VK-vrugbaarheidsklinieke verbeter gehalte, volgens die HFEA-verslag

In 'n nuwe verslag deur die vrugbaarheidswaghond is aan die lig gebring dat die vrugbaarheidsbehandeling veiliger word en dat kwaliteit van sorg in die Britse klinieke verbeter

Die verslag oor die status van die sektor vir menslike bemesting en embriologie (HFEA) oor 2018-2019 toon dat ongeveer 80 persent van die klinieke 'n volledige lisensie ontvang het, wat bevestig dat die meeste klinieke aan die verwagte standaarde voldoen en goed presteer.

Die owerheid het gesê dat die aantal nie-nakomings per inspeksie sedert 2015 tot 2016 elke jaar verminder het en dat meer as die helfte van die klinieke minder kommer ondervind het vergeleke met hul vorige inspeksie. Veelvuldige geboortes, die grootste gesondheidsrisiko van IVF, het ook 'n laagtepunt van tien persent bereik, terwyl die klagtes van pasiënte oor klinieke afgeneem het. Volgens die verslag het klinieke en gehaltebeheer, wat die veilige gebruik van toerusting, sowel as die verwerking en gebruik van eiers, sperms en embrio's insluit, verbeter.

Die voorsitter van die HFEA, Sally Cheshire, het gesê dat sy tevrede is met die uitslag van die verslag

Sy het gesê: 'Ek is bly dat hierdie verslag 'n goeie prestasie in die vrugbaarheidsektor in die Verenigde Koninkryk aandui. Beduidende verbeterings op sommige van die sleutelareas wat ons voorheen met klinieke uitgelig het, is veral gerusstellend, wat bewys dat die samewerking met klinieke en die professionele liggame 'n positiewe uitwerking op pasiënte het. 'N Gebied waarop ons die afgelope jaar gefokus het, is betrokkenheid en ondervinding van pasiënte, en daarom is ek veral bly dat meer as 75 persent van die inspeksies nie op hierdie gebied voldoen nie en dat ons in die regte rigting beweeg. ”

As deel van die HFEA se verbintenis tot openlike, eerlike en konstruktiewe regulering, beklemtoon die verslag ook verbeteringsareas. Daar was 351 nie-nakoming in 2018/19, vergeleke met byna 400 in die vorige jaar. Dit sluit in gebiede soos kliniese prosesse, wat meer as die helfte uitmaak, en die kwaliteitsbestuurstelsel wat sorg dat die kliniese praktyk voortdurend gemonitor en verbeter word.

Die aantal voorvalle wat gerapporteer word, bly op minder as een persent van alle behandelingsiklusse laag

Voorvalle val in drie kategorieë, met die verslag van hierdie jaar wat 'n toenemende persentasie van graad B-insidente toon. Dit spruit grotendeels uit 'n groter bewustheid onder klinieke oor die noodsaaklikheid om dit aan te meld.

Ovarium Hiperstimulasie Sindroom (OHSS), 'n potensieel ernstige newe-effek van vars IVF-siklusse, het effens toegeneem, hoewel dit 'n baie klein persentasie is van die totale aantal vars behandelingsiklusse met 0.3 persent.

“Om die sektor nog beter en veiliger vir pasiënte te maak, is daar meer werk om te doen. Dit is goeie nuus dat klinieke die aantal geringe voorvalle verminder het, maar ons is bekommerd dat een voorval te veel is. Ons sal voortgaan om te verseker dat die hele sektor leer uit enige kliniese voorval, hoe gering ook al, om te begryp wat verkeerd geloop het, en dat dit uiters belangrik is om te verseker dat dit nie weer gebeur nie.

'Ons het baie met klinieke saamgewerk om die bewustheid van OHSS te verhoog en die rapportering daarvan te verbeter. Dit gee ons 'n beeld van wat by klinieke aangaan. Ons het stappe gedoen om die manier te verbeter waarop klinieke pasiënte inlig oor die risiko's van OHSS en wat 'n pasiënt moet doen as hy sleg voel. Ons vereis ook dat klinieke saam met plaaslike hospitale moet werk om te verseker dat enige vrou wat aan vermoedelike OHSS ly, toepaslik behandel word.

"Die volgende jaar sal ons voortgaan om die kwaliteit van leierskap in klinieke te verbeter, aangesien dit die kwaliteit van behandeling en pasiëntsorg direk beïnvloed."

Nog geen kommentaar

Los Kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.

Vertaal »