Hoe ek my gees en liggaam gereed gemaak het vir IVF

Deur Ella Mannix

Van die oomblik dat ek my nou man ontmoet, het ek geweet dat ons 'n pragtige gesin gaan hê

Ons het 'n moderne liefdesverhaal, waar ons aanlyn ontmoet het en die oomblik toe ons begin praat het, het ons nie opgehou nie, ons het op soveel vlakke verbind, dit het gevoel asof ek hom al jare geken het. Dus het ek dit gewaag om ons troue voor te stel en my drie kinders voor te stel wat op die strand in die sonnige Sydney woon. Die prentjie in my kop sou egter nie 'n maklike reis wees nie. My man het kanker gehad voor ons ontmoeting en met sulke aggressiewe behandeling het hy met sy lewe weggekom, maar dit het hom nie in staat gestel om kinders te hê nie.

Was die klein detail die einde van my droom om 'n gesin te hê?

En om eerlik te wees, wou ek aanhou om hom te sien? Ons het net ontmoet, nie waar nie? Hoe kan ek sy ongelooflike eienskappe en sy begeerte om 'n gesin te hê, net soos ek ontken? Ons was op dieselfde bladsy en met navorsing, hulp met wetenskap en die welwillendheid van ongelooflike mense, is daar skenkersprogramme wat ons ondersoek het.

Ek was 39 jaar oud toe ek my man ontmoet het, maar het soos 'n 23-jarige gevoel, maar my vrugbaarheidspesialis het dit nie so gesien nie. Die gemiddelde 35-jarige vrou se kans om natuurlik swanger te raak, is die helfte van iemand in hul 20's, en dit is 5% as jy in jou 40's is. Verhoog die kans as 'n ouer vrou wat IVF doen? Nee, hulle doen nie. Die liggaam is 'n mynveld en jy hoor baie verhale van vroue wat na siklus deur IVF-siklus gaan - soms tot tien rondes IVF. Niemand wat deur IVF gaan, wil in die kategorie wees nie. Dit is baie finansiële beplanning, so terwyl ek op die wagperiode van 10 maande op my gesondheidsfonds gewag het, het ek besluit om my te verbind tot die saak en my liggaam op IVF voor te berei.

Ek wou die fiksste en gesondste wees wat ek nog ooit was, en was nie seker hoe ek op die dwelms gaan reageer nie!

U hoor stories van vroue wat emosioneel en traan word tydens vergaderings by die werk, en dit is wat ek wou vermy - veral terwyl ek nog in 'n korporatiewe omgewing gewerk het. Ek het 'n gesonde gees by die lys gevoeg.

Die eerste stap was om na my huisdokter te gaan om 'n verwysing te kry. Terwyl ek daar was, neem hulle bloedmonsters om te sien wat my vitamien- en ystervlakke was. Hulle was ongelukkig op hul laagste, met baie min vitamien D of yster in my liggaam. Op daardie oomblik het ek verstaan ​​hoekom ek soms duiselingwekkers gehad het. Dus het ek ses maande voor die IVF-vitamiene, vitamien D en ysteraanvullings geneem.

Ek het soggens my gimnasiums beplan voordat ek gaan werk, en maniere gevind om 'n gesonde ingesteldheid te skep om die dag te begin. Ek het gemorskos uitgesny en my middagete begin saambring - baie vars slaaie en groen groente. Ek het korrels in my dieet gevoeg en die wittes, aartappels, brood en pasta uitgesny, en dit vervang met patats en lensiesop, baie slaaie en avokado. Volgens kenners is avokado ideaal vir vrugbaarheid. Dit pas regtig - as jy 'n avokado in die helfte gesny het, lyk die klip soos 'n swanger buik. Ek het ook 'n lewerreiniging gedoen om soveel as moontlik gifstowwe uit die liggaam te verwyder.

Ek het na 'n paar podcasts geluister en by Facebook-groepe aangesluit en begin opneem hoe ek oor die hele proses voel. Ek het gevind dat ek dit self kon aanmeld deur dit hardop te laat hoor of te journaliseer. Ek het destyds ook 'n besigheidsafrigter gehad, en hoewel sy nie 'n IVF-afrigter was nie, het ons gepraat oor my plan en hoe ek werk sou hanteer, strategieë gepraat en my gebalanseer deur dinge in perspektief te plaas en my te help om werk prioritiseer en grense skep. Ek het in HR gewerk en ek het my bestuurder steeds nie gesê nie, nie dat ek haar nie vertrou nie, of gevoel het dat ek anders behandel sou word nie, ek dink ek het altyd 'n paar rondes gedoen en Ek wou nie by iemand inklok as dit nie goeie nuus was nie.

Die moeilikste was om alkohol op te gee, want ek hou baie van 'n glas rooi of twee in die aand. Ek het die laaste drie maande voor my IVF-behandeling op my lys gelaat, want om iets in u liggaam in werking te stel, moet u dit minstens drie maande doen.

Die laaste ding wat bygevoeg is by my IVF-plan, was om myself warm te hou. Waarom was dit belangrik?

Jare gelede het ek akupunktuur vir welstand en balans gehad, maar terwyl ek daar was, het my akupunktuurder gesê dat my bloedsomloop sleg was. Sy was reg - ek het altyd rondgery op 'n lieflike brandweer rooi Vespa, en vir my gesê ek het 'n koue baarmoeder; om eerlik te wees het ek nie veel daarvan gedink nie en het vergeet totdat dit tyd was om te probeer swanger raak, onthou ek die geheue en dit was skerp in my gedagtes. Ek moes my bene en baarmoeder warm hou en nie koeldrank drink nie. Hoe sou ek dit doen?

Nou ja, ek het vir my twee warmwaterbottels gekoop en 'n mikrogolfbare boontjiesak wat ek saamgeneem het, gelukkig was dit winter in Australië en niemand het 'n ooglid geslaan oor die rede waarom ek 'n boontjiesak in die mikrogolf verhit het nie. Ek weet nie of dit 'n kombinasie van alles was nie, want ons het twee weke na ons embrio-oordrag positief geraak.

Nadat ek ons ​​reis deurgemaak het en die hoeveelheid voorbereidings vir die voorbereiding van myself IVF, wou ek die vrugbaarheidsgemeenskap deel en kontak maak

Mense wat hul vrugbaarheidsreis onderneem, het natuurlik of met IVF nog baie vrae. Dit is ongelooflik hoeveel vroue dit moeilik vind om vrae aan hul vrugbaarheidspesialis te stel, wat een van die redes is waarom ek besluit het om die eerste toegewyde ekspo vir Australië te begin. Ek wou 'n ruimte skep waar sowel mans as vroue die korrekte inligting kon kry en hulself opvoed oor spesifieke onderwerpe. Ek wou hê dat mense met IVF en alternatiewe terapieë met vooraanstaande spesialiste moet kommunikeer, soos vrae vra, sodat hulle die inligting kan wegneem en besluit watter pad die beste vir hulle is.

Ek het dit All About Fertility genoem omdat dit regtig so is

Ek het nie die koste van IVF vergeet nie, of as u 'n akupunkturis, naturopaat of 'n voedingsdeskundige gebruik, kom dit alles bymekaar, so ek het 'n finansiële beplanner en finansieringsafrigter by die uitstalling opgeneem, deur die finansies daar te verwag. dit bemagtig mense om die gereedskap en wenke te hê om hul gewenste gesinsdoelwitte te bereik.

2020 sien All About Fertility Expo in sy tweede jaar in Sydney en begin Melbourne, wat baie opwindend is. Hierdie uitstalling bring die vrugbaarheidsbedryf onder een dak en ons het almal 'n gemeenskaplike doel om u vrugbaarheidsreis te ondersteun

By IVFbabble is ons so opgewonde om deel te wees van hierdie wonderlike Expo wat op 15 Augustus 2020 in Melbourne plaasvind en op 22 Augustus 2020 in Sydney. Vir meer inligting, Besoek hier

Die aanbiedinge van vroeë voëls is nou tot 2 te koopnd Februarie 2020. Hoop om jou daar te sien!

Nog geen kommentaar

Los Kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.

Vertaal »