Laat ons u voorstel aan Sanne, een van ons wonderlike IVF-babbelambassadeurs

Ons liefdesverhaal is my gunsteling

Hallo daar, ek is sanne en ek is 34 jaar oud. My man is Jordy en hy is 35. Saam met ons twee wonderwerke, ons dogter Keet van 4 jaar (gebore deur 'n ICSI-prosedure) en ons nuutste wonder Boet, is hy op die 2nd van Julie vanjaar (ook deur 'n ICSI-prosedure), woon ons in Schijndel in Nederland. En dit is ons vrugbaarheidsverhaal.

Ek het altyd geweet dat ek 'n ma wil word. Toe ek Jordy in 2008 ontmoet, het ek onmiddellik op hom verlief geraak en het ons gou 'n huis gekoop. Ons was so gelukkig saam. Aan die einde van 2008 het ons begin om 'n baba te hê. Niemand kon dit weet nie, dit was ons klein geheim en ek het my voorgestel hoe ek dit vir ons familie en vriende moes vertel. Ons het baie idees gehad en het aanhou probeer. Elke maand was 'n teleurstelling toe dit nog nie aanbreek nie. Die mense rondom ons het begin vertel dat ek 'n obsessie daarmee het. Ek moes ontspanne wees en dan moet dit gebeur. Ons het saam vakansie gehou en ons het probeer en probeer, maar bly stil.

Ons het aanhou probeer en dan is ek in die jaar 2009 dokter toe, want my siklus kom nie. Hulle het my met PCOS gediagnoseer. Ek was verwoes, maar my dokter het my gesê dat as ek my lewensstyl verander, dit nie 'n probleem sou wees nie. As ek 10% van my gewig kon verloor, sou my siklus terugkom en ons kon swanger raak. As ek dit doen (soos dit maklik is), sal hulle my help met hormone. Ons het dus huis toe gegaan en 'n geruime tyd lank gewig. Dit het my nuwe obsessie geword. Ons het vakansie gehou met baie kos net vir my sodat my dieet dieselfde bly. Ek het myself verloor. Ek was obsessief, depressief en nie regtig myself nie. Al vir die baba.

Daarna is ons in 2012 na die Dominikaanse Republiek op vakansie. Dit was ongelooflik en mooi. Jordy het my gevra om in die nag op die strand onder die sterre met hom te trou. Ek het geskree ja! Daar was selfs 'n ster wat val, en ons het saam 'n wens gemaak. Natuurlik was dit die babawens. Wat 'n sprokie en dit was hierdie keer vir ons. Dit klink amper te goed om waar te wees.

Toe ons by die huis kom, was ons opgewonde en baie gelukkig! Die obsessie om 'n baba te hê, was dus nog steeds aanwesig, maar minder. Ek het 30 kilogram verloor en die troue het aangebreek.

Nadat ons in 2013 getroud is, het ek galstene gekry weens die gewigsverlies. Ek het 'n operasie gehad waar hulle my galblaas verwyder het. Hulle het vir my gesê dat gewig moet verloor omdat my galblaas uit was. Toe sê my ander dokter, wat gesê het dat hulle my sal help, my dat ek nog steeds gewig moet verloor. My wêreld het dus uitmekaar geval. Omdat dit 'n moeilike posisie was. Verloor gewig en waag weer galstene of raak nie swanger met die hulp van hierdie dokter nie.

Ons het besluit om na 'n ander hospitaal te gaan en ons het 'n afspraak met Nij Geertgen in Holland gehad. Hulle was bly dat hulle my kon help. Natuurlik het hulle lewensstyl-advies gegee, maar my gewig was nie 'n rede om my nie te help nie. Ek was so bly dat ek weer hoop gehad het. Ons het met GONAL-F inspuitings probeer swanger raak, maar die PCOS was uiters. Ons moes dus my siklus baie kanselleer. Elke keer as ons verwoes is. Selfs tydens ons vakansies het ons inspuitings gedoen en rondom my siklus beplan. Alles moes oorweeg word. Ons lewens het gestop en ons was net daarop gefokus om ons baba te hê. Uiteindelik, in 2014, het ons 40 eiers gehad en ons het 'n ontsnapping van die ICSI gehad. Ons was oor die maan. Die prosedure was baie pynlik, maar ons het dit gedoen. En ons het 20 embrio's gehad. Sjoe, dit het gewerk. Toe ons ons eerste embrio-oordrag gehad het, was ons so gelukkig dat ek swanger was! Ons het ons dogter Keet in 2015 gehad.

Ongelukkig was die geboorte nie goed nie en dit was aaklig en gevaarlik, dank die Here, ons leef albei, maar dit was baie naby

Toe kry ek 'n depressie as gevolg van al die dinge wat ons waar geword het. Ek het aan die depressie en myself gewerk. Toe was ek weer myself. Groot! Ons is so geseënd met een kind. Ons het dit besef, maar die wens om meer kinders te hê, word elke maand baie groter. Ons het in 2016 begin om 'n tweede baba te hê. Ons het weer na die dokter gegaan en met ons oordragte begin. Ons het die embrio's in die vrieskas gehad. Ons het verskeie oordragte gehad. Maand na maand. Toe kry ek 'n positiewe toets. Oor die maan en gevul met liefde was ons so opgewonde! Maar dan was daar die dag, daardie dag dat ek die miskraam gehad het. Ons was so hartseer. Maar ek wil aangaan! Hou aan, want toe ek moes wag, word ek nie beter nie, het ek depressief en hartseer geword. Daar het dus meer oordragte gekom. Ons het baie geleenthede gehad. Nog 'n ICSI-prosedure en ons het 5 keer swanger geraak. Elke keer was ons so bly en bly. Maar hulle het nie gehou nie. Ek het 'n operasie gehad omdat die miskraam aanhou groei het, maar nie lewendig was nie. Die dokters het vir my gesê dat ons nie meer embrio's het nie en dat ons weer die ICS-prosedure moet doen. En so het ons ook gedoen. Ons het twee jaar aanhou probeer. Toe sê hulle vir my die verandering is baie skraal en dat ons gelukkig is om ons dogter te hê. Ons het aanhou gaan. Dit was baie moeilik, maar ek kon nie opgee nie! Ons fokus op oorlewing en ons tweede baba. Niks anders het saak gemaak nie, maar om 'n bababroer of -sussie vir Keet te hê.

En toe het ek 'n GRATIS IVF gewen wat aangebied is deur IVF Babble

Ons kon dit nie glo nie! Dit was soos om die lotto te wen. Wat 'n wonderwerk!

Ons het die prosedure in Holland gedoen. Ons laaste kans. En dan was die eerste embrio-oordrag suksesvol. Ek was weer swanger. Ek het baie vrees gehad tydens hierdie swangerskap, want alles wat ons waar was. Ek kon nie glo dat dit waar was tot 24 weke in die swangerskap nie.

En dan op die 2nd van Julie vanjaar het ons droom waar geword! Ons seun Boet is gebore. Ons het Keet 'n bababroer gegee.

In totaal het ons 26 embrio-oordragte gehad.

Ons is so bly dat ons dit reggekry het. En ons het nooit moed opgegee nie. Ek is so trots op my man en my gesin.

Ons wil hê dat ander mense ons storie moet ken en miskien 'n bietjie hoop kan voel. As u in hierdie posisie is, moet u in daardie een kans glo om u drome waar te maak.

Hier by IVFbabble kan ons nie vir Sanne en haar pragtige familie gelukkiger wees en soveel liefde vir hulle stuur nie.

As u ons nuwe gratis IVF-aanbiedings wil inskryf, het ons 13 om weg te gee. Klik hier om meer te lees

Nog geen kommentaar

Los Kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.

Vertaal »