Louise Brown #IVFandproud ter ondersteuning van Ferring Pharmaceuticals-veldtog ter viering van IVF-gesinne

Toe Louise Brown in 1978 gebore is, was sy die eerste IVF-baba ter wêreld. IVF is nou 'n wêreldwye verskynsel met duisende organisasies wat toegewy is aan vrugbaarheidskwessies. Louise Brown kyk elke maand na 'n organisasie en verduidelik wat hulle doen en hoe hulle vrugbaarheidskwessies ondersteun.

Daar gaan skaars 'n dag sonder dat iemand my vra “hoe voel dit om te wees die eerste persoon ter wêreld wat gebore is as gevolg van IVF? "

Dit is altyd 'n moeilike vraag om te beantwoord en oor die jare heen het ek baie verskillende antwoorde gegee! Gewoonlik sê ek iets soos: 'Ek weet nie hoe dit voel nie nie om die eerste te wees, want dit was nog altyd 'n deel van my lewe. '

Maar aangesien ek die afgelope jaar die wêreld deur gereis het en eerstehands gesien het wat 'n verskil aan IVF vir soveel mense beteken - en soveel mense en gesinne ontmoet het wat nie hier sou wees as dit nie vir IVF was nie - het ek begin om op 'n ander manier te antwoord. Nou sê ek; 'Ek is trots op die feit dat ek die eerste was.'

Ongelukkig bestaan ​​die stigma nog steeds vir sommige mense

Toe ek die eerste keer gebore is, was daar 'n groot stigma daaraan verbonde om die enigste persoon ter wêreld te wees wat op hierdie manier geskep is. My ma moes mense bekyk wat na my stootwaentjie kyk en sê: 'Maar sy is net soos enige ander baba'.

Ongelukkig voel baie mense steeds alleen as hulle vrugbaarheidskwessies ervaar en op die een of ander manier is dit nie normaal om hulp te kry om 'n baba te hê nie.

Daarom was ek baie bly dat ek gevra is om die #IVFandProud-veldtog te ondersteun wat deur Ferring Pharmaceuticals om 'n deel van hierdie stigma te help verminder. Ek is 'n ambassadeur vir die veldtog en deur sosiale media en met alle moontlike middele wil ons die hashtag versprei, sodat mense besef dat hulle nie alleen is nie, en hulle kan trots wees om hier te wees, of hul gesin te bou, deur IVF.

Die veldtog is 'n viering van elke baba, kind, tiener of volwassene wat vandag hier is, danksy IVF, en elke ander gesin wat geskep is. Ek het vriende oor die hele wêreld gevra wat ook #IVFandProud is om aan te sluit, sodat diegene wat die stigma ervaar, kan sien hoeveel van ons daar in die wêreld is.

IVF mense is soos 'n tweede gesin vir my. Ons het almal die feit dat ons op wetenskap moes vertrou om hier gemeenskaplik te wees. Ons is almal dankbaar daarvoor en ons is almal #IVFandProud.

U kan deelneem deur Ferring op Instagram te kontak @ferringpharmaceuticals.

Nog geen kommentaar

Los Kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.

Vertaal »