Genetiese aanpassing het Polly gehelp om die perfekte spermskenker te vind

Polly Freytag is besig om 'n alleenstaande moeder na keuse te word

Sy het die besluit geneem na meer as ses maande van die insameling van inligting en die moontlike impak op haar lewe oorweeg.

Die 31-jarige Duitser het haar hart gevolg en 'n afspraak met 'n plaaslike vrugbaarheidspesialis gemaak, opgewonde oor die aanvang van 'n nuwe hoofstuk.

Nou, amper 'n jaar later, het Polly 'n lang pad gekry. Sy het 'n skenker gekies en spermberging bespreek Europese Sperm Bank en wag nou op die regte tyd vir haar bevrugting.

Polly het gesê: 'My besluit is geneem en die vraag is nie meer of ek 'n solo-mamma gaan word nie, maar wanneer. Omdat ek gekies het om genetiese ooreenstemming tussen my gene en die spermskenker te doen, weet ek dat daar 'n laer risiko is dat my toekomstige baba ook met 'n oorgeërfde genetiese siekte gebore word. Met die kennis in gedagte, kan ek die volgende stappe op my vrugbaarheidsreis met 'n baie ligter hart neem. ”

Gentoetsing

Die skenker-sperm wag vir Polly om Europese Sperm Bank hoofkwartier in Kopenhagen is geneties gesproke 'n goeie pasmaat vir Polly. Sy kan die versekering gee dat sy 'n goeie skenker gekies het, aangesien daar geen ooglopende genetiese wanaanpassings is nie. Hierdie diens word GeneXmatch genoem en is 'n opsie vir vroue wat graag hul eie gene wil laat toets en ooreenstem met die gene van die skenker. Hierdie wedstryd sal die risiko van bykans 400 ernstige oorgeërfde genetiese siektes identifiseer, wat die kanse op 'n gesonde baba sal optimaliseer.

“Dit was eers 'n paar jaar gelede dat my familie uitgevind het dat ons 'n gesonde draer is van sekere genetiese afwykings in 'n aantal van ons gene, wat moontlik my toekomstige kind ernstige siektes kan veroorsaak, '' sê Polly. 'Die besluit om geen gentoets te kies, was vir my regtig maklik.

'Ek het myself net gevra of ek genetiese toetse sou gedoen het as ek natuurlik met 'n maat probeer swanger geword het. Die kennis wat ek oor my eie familie het, het beteken dat ek nooit twyfel gehad het oor die keuse van hierdie opsie as deel van my vrugbaarheidsbehandeling nie. '

Daar is duisende siektes wat deur manlike en vroulike gene aan die kind oorgedra kan word. Die meeste individue is gesonde draers van ten minste een oorerflike siekte - dikwels onbewus van hul drakondisie. Dikwels het hulle geen kennis van die voortplantingsrisiko's nie. Die feit is dat as 'n man en 'n vrou albei gesonde draers van dieselfde siekte is, is daar 'n risiko van 25 persent in elke swangerskap dat die kind geraak sal word. Dus, selfs vroue wat nie bewus is van genetiese siektes wat hulle mag opdoen nie, sal voordeel trek uit GeneXmatch. In eenvoudige terme kan u die kanse op 'n gesonde baba optimaliseer.

Om 'n gesonde kind te hê, is die belangrikste prioriteit

Toe Polly besluit het 'n skenker, Polly het 'n speeksel vir hul speeksel gestuur om te gebruik en terug te keer na die laboratorium.

“Alles is baie duidelik uiteengesit; die instruksies was maklik om te verstaan, en dit het alles goed verloop. Ek was 'n bietjie bekommerd oor die hoeveelheid speeksel wat benodig word, maar hoef my glad nie bekommerd te maak nie. '

Alhoewel Polly tydens die gejaagde Kersfees die gentoetsproses begin het, het sy binne vier weke haar resultate ontvang.

Polly het gesê: 'Ek was nuuskierig en opgewonde. Ek was senuweeagtig oor die wag en die resultate, want ek wou nie 'n nuwe skenker hoef te kies nie, maar het probeer om dit nie te oordink nie. '

Die resultate was positief en sy het die voorsprong gegee met haar gekose skenker.

'Ek is oortuig dat dit 'n goeie besluit was om hierdie proses op die ou end deur te gaan. Een van die belangrikste dinge is om 'n gesonde kind te hê.'

Dus, wanneer gaan Polly haar bevrugting doen?

“Tans is ek besig met die afwerking van 'n projek en ek hoop dat ek voor Kersfees 2019 my eerste poging met 'n IUI sal kan doen.”

Ons wens haar sterkte toe en sien uit daarna om haar reis te volg.

Nog geen kommentaar

Los Kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.

Vertaal »