Terug na die tekenbord toe plan A nie gewerk het nie.

Verlede week het ons gehoor van 'n baie, baie gelukkige leser wat verheug was om uiteindelik die nuus met ons te deel dat sy uiteindelik swanger is! Haar reis, soos soveel, was vol soveel desperate op- en afdraandes, maar danksy die genie van dr Elena Romero at Clinica Tambre, kan sy uiteindelik van die dakke af skree dat sy dit gedoen het !!!

Ons het dr Elena gevra om aan ons te verduidelik watter veranderinge sy aan die protokol van haar pasiënt gemaak het na 'n vorige mislukte ronde.

Waarom het die paartjie IVF nodig? Kan u 'n kort uiteensetting gee van die omstandighede wat hulle het?

Hierdie paartjie probeer al twee jaar swanger word sonder sukses. Sy was 2 en hy was 28 toe ek hulle die eerste keer ontmoet het. Al die basiese vrugbaarheidstoetse was normaal, so ons het geen rede vir hul steriliteit gevind nie:

Die prognose was baie goed vir hulle, maar ek het direk 'n aanbeveling gedoen IVF behandeling as gevolg van die tyd van steriliteit. Hulle het ingestem en hulle het onmiddellik daarmee voortgegaan.

Ons het 'n antagonistiese protokol met 225UI van FSHr gedoen. Sy het 8 follikels gehad> 16 mm op die dag van die sneller, 7 eiers is versamel (6 van hulle volwasse), maar ongelukkig is net 2 van hulle bevrug na ICSI en slegs 1 het 'n blastosistiese stadium met 'n tussenkwaliteit bereik wat oorgedra is. Swangerskapstoets was negatief.

Waarom het die IVF van die pasiënt die eerste keer misluk?

Ons het die behandeling beoordeel en die gevolgtrekkings was:

  1. Eiergehalte het baie slegter gelyk as wat haar ouderdom verwag het.
  2. Die spermtelling was korrek na gebruik van die ontdooide monster, maar vanweë die bemestingstempo wou ons klaarblyklik 'n enkel- en dubbeldraadfragmentasie toets doen om te sien of daar 'n probleem hier was wat nie voorheen vermoed is nie.
  3. Ek het aanbeveel om die stimuleringsprotokol te verhoog om haar respons te maksimeer en probeer om die kwaliteit te verhoog met behulp van 'n gekombineerde behandeling van FSHr300UI + hMG 150UI

Hy het die fragmenteringstoets gedoen en het 'n baie slegte resultaat gehad met 'n dubbele DNA-fragmentasie van 86%, wat baie, baie hoog is. Ons het aan hulle verduidelik dat ons met hierdie vlakke nie die seleksie van die spermatozoa in die laboratorium voor ICSI kan verbeter nie, en ons beveel aan om die persentasie te probeer verlaag deur manlike antioksidante met DHA + curcuma te gebruik vir drie maande.

Hy het die DNA-fragmenteringstoets daarna, en tot ons verbasing, was die persentasie byna dieselfde (84%). Normaalweg het ons baie goeie resultate met ander pasiënte wat hierdie behandeling ondergaan.

Watter veranderinge het u aan die behandeling aangebring?

Toe gee ek hulle twee opsies:

  1. Probeer die IVF met behulp van die seleksie-apparaat vir nie-gefragmenteerde spermatozoa. Dit moet gedoen word met 'n vars monster op dieselfde dag van die herwinning van die eier, maar met 'n fragmentasie> 80% sê die tegnici dat daar geen waarborge is dat dit korrek sal werk nie. In hierdie geval gebruik ons ​​PGS, aangesien ons van mening is dat die persentasie aneuploïede embrio's kan toeneem as gevolg van die DNA-fragmentasie.
  2. IVF met geskenkte sperma.

Hulle het besluit om die eerste opsie te probeer, wetende dat dinge nie die vorige keer werk nie.

Hierdie keer het sy 'n groter reaksie op die stimulasie gehad; 13 eiers is behaal na herwinning (10 volwasse), waarvan 5 bevrug is en 3 blastosiste is biopsied vir PGS. Net een van hulle was gesond, dus in die volgende siklus het ons haar endometrium voorberei op 'n ontdooiende embrio-oordrag wat suksesvol was!

Waarom dink jy was hulle hierdie keer suksesvol?

Ek dink dat hulle hierdie keer swangerskap behaal het as gevolg van 'n beter respons op die eierstokke asook 'n beter seleksie van die spermatozoa.

Watter persentasie mense raak swanger tydens hul eerste ronde ivf?

Swangerskapskoerse vir vroue na hul eerste IVF is baie wisselvallig, aangesien dit in baie faktore afhang, waarvan die ouderdom die belangrikste is. By vroue jonger as 35 jaar kan ongeveer 50-60% swangerskap kry na die eerste embrio-oordrag (van 1 blastosist).

verwante Artikels

Nog geen kommentaar

Los Kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.

Vertaal »