Kan 'n vroeëre bevrore embrio-oordrag beter sukseskoerse beteken?

Nuwe navorsing wat deur die Britse Oxford Fertility kliniek gedoen is, het getoon dat die oordrag van 'n dag vroeër, ses dae na ovulasie eerder as sewe, tot 'n hoër sukseskoers kan lei

Die studie het na honderde geassisteerde vrugbaarheidsprosedures gekyk en aan die lig gebring dat 45% van die vroue wat 'n bevrore embrio ses dae na ovulasie oorgedra het, ''n swangerskap van langer as 24 weke ondergaan het'.

Van die vroue wat 'n dag later die prosedure ondergaan het, sewe dae na ovulasie, het 29% 'n swangerskap van langer as 24 weke gehad.

Die sukseskoers was hoër op ses dae na ovulasie in alle ouderdomsgroepe en die miskraamkoers was dieselfde vir beide groepe vroue (dag ses en dag sewe oordragte).

Hierdie gegewens, gebaseer op 561 bevrore embrio-oordragte, is verlede week op die Fertility 2020-konferensie in Edinburgh aangebied

Hierdie navorsing kon help om die dag waarop die prosedure vir alle vroue uitgevoer word, te verander.

Tim Child, mediese direkteur van Oxford-vrugbaarheid, sê dat die bewyse wat ingesamel is, daarop dui dat die dag van oordrag belangrik is vir die sukses van die prosedure.

Jane Stewart, voorsitter van die British Fertility Society, sê dat die bevindings tot dusver nie sterk genoeg is om te impliseer hoe klinieke die dag van embrio-oordrag kies nie. Dit verskil tussen elke kliniek en IVF-pasiënt. ”

Sy het verder gegaan: “Hierdie navorsing poog om 'n belangrike vraag oor die tydsberekening van die oordrag van embrio's by bevrore embrio's te beantwoord. Op die oomblik regverdig dit nie 'n verandering in die kliniese praktyk nie. Dit dra wel 'n belangrike element by tot die kennismag oor hierdie kwessie. ”

“Die studie het slegs gekyk na vroue wat hul ontdooide embrio's gedurende hul natuurlike siklus oorgedra het, in teenstelling met 'n hormonegestelde siklus. In 'n hormoonreguleerde siklus word die eierstokke van die vrou en haar hormone effektief 'afgeskakel'. ”

'Sy word dan met sintetiese hormone toegedien om die voering van die baarmoeder voor te berei sodat die embrio kan vasmaak. Die natuurlike siklus-opsie vermy medikasie, wat newe-effekte kan hê, en maak staat op die voorspelling van die natuurlike hormone van die vrou. Medici monitor die vrou se hormone sodat hulle die embrio op die regte tyd kan inplant wanneer die baarmoedervoering dik genoeg is. ”

Die NHS sê dat albei metodes doeltreffend kan wees, maar die gebruik van die natuurlike metode beteken dat die tydsberekening van ovulasie buite iemand se beheer is.

Die ideale dikte van die baarmoedervoering kan beland op 'n dag dat die kliniek nie oop is vir die prosedure nie.

Professor Child sê dat sy bevindings bewys dat IVF met behulp van die natuurlike metode baie suksesvol kan wees

Hy sê: "Hierdie navorsing onthul nie net die beste tyd vir inplanting in 'n natuurlike siklus wanneer die liggaam die beste bereid is om 'n embrio te ontvang nie. Maar dit demonstreer ook hoe ons met 'n natuurlike, dwelmvrye behandeling baie goeie swangerskapskoerse kan bereik. Die meeste klinieke doen nie 'n natuurlike siklus nie, doen wel medisyne of 'n natuurlike siklus plus medisyne. U hoef nie vrouens medikasie, hormone en pessarisse te onderwerp nie. '

IVF babble sal die ontwikkelinge fyn dophou en u, soos altyd, ten volle op hoogte hou.

Nog geen kommentaar

Los Kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.

Vertaal »