Beheer oorneem met aanvullende terapieë

Ek het al vantevore gepraat oor my eie IVF-reis en hoe my gebrek aan vrugbaarheidskennis of ondersteuning daartoe gelei het dat dit 'n baie moeilike tyd was

Sonder enige leiding of hulpbronne buite my kliniek waarvan ek bewus was, sou ek letterlik net my afsprake bywoon en my medisyne neem. Ek het geweet om alkohol en kafeïen te vermy, maar dit het regtig daaroor gegaan. Ek het geen ander lewenstyl veranderinge gemaak nie. Joga, refleksologie en die mediterrane dieet was woorde wat destyds net nie vir my bestaan ​​het nie.

Maar my reis was 'n dekade gelede en dinge was toe baie anders. Daar was geen aanlynvrugtydskrifte soos hierdie nie, of ondersteuningsgroepe op sosiale media. Die ongelooflike TTC-gemeenskap bestaan ​​nie. Ek bedoel, daar was miljoene van ons daar buite, maar geen manier om ervarings te verbind of te deel nie. Dus, my reis was baie blink. Die personeel by my kliniek was die mooiste van mense, maar dit het gehandel oor die IVF-behandeling. Alternatiewe behandelings was net nie deel van 'n gesprek met my kliniek nie.

Tydens my behandeling het ek gevoel dat ek beheer verloor. Dit was asof ek my liggaam aan my dokter oorhandig het

My eierstokke is 'gesluit' en die dwelmmiddels het oorgeneem. Ek het toe net styf gesit en hoop en bid dat my liggaam reageer soos dit moet. Ek wens daar was iets wat ek kon gedoen het om te voel dat ek myself op een of ander manier help.

Eers toe ek in my vierde en laaste behandelingsjaar beland, het 'n vriend akupunktuur voorgestel. Wel, eerlikwaar, dit is toe alles vir my verander het. My akupunktuur sessies was my lewenslyn. Ek het gevoel asof ek iets positiefs vir my liggaam doen. Toe die naalde ingaan, kon ek letterlik voel hoe die bloed om my liggaam beweeg. Ek sou met my akupunkturis praat oor my vrees, my hoop - alles. Sy luister net en skep die perfekte, kalmerende ruimte vir my. Ek het skielik 'n gevoel van selfbeheersing gevoel, asof ek myself help.

Dinge is deesdae baie anders

Dit is net verstommend dat al hoe meer klinieke hul pasiënte help om hierdie gevoel van beheer terug te neem deur aanvullende terapieë in hul klinieke in te stel.

Een kliniek is veral Clinica Tambre in Madrid wat al hierdie terapieë aanbied en die redes waarom ons hier met ons deel.

  • Akupunktuur. Die tegniek is gebaseer op die idee dat die liggaam bestaan ​​uit energievloei wat gebalanseerd moet wees. As 'n siekte voorkom, plaas die akupunkturist die bron, identifiseer die veranderde gebiede en verminder dit deur pyn, Mª Luz Ordaz doen akupunktuur in die kliniek.
  • Vrugbaarheidsmassering is 'n handtegniek wat kalmte bring en die pasiënt help voorberei vir sekere stadiums van die behandeling; die embrio-oordrag byvoorbeeld. Professionals Nacho Ordaz en Raúl García, wat onlangs by die Tambre-span aangesluit het, oefen massering deur osteopatie en fisioterapie.
  • Refleksologie. Hierdie tegniek bestaan ​​al lank. Dit spreek die energievloei van die hele liggaam aan wat losgemaak word deur op presiese gebiede 'reflekspunte' op die voete, hande of ore te werk. Refleksologie verminder oorsaaklike faktore soos stres deur gemoedsrus vir pasiënte te skep. Barbara Scott en haar kollega, Harriet Combe, doen hierdie terapieë in hul Seren Fertility-sentrum in Wallis.
  • Voedingsraad. Voeding beïnvloed vrugbaarheid meer as wat 'n mens sou kon verwag. Egpare kan probleme ondervind om swanger te raak as gevolg van 'n swak dieet, 'n gebrek aan oefening, spanning, rook en drink. Sue Bedford, voedingsterapeut, help u om 'n gesonde lewenstyl op te bou en die beste omgewing vir 'n baba te ontwikkel. Sue is in Buckinghamshire naby Londen gebaseer en is ook beskikbaar vir Skype-sessies.

Die kliniek het aan ons gesê “aanvullende terapieë is daarop gemik om negatiewe oorsaaklike faktore of wanbalanse te verminder, terwyl dit ook stres verminder en 'n gesonde leefstyl bied. Die ongelooflike hoeveelheid positiewe terugvoer van pasiënte was tot dusver 'n plesier en dien as 'n kenmerk van die effektiwiteit van hierdie tegnieke. '

Dit maak ons ​​so bly om te sien dat klinieke aanvullende terapieë in hul klinieke omhels

As u weet dat u uself help, gee u 'n gevoel van beheer terug. As u na u liggaam omsien gedurende so 'n ongelooflike emosionele tyd, sal hierdie achtbaan 'n bietjie minder rotsagtig maak.

Ons sal baie graag van u wil hoor. Moedig u kliniek aanvullende terapieë aan? Het u gevind dat dit u emosioneel en fisies gehelp het? Laat ons 'n lyn by mystory@ivfbabble.com stuur

Verwante artikel

Nog geen kommentaar

Los Kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.

Vertaal »