Hongarye begin gratis vrugbaarheidsbehandelings aanbied om die land se geboortesyfer te verhoog

Hongarye het pas begin om gratis vrugbaarheidsbehandelings aan te bied in die poging om die land se geboortesyfers te verhoog

Dit is die eerste keer dat Hongarye aan die regering gefinansierde IVF en IUI bied. Terwyl vrugbaarheidsbehandelings op die NHS onderworpe is aan 'n 'postkode-lotery' wat sommige inwoners van die Verenigde Koninkryk hoog en droog laat, beplan Hongarye nou om hierdie dienste aan te bied aan alle burgers wat dit nodig het.

In Desember het die Hongaarse regering ses voorheen private vrugbaarheidsklinieke aangekoop, en premier Viktor Orban het aangekondig dat die nuwe beleid op die 1st van Februarie.

Die regse leier het in die openbaar gesê dat dit 'n poging is om die bevolking 'n hupstoot te gee in die aangesig van demografiese agteruitgang sonder om immigrante in die land te verwelkom

Hy het gesê: "As ons Hongaarse kinders wil hê in plaas van immigrante, en as die Hongaarse ekonomie die nodige fondse kan genereer, is die enigste oplossing om soveel van die geld moontlik te bestee aan die ondersteuning van gesinne en die grootmaak van kinders."

Die nuwe vrugbaarheidsbeleid is aangekondig in die nasleep van die amptelike Europese Unie voorspellings dat die Hongaarse bevolking van Hongarye teen 11 met 13% tot 2080% sal afneem

Dit is deels as gevolg van dalende geboortesyfers, en deels as gevolg van honderde duisende Hongare wat die afgelope dekade na Wes-Europa geëmigreer het. Die gemiddelde Hongaarse vrou sal 1.45 kinders hê, wat onder die EU-gemiddelde van 1.58 kinders val.

Die land se nuwe vrugbaarheidstelsel sal gratis al die medisyne en behandelings voorsien

Miskien is die innoverendste verandering dat daar nie meer waglyste vir IVF of IUI sal wees nie! Orban het gewaarsku dat private ondernemings nie meer lisensies sal ontvang om vrugbaarheidsklinieke in Hongarye te bedryf nie, en die plan is daarop gemik om 4000 bykomende geboortes binne elk van die volgende twee jaar te produseer.

Vir paartjies wat sukkel om swanger te raak, sal dit beslis 'n goeie nuus wees. Die xenofobiese boodskap agter die aankondiging van Orban is egter beslis ongemaklik.

Wat dink u van die jongste vrugbaarheidsnuus uit Hongarye? Is dit 'n stap in die regte rigting vir die stryd teen onvrugbaarheid, of 'n kommerwekkende uitroep op ultra-regse vleuel? Raak betrokke by die gesprek en deel hierdie artikel op sosiale media.

Nog geen kommentaar

Los Kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.

Vertaal »