld abnormaal as ander, maar hulle kan almal gewoonlik en lukraak abnormaal wees in embrio's. Aneuploidie is verreweg die algemeenste rede vir miskrame by mense. PGT stel ons in staat om hierdie aneuploïede, of abnormale embrio's te identifiseer voordat dit weer in u baarmoeder oorgeplaas word. Aangesien die algemeenste rede vir herhaaldelike inplantingsversaking en miskraam by vroue ouer as 38 jaar aneuploïedie is, het die vermoë om PGS te gebruik voor die oordrag van embrio's die kliniese swangerskapstempo in hierdie ouderdomsgroep geweldig verbeter.

Dit is heeltemal normaal dat 'n persentasie van elke vrou se eiers, en dus embrio's, chromosomale abnormaliteite sal hê, maar die persentasie normale embrio's daal met ouderdom, en dié van abnormale embrio's neem toe met ouderdom. Vroue met verminderde eierstokreservaat / eiergehalte kan 'n hoër persentasie hê wat abnormaal is, in vergelyking met vroue met normale ovariale reservate van soortgelyke ouderdomme.

Kom ons veronderstel dat daar uit al die blastosiste wat in u siklus geanaliseer is, sommige euploïede was (of die normale aantal chromosome gehad het)

U reproduktiewe endokrinoloog het een daarvan oorgedra in u optimale voorbereide baarmoeder, ondersteun deur perfekte hormoonvlakke. Jy het jouself gedra, 'n rukkie gerus na die oordrag, nie te hard gedril nie, opgehou om klasse te gaan draai en nie jou aandglas wyn gedrink nie. Nou wag dit net dat inplanting plaasvind.

Waarom sou 'n swangerskapstoets nie positief wees in hierdie scenario nie?

Omdat inplanting 'n verhouding is. Soos 'n verhouding, is daar 'n aantrekkingskrag, 'n ondersoekperiode, en as alles nodig is, is baie energie en moeite nodig om voort te gaan. Ons het dus 'n embrio wat moet werk en 'n voering wat ontvanklik moet wees. Maar net soos in elke verhouding, kan daar selfs met twee sterk voorvereistes nie 'n blywende verband bestaan ​​nie, of die tydsberekening is effens af.

Kan u voorspel of iemand swanger sal raak?

Alhoewel ons tegnologie die afgelope vyf tot tien jaar baie verbeter het, en ons diagnostiese toetsing steeds verfyn word, selfs met 'normale' resultate, kan ons nie voorspel dat daardie persoon 'n kliniese swangerskap sal hê nie. Byvoorbeeld, 'n normale resultaat van semenanalise vertel dat daar genoeg beweeglike saad is om 'n eier te bevrug, maar die werklike toets is of bevrugting plaasvind. Die soutsonogram of histerosalpingogram wys dat die baarmoeder 'n swangerskap moet dra. PGT-toetsing vertel dat ons 'n normale embrio het wat 'n baba moet skep. Op papier het ons al die boustene wat nodig is vir 'n suksesvolle swangerskap.

Maar mense is net nie stukke papier nie, ons is oneindig meer ingewikkeld en genuanseer

Daar is 'n belangrike dinamika wat nodig is vir inplanting wat ons net leer identifiseer en nog nie kan behandel as hulle nie of abnormaal is nie.

Inplanting is net die eerste stap in 'n kaskade van verwante gebeure wat nodig is vir 'n kliniese swangerskap

Ons het vroeër chromosome en gene bespreek. Alhoewel belangrike konsepte, bespreek ons ​​dit slegs in die kern van die sel. Die ander deel van die sel (die liggaam van die sel, as die kern in die brein is, word op sigself die sitoplasma genoem), en dit is ook belangrik vir seldeling en voortplanting. In die sitoplasma is daar baie organelle, strukture wat belangrik is vir die werking van daardie sel. Die mitochondria is byvoorbeeld hier geleë, en hulle is verantwoordelik vir die verskaffing van die nodige energie vir al die prosesse vir daardie sel. As die sel verouder, word die sitoplasma en die mitochondria ook verouder. Dus, selfs al is 'n embrio euploïed, kan die mitochondria suboptimaal wees en produseer dit nie genoeg energie om die ontwikkeling en differensiasie van blastosiste aan te wakker nie. Vroeë embrio-ontwikkeling en -differensiasie is harde werk (eintlik sommige van die mees energie-benodigde prosesse in die hele liggaam). As die energieprodusent (mitochondria) nie in hierdie behoefte kan voorsien nie, kan hierdie prosesse self ly, wat kan lei tot vroeë swangerskapverlies of versuim om in te plant en te groei.

Alhoewel hierdie artikel meestal oor die embriokomponent van inplanting handel, is ons ook bewus daarvan dat daar ook 'n baarmoederkomponent is.

Hoe kan ons bepaal dat die baarmoedervoering van 'n vrou ontvanklik is?

Die toets wat ons gebruik het (soos 'n ultraklank of endometriale biopsie waar die selle mikroskopies deur 'n patoloog hersien word) het getoon dat dit 'n swak voorspellingswaarde het. Daar is opkomende navorsingdit maak egter gebruik van DNA-ontleding om patrone te onthul wat te subtiel is om vorige tegnologie te gebruik. Hierdie ondersoekers kan dan probeer om die spesifieke vrou se venster van inplanting vas te stel (in teenstelling met die aanname dat elke vrou dieselfde venster het). Hierdie tegnologie, en ander daarvan, is belowend, maar ons het nog steeds baie werk om te doen om die geneigdheid vir die embrio om aan die baarmoedervoering vas te maak, te ontdek en te verbeter, of om die liggaam te help om die regte pas tussen die beste embrio en die ideale plek in die baarmoeder waarin dit moet inplant.

Beteken dit dat die daaropvolgende siklusse ook nie, aangesien die eerste siklus nie 'n gesonde swangerskap tot gevolg gehad het nie?

Die kort antwoord is nee. Volgens my ervaring is daar baie mense wat nie swanger raak tydens hul eerste poging met PGT nie, maar wel swanger raak in toekomstige siklusse met 'n ander euploïede blastosist. Dus, alhoewel die boustene van 'n gesonde swangerskap vir albei siklusse teenwoordig was, het ons nie 'n antwoord oor waarom slegs die tweede een gewerk het nie.

Vir sommige kan die feit dat hulle die feite het, help om die huidige situasie te aanvaar en miskien skuldgevoelens of ander negatiewe emosies wat veroorsaak word as gevolg van 'n onsuksesvolle behandelingsiklus te verminder. Maar ons besef dat inligting nie afbreuk doen aan die pyn of les nie van die emosionele tol wat 'n mislukte siklus kan veroorsaak. Ons moedig u aan om voort te gaan met u reis soos u goeddink en wil erken dat u reeds dapper en veerkragtig was en sal voortgaan.

Hoe weet ons dit?

Omdat ons as verpleegsters elke dag getuig van u moed en volharding; omdat u hierdie blog lees; omdat u vrae vra; omdat u soms ingeligte, rasionele besluite neem oor 'n situasie wat alles behalwe rasioneel is, soms.

Omdat u nie toelaat dat u deur 'n moeilike reis gehobbel word nie.

Dit is ware krag.

Nog geen kommentaar

Los Kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.

Vertaal »