Omgang met familielede gedurende Kersfees, deur Vanessa Haye

Die Kersseisoen is 'n tyd waarin u die algemeenste frases sal hoor, soos; 'Gelukkige vakansies' of lees groete soos 'Vrede, liefde en vreugde' op nuwigheidskaarte.

Dit is vermoedelik die tyd dat die meeste volop gejuig is en uitsien om hul geliefdes in te haal. Navorsing deur YouGov het getoon dat 91% van die Britse bevolking, Christene en nie-Christene, in een of ander vorm van Kersfees vier, en die hoofredes hiervoor was om tyd saam met vriende en familie deur te bring, kersfees te eet, geskenke uit te ruil of te gee aan ander.

Alhoewel dit die rede is waarom die meeste regtig uitsien na hierdie tyd van die jaar, is daar ander wat om verskillende redes die einde van die jaar nader aan gevoelens van wanhoop en hartseer. Vir diegene wat deur die onvrugbaarheidspad gewandel het of op pad is, berei hulle voor om elke jaar dieselfde vrae te beantwoord of te vermy van 'n vriend of familielid.

'Wanneer gaan jy 'n baba hê?'

'Verwag u?'

'Wanneer gaan jy 'n ander baba kry?'

In breër terme, aangesien Desember die laaste maand van die jaar is, is dit so maklik vir enige persoon om na te dink oor hul prestasies, maar ook teleurstellings.

In my geval het dit drie jaar agtereenvolgens nie die BFP (grootvet positiewe) swangerskapstoetsresultaat gekry waarna ek so verlang het nie. Toe ek die laaste kwartaal nader, was die druk geweldig, en ek wou begin wens dat ek die persoon is wat betyds vir Kersfees geseën is met 'n wonderbare swangerskap.

Aan die einde van elke jaar is ons egter heeltemal teenoorgesteld teenoor die gewenste wens. Die laaste paar maande van die eerste jaar eindig met BFN's na opeenvolgende vrugbaarheidsbehandelings, en die jaar daarna eindig hulle in 'n miskraam na 'n suksesvolle IVF-siklus (ons was so naby). Ek het gevoel dat ek 'n bietjie onderbreek het toe ons weer 'n suksesvolle siklus gehad het en daardie Kersfees baie swanger met ons seun gevier het. Die jaar daarna vier ons sy eerste Kersfees in die buiteland. Hierdie jaar het ons egter die hartseer teruggebring wat ons in die vorige jare gehad het - ons het ons baba vroeg hierdie maand begrawe nadat ons 'n ektopiese swangerskap gehad het.

Hulle sê 'die lewe gaan aan', maar dit is so moeilik om hierdie moeilike vrae tydens spesiale geleenthede en Kersgesinsbyeenkomste te hanteer en te hanteer.

Hier is 'n paar wenke en advies wat u nuttig kan vind wat ons help deur die moeilike en ongemaklike interaksies:

MOET vooraf besluit hoe u moeilike en ongevoelige vrae gaan hanteer, want dit maak nie saak wat u doen nie.

Nou is ek versigtig hoe ek op hierdie gebied adviseer, want verhoudingsdinamika in elke gesin verskil. Ek kom uit 'n relatief tradisionele familie van Wes-Afrikaanse afkoms en soos ek dit verouder verander nie die feit dat ek nog steeds met respek met my ouderlinge moet praat nie. Met dit in gedagte het ek geleer om selfgeldend te wees en ongevoelige opmerkings en vrae aan te spreek sonder om verder kwaadwilligheid te veroorsaak. Byvoorbeeld, deur jare van behandeling het ek baie gewig opgedoen, en toe onsensitiewe opmerkings oor my gewig gelewer is. Ek sou eenvoudig antwoord deur te sê:

'Ek is tans op medisyne vir 'n gesondheidsverwante toestand.'

Nie net was dit 'n verskoning van die oortreder nie, maar dit het hulle ook geleer om nie te vinnig aannames te maak nie.

Samevattend gaan dit oor die lewering van hoe u reageer op die opmerking / vraag in teenstelling met die verdediging.

  1. MOENIE voel dat u enige inligting wat u gemaklik deel, moet bekend maak nie. Of dit die feit is dat u nie alkohol kan drink as gevolg van die vrugbaarheidsbehandeling of swanger is nie, u hoef nie die persoon wat dit vra, 'n verduideliking te gee nie. Sê eenvoudig dat u nie wil drink nie en hou aan om te raai!
  2. Moenie sleg voel as u nie gesinsgeleenthede bywoon nie. U gaan deur 'n pynlike tyd, en u moet konsentreer om deur hierdie feestyd te kom. In my situasie het ek regtig eerlik geword en aan vriende en familie gesê dat ek nie die beste maatskappy was nie. Soms het dit hulle selfs gehelp om my te bedek as iemand gevra het oor my nie-bywoning.
  3. Moenie voorgee dat daar niks verkeerd is nie en gaan voort soos normaal. Deel u gevoelens met diegene met wie u gemaklik voel, wat u situasie kan verstaan. U sal verbaas wees watter advies en ondersteuning u kry as u eerlik is met diegene wat u vertrou.
  4. Slaan 'n traan as jy moet. Dit is beter om u emosies te hanteer, eerder as om alles in te pak. As dit iets is wat u moeilik vind, moet u altyd onthou, daar is baie Kersfeesfilms om te kyk waar u dit kan gebruik as 'n verskoning om te huil. Of breek liggies weg van die groep en vind 'n stil kamer om 'n oomblik te hê voordat u weer by die partytjie aansluit.

ONTHOU Terwyl ons 'n nuwe dekade en 'n nuwe jaar nader, is dit maklik om te sê, maar probeer om dit met nuwe hoop en 'n hart van dankbaarheid te benader. Gedurende my jare van wag het ek oomblikke gehad van nadenke oor hoe ver ek gekom het. Waar ek ook al op reis is, hoop ek dat daar oomblikke van die verlede is waarop u kan nadink om te onthou dat u al ver gekom het, en dat daar gelukkiger tye sal wees.

Ek hoop dat u 'n vreugdevolle en vreedsame Kersfees saam met u geliefdes het. x

Baie dankie Vanessa vir jou briljante woorde. U kan kontak hou met Vanessa via haar instagram-rekening @vanessahaye en haar blog, wwwvanessahaye.com/post/count-your-blessings.

Nog geen kommentaar

Los Kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.

Vertaal »