Oordenking en vrugbaarheid

deur Melanie Hackwell BSc (Hons (, Li AC, Lic Tui na MBAaC AFN

Die gevolge van stres op vrugbaarheid is welbekend en talle studies het getoon dat stres die waarskynlikheid van bevrugting verminder

As 'n individu stres ervaar, word hoë vlakke van die hormoon kortisol (wat dikwels die streshormoon genoem word) in die liggaam afgeskei, wat deur die pituïtêre klier geproduseer word.

In normale omstandighede het kortisol 'n positiewe uitwerking op die liggaam en is dit verantwoordelik vir die regulering van bloeddruk, insulienvrystelling, help met die immuunstelsel en die inflammatoriese respons. Dit is egter belangrik dat die ontspanningsrespons van die liggaam na 'n stresvolle gebeurtenis geaktiveer word, sodat die liggaam se funksie weer normaal kan wees.

Helaas, in ons aktiewe lewens word die stresrespons van die liggaam so gereeld geaktiveer dat die liggaam nie altyd die kans het om na normaal terug te keer nie, wat lei tot chroniese spanning. Dus word hoë vlakke van kortisol steeds afgeskei. Dit kan lei tot verswakte breinfunksie, onderdrukte tiroïedfunksie, 'n wanbalans in bloedsuikervlakke, afname in been- en spierweefsel, verhoogde bloeddruk en laer immuniteit.

Impak op u liggaam en vrugbaarheid

Dit sal alles 'n invloed hê op vrugbaarheid, aangesien die liggaam nie op sy optimale vlak funksioneer nie. Dit is hier waar die ontspanningsrespons, wat deur gereelde meditasie veroorsaak kan word, 'n baie positiewe uitwerking het. Hierdie reaksie veroorsaak veranderinge in metabolisme, hartklop, respirasie en selfs bloeddruk. In sommige gevalle word breinkemikalieë en neuro-oordragstowwe ook fisies verander weens die praktyk.

In ons stresvolle lewe kan die parasimpatiese senuweestelsel (verantwoordelik vir die funksie van liggaamsorgane) op 'n suboptimale vlak werk. Paradoksies kan die simpatiese senuweestelsel (verantwoordelik vir opwekking, voorbereiding op sterk aktiwiteit) oorstimuleer word. Ondersoeke na breinaktiwiteit toon dat meditasie die aktiwiteit van die simpatiese senuweestelsel kan verminder, terwyl die parasimpatiese verhoog word, wat tot langdurige gesondheidseffekte kan lei.

Meditasie het 'n positiewe invloed op u liggaam

In 'n onlangse studie is bevind dat gemiddeld 27 minute van 'n daaglikse meditasiepraktyk 'n afname in grysstofdigtheid in die amygdala toon; 'n breinarea wat bydra tot die regulering van angs, vrees en stres.

Meditasie, wat gereeld beoefen word, verminder die hoeveelheid kortisol sigbaar en verhoog die hormone soos oksitosien en melatonien, verantwoordelik vir rus, ontspanning, liefdevolle emosies en gevoelens van vertroue. Meditasie kan die impak wat spanning op u liggaam en u vrugbaarheid het, keer.

Dikwels kan mense afgeskrik word (en soms, eerlikwaar, vreesbevange) deur die gedagte om ouers te word

Daardie gedagtes, as hulle oorheersend raak, kan eintlik die proses waarin 'n mens onderneem, belemmer. Meditasie kan help om u geestelik en fisies voor te berei op swangerskap en ouerskap.

Dit leer geduld, help jou om met jouself in kontak te kom en jouself te sien as 'n 'skepper van 'n lewe'. Dit leer jou ook om afstand te doen van die beheer wat ons oor ons liggaam en gees wil hê, en dit aan moeder natuur vry te laat.

Op hierdie manier kan meditasie geestelike en geestelike hindernisse vir swangerskap verwyder en u help om u vrese oor swangerskap, ouerskap of die geboorteproses te verlig.

Nog geen kommentaar

Los Kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.

Vertaal »