Noord-Essex kan moontlik weer gratis IVF-behandelings in werking stel nadat dit in 2015 gesny is

Tekens dui daarop dat Essex in Noordoos weer gratis IVF-behandelings vir plaaslike inwoners herstel, nadat hierdie belangrike vrugbaarheidsdienste in 2015 terugbetaal is.

Vrugbaarheidsveldtogte is versigtig optimisties dat IVF deur die raad befonds kan word teen April vanjaar teruggebring word.

Die North East Essex Clinical Commissioning Group (CCG) het die finansiering vir hierdie dienste besnoei om geld te bespaar in 2015. Inwoners in Colchester en Clacton is van hierdie mediese behandeling ontneem, die slagoffers van die sogenaamde 'postkode-lotery' rondom IVF. Dit is belangrik om daarop te let dat inwoners van die aangrensende CCG-gebiede van NHS Ipswich, East Suffolk en NHS West Suffolk geregtig is op 2 rondes IVF.

Hierdie stap kom na aanleiding van 'n brief wat in November 2019 deur Minister van Gesondheid, Caroline Dinenage, geskryf is

Sy het gevra dat alle CCG's wat nie vrugbaarheidsbehandelings bied nie, hierdie gebrek aan dienste regverdig. Noord-Oost-Essex is een van drie CCG's binne die Suffolk- en Noord-Oos-Essex Geïntegreerde Sorgstelsel (ICS) wat besig is met die hersiening van sy kliniese drempelbeleide, insluitend IVF-behandelings.

'N Woordvoerder van die ICS het gesê:' Ons stel voor dat twee siklusse van IVF-behandeling beskikbaar gestel word aan pasiënte in Noordoos-Essex wat vanaf 1 April 2020 aan die nodige kriteria voldoen, om ons in pas te bring met die behandeling wat beskikbaar is vir pasiënte elders in die ICS. . ”Om hierdeur beleid te word, moet die voorstel deur die CCG se beheerliggaam bekragtig word.

Die direkteur van die vrugbaarheids liefdadigheidsorganisasie Progress Educational Trust het met geluk op die nuus gereageer

“Die hartsverandering van Noord-Essex CCG, wat op die hakke kom van Caroline Dinenage se sterk bewoorde brief aan die CCG's wat geen NHS-vrugbaarheidsbehandeling bied nie, wek die hoop dat CCG's die Engelse onaanvaarbare IVF-poskode-lotery begin aanspreek . "

“PET doen 'n beroep op die vier CCG's wat steeds weier om NHS-vrugbaarheidsbehandeling te bied - Mid Essex, Basildon & Brentwood, Croydon en Cambridgeshire, en Peterborough - om nou op te pas en NHS IVF te herstel. Vir die 1 op 6 paartjies wat deur onvrugbaarheid geraak word, tik die klok: vertragings dra nie net by tot die diep nood wat onvrugbare paartjies ervaar nie, maar hulle kan ook die kanse van 'n paartjie verwyder om ooit ouers te word. ”

Bied u CCG-gebied NHS-befondsde IVF- en vrugbaarheidsbehandelings aan mense wat sukkel om hul gesin te begin of te laat groei? Dink u dat die NHS 'n verpligting het om alle mense te help wat nie van nature swanger kan word nie? Ons sal graag van u wil hoor by mystory@ivfbabble.com of waarom u nie u gedagtes op sosiale media deel nie @ivfbabble

Nog geen kommentaar

Los Kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.

Vertaal »