Hoe hardloop Lucy geïnspireer het om die Rainbow Running (en cake) -klub te begin om babaverlies en onvrugbaarheid te ondersteun

My naam is Lucy en in September 2019 begin ek die Rainbow Running Club, 'n lopende, en die belangrikste, 'n koekklub vir vroue wat babaverlies of onvrugbaarheid ervaar het

Na die afgelope vyf jaar op die emosionele achtbaan as ek probeer om 'n baba te hê, die duisternis van onvrugbaarheid, verlies van babas en IVF te ervaar, is ek ongelooflik dankbaar om nou die moeder van een pragtige reënboog te wees.

Maar die pad om na hierdie punt te kom en die gevolglike verliese sedert die aankoms van ons dogter, het my emosioneel geïsoleer laat voel en gesukkel om ander te vind wat regtig verstaan ​​hoe ek voel. My selfvertroue en eiewaarde was op die vloer en ek het gevoel asof ek myself verloor het.

Ek het aanvanklik begin hardloop om die gewig wat ek tydens my swangerskap gekry het, te verloor vrugbaarheidsbehandelings. Ek het vinnig besef dat ek deur hardloop soveel meer verdien het as wat ek verloor het; Ek het 'n nuwe waardering vir my liggaam gevind en wat dit kan doen.

Na jare van my liggaam omdat ek nie gedoen het soos ander blykbaar so doen nie, was dit natuurlik nodig. Ek het 'n gevoel van vrede gevind terwyl ek hardloop, ek was so besig om te konsentreer op die plek waar ek na die volgende hardloop, en hoe lank nog oor was, het my gedagtes 'n kans gekry om oor te skakel. Ek sou terugkeer huis toe en voel opgewonde oor my prestasies en met die stormloop van endorfiene (iets waaraan ek nooit regtig geglo het totdat ek begin hardloop het nie).

Ek het myself die doel gestel om tot 5K te kom, en terwyl ek dit gedoen het, het my suster vir my 'n skakel gestuur vir die Tommy's London Landmarks Half Marathon in Maart volgende jaar en voorgestel dat ek inteken. Ek het aanvanklik nee gesê, maar het gou van plan verander en my plek gekry en voortgesette hardloopopleiding gedoen deur korter pretdraf in te skryf.

Ek het begin dink, 'as ek dit kan vind om my geestelike welstand te bevoordeel, dan kan ek ander ook help', wou ek ook nie hê dat ander vroue geïsoleer en alleen soos ek moes voel nie, so die idee vir die Rainbow Running Klub is gestig.

Die idee is dat ons ontmoet en hardloop, hoewel hardloop nie noodsaaklik is nie, want ek wil hê dat alle vroue kan saamkom, ongeag hul fiksheidsvermoë. Ons gaan dan vir 'n welverdiende sny of twee koeke.

Aanvanklik het ek gedink dat as ons twee of drie dames saamneem na ons eerste paar lopies, dit goed gaan met my vriend en ek om die plekke te beplan wat ons graag wil hou (een Sondag per maand) en ek het 'n webwerf saamgestel en Instagram-bladsy en gaan regstreeks. Die reaksie wat ek gekry het, was van die begin af ongelooflik. Die aantal vroue wat my gekontak en hul stories met my gedeel het, was ongelooflik nederig. Om te dink dat ek so alleen gevoel het toe dit in werklikheid nie verder van die waarheid, onvrugbaarheid en babaverlies was nie, beïnvloed miljoene mense regoor die wêreld, en so baie van ons voel dieselfde, ons voel alleen en geïsoleer en benodig die ondersteuning van ander wat ons kry.

Op ons eerste ren in Hertford in September het meer as 20 vroue opgedaag, wat net wonderlik en baie dapper was. Ek het gevind dat alhoewel almal verstaanbaar baie senuweeagtig was toe hulle daar aankom (ek self ingesluit) om buite te wees en saam te oefen, die hindernisse vinnig afbreek en met relatiewe gemak almal vinnig begin gesels en teen die tyd dat ons by die koek kom, vloei die gesprekke vrylik.

Dit voel altyd baie spesiaal om vroue te sien hoe hulle hul verhale en ervarings met mekaar deel, en dit voel altyd baie opheffend om te sien hoe vriendskappe en kontak hulle het. Dit is ook ongelooflik hartverskeurend om te besef hoeveel vroue deur babaverlies en onvrugbaarheid geraak word, iets wat die afgelope paar maande regtig vir my uitgelig is.

Binnekort het ek e-posse ontvang van vroue regoor die land waarin ek gevra word om lopies naby hulle te reël en of hulle lopies in hul omgewing kan opstel. Dit het vinnig geblyk dat een lopie per maand nie voldoende sou wees nie, want ek wil probeer om almal te kontak wat my kontak en help as ek kan. Ons het nou twee lopies per maand beplan tot vroeg aanstaande jaar in die Verenigde Koninkryk.

Vroeër hierdie maand het ons ons Rainbow-joga-aande van stapel gestuur, omdat ons gevoel het dat joga die loopbaan perfek komplimenteer, en die hele etos om joga te beoefen, pas perfek in wat ons doen. Ons het ons eerste wegbreeknaweek vir Maart 2020 beplan, wat hardloop en joga, en natuurlik baie koek, sal insluit. Met baie ander geleenthede wat ook vir volgende jaar beplan word, hoop ek dat selfs as die gedagte aan hardloop nie 'n beroep op u maak nie, dat u miskien deur die ander byeenkomste iets van belang sal vind.

Besoek ons ​​webwerf by om meer te wete te kom oor die gebeure wat ons beplan het, of om u belangstelling in die Rainbow Running Club aan te meld www.rainbowrunningclub.co.uk, my Instagram-bladsy, _mother_of_one_ of e-pos my na rainbowrunningclub@outlook.com

Nog geen kommentaar

Los Kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.

Vertaal »