Studies toon dat sielkundige ondersteuning ontbreek vir diegene wat te doen het met onvrugbaarheid in die Verenigde Koninkryk

As u vrugbaarheidsbehandeling in die Verenigde Koninkryk ondergaan, word daar waarskynlik aan u gesê dat u kwalifiseer vir berading en sielkundige ondersteuning. Maar as dit tyd is om die hulp te bekom, is dit moontlik om toegang tot hierdie dienste te kry?

A onlangse studie toon dat die antwoord vir die helfte van die vroue in die Verenigde Koninkryk nee is. Die gevolg is dat baie vroue wat vrugbaarheidsbehandelings ondergaan, behandel angs, Depressie, en / of selfmoordgedagtes alleen.

Die huidige studie werk die resultate van 'n opname uit 1997 op om te ondersoek hoe onvrugbaarheidsbehandelings gedurende die afgelope 20 jaar verander het

Die studie het byna 800 vroue ondervra wat sukkel om swanger te raak (of swanger te bly). Ondanks die toenemende beskikbaarheid van IVF en die aanbied van sielkundige ondersteuning, bly die noodvlakke net so hoog soos altyd.

Die meeste van die respondente wat by die studie ingesluit is, het gemeld dat hulle byna die hele tyd “gemiddeld, hartseer, gefrustreerd en bekommerd voel”.

Ongelukkig het 42% gesê dat hulle 'ten minste af en toe' selfmoordgedagtes ervaar. Hierdie gevoelens is gerapporteer of die deelnemers behandelings ontvang het of nie. Vroue vir wie die behandelings onsuksesvol was, het die ergste vlakke van negatiewe gevoelens aangemeld.

Ongeveer 75% van die respondente het gesê dat hulle belangstel om beradingsdienste aan te skaf (indien die dienste gratis was). Slegs 45% het egter wel toegang tot hierdie dienste verkry. Meer as die helfte hiervan het self vir die berading betaal.

Alhoewel dit 'n teleurstellende nuus is, wys dit egter dat daar sedert 1997 'n verbetering was, toe slegs 31% van die respondente berading ontvang het.

Dr Nicola Payne, van die Middlesex Universiteit, het gesê, "ons bevindinge dui daarop dat onwillekeurige kinderloosheid en vrugbaarheidsbehandeling finansiële, emosionele en verhoudingsgevolge vir baie mense inhou."

“Ondanks enkele vooruitgang in die beskikbaarheid van befondsde behandeling en sielkundige ondersteuning, bly die finansiering vir behandeling in die Verenigde Koninkryk onthutsend en moet hierdie ongelykheid verminder word. Daar is steeds 'n gebrek aan toepaslike, befondsde sielkundige ondersteuning. ”

Gwenda Burns, uitvoerende hoof van Fertility Network UK, het op die resultate gereageer en gesê: “Om vrugbaarheidsprobleme in die gesig te staar, is ontstellend genoeg sonder om mediese hulp geweier te word weens die plek waar u woon: 42% voel selfmoord; 90% voel depressief; en 70% ervaar probleme in die verhouding met hul maat. ”

“Pasiënte is dikwels baie kwesbaar ná jare se poging om ouers te word. Vrugbaarheidstryd en vrugbaarheidsbehandeling kan 'n geweldige druk op die liggaamlike en geestelike gesondheid van 'n persoon plaas, maar ook op hul finansiële welstand wanneer hulle hul eie behandeling moet finansier. '

Hierdie resultate, hoewel dit nie onverwags is nie, is beslis teleurstellend vir almal wat met onvrugbaarheid sukkel. Alhoewel 'n paar verbeterings in die afgelope 20 jaar aangebring is, is dit duidelik dat daar nog 'n lang entjie moet gaan.

Wat dink u van hierdie resultate? Het u probeer om sielkundige ondersteuning op die NHS te kry? Indien wel, wat was u ervaring? Woon u in 'n ander wêrelddeel en voel u dat u nie genoeg sielkundige ondersteuning gekry het nie? Ons sal baie graag van u wil hoor op mystory@ivfbabble.com

Nog geen kommentaar

Los Kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.

Vertaal »