Kopiëringstegnieke met Kersfees, deur dr Silvia Moreno Golmar

Verlede week het ons 'n artikel gepubliseer oor hoe verbasend dit is dat dokters en klinieke die belangrikheid besef om na die welstand van hul pasiënt om te sien. Ons het gehoor van die hoof van die Sielkunde-eenheid by Clínica Tambre, Dr. Silvia Moreno Golmar, oor sommige van die mees algemene pasiënte se angs en angs wat sy in haar kliniek hoor. Sy het ook vir ons gesê dat Kersfees 'n baie moeilike tyd kan wees. Hier bied sy 'n paar hanteringstegnieke vir diegene wat die spanning ervaar.

Dit is ok om nie ok te wees tydens Kersfees nie: 'n paar woorde vir diegene wat op hul vrugbaarheidsreis is en vir die mense in die proses. (Stuur miskien hierdie artikel aan u moeder of tante!)

Die kersseisoen het aangebreek, en so ook familie-etes, korporatiewe geleenthede en planne saam met vriende. Hierdie spesiale datums lei gewoonlik tot viering. Tot vreugde. Om lekker te wees. Einde Desember sal iemand egter swaarkry word bitter en die begeerte om te vier kan verdwyn.

Onvrugbaarheid beïnvloed nie almal op dieselfde manier nie. Nietemin, hierdie woorde. is bedoel vir diegene wat dink hulle kan met mekaar verband hou, sodat hulle nie alleen kan voel nie.

Emosies moet genormaliseer word, nie geïgnoreer word nie. As u hierdie jaar hartseer voel, is dit verstaanbaar, maar u behoeftes is 'n prioriteit. As u ontsteld is en nie lus is om na 'n geleentheid te gaan nie, gaan dan nie !! Te mte alle tye, ten einde ander mense te behaag, skep ons uiteindelik 'n moeilike tyd vir onsself. Waarom sou u partytjie toe gaan, vol mense wat ongemaklike vrae drink en vrae vra as u net tuis wil bly met 'n warm sjokolade en 'n goeie film? Doen wat reg voel vir u en hou op om na te dink oor die behoeftes van almal. Weier die uitnodiging en sê net vir hulle dat u reeds planne het. Dit voel dalk ongemaklik om die boodskap te stuur, maar u sal baie ongemaklik voel as u by 'n partytjie is waar u nie regtig die emosionele krag het om te wees nie.

Wees bewus van u emosionele gesondheid. As die probleme om swanger te raak uiteindelik die daaglikse lewe belemmer, en u uself van almal afskei, is dit raadsaam om te vra vir sielkundige ondersteuning en leiding. U moet seker maak dat u in hierdie moeilike tyd soveel as moontlik balans vind.

As u 'n vriend of familielid is van iemand wat sukkel om swanger te raak, moet u onthou dat elke persoon hul emosies op 'n ander manier en op verskillende tye hanteer. U vriend of geliefde wil dalk nie oopgaan en praat oor hoe hulle voel nie. Respekteer dit, en in plaas daarvan eenvoudig wees deernisvol. In die sielkunde is die term medelye word wyd gebruik, wat ver van die jammerte te doen het, uit die oefen van 'n dieper begrip as empatie. Dit beteken om kontak te maak met die emosies van ander of van u eie.

'As ek iemand ken wat op hul vrugbaarheidsreis is wat nog nie swangerskap bereik het nie, wat sê ek dan?'

Ek word baie gevra oor hierdie vraag, maar daar is geen regte antwoord nie, want elke situasie is anders. Die ontwikkeling van empatie werk altyd. As u vra hoe dit voel, is die antwoord:Ek voel baie hartseer,"Moenie net sê nie"Dit is OK"Of"Jy sal vroeër of later swanger raak", Maar antwoord eerder met"Ek is jammer. Laat weet my net as ek iets vir u kan doen." Ons moenie inmeng nie en moet ook nie met voorstelle soos "Het u dit aanvaar?"

Daar te wees as 'n ondersteuningsfiguur sonder om aan te dring of te druk, is die beste houding wat ons kan hê.

Of u nou probeer swanger word, of u is 'n vriend of geliefde, van iemand wat probeer om swanger te word, ons wens u 'n rustige Kersfees toe en hoop dat u die vakansie deurbring net soos u wil.

As u sukkel oor die Kerstyd, moet u uitreik na die ongelooflike TTC-gemeenskap wat ongetwyfeld dieselfde voel as u. Onthou, u kan ook ivf Babble a DM laat val. Jy is nie alleen nie.

Nog geen kommentaar

Los Kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.

Vertaal »